Abs li motorda firen hissi zayıf motorun kayacağı yeri hissedebilmek benim daha iyi fren yapmamı sağlıyor. Baktın ön teker kitliyor bırakınca zaten toparlar yol kuruysa ikincisi bozuk zeminde abs nasıl çalışıyor kimse bundan bahsetmemiş. Bozuk yolda fren yaptım abs yüzünden araç hiç yavaşlamadı sanki motor freniyle gidiyormuş gibi gittim önümdeki araca patladım. Hadi bakalım mühendisler bunu da açıklasın.
Duz duvara carpinca oyle. Ama genelde motorun uzerinden firlayip carptiginiz aracin uzerinden de firlayip ileride bir yere dusmek darbenin enerjisini oldukca dagitiyor. Birkac morlukla atlatilabiliyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:31 ----------
Oyle degil bence. Bir yere carpmadan kayacak yer varsa eger, hayati risk yok gibi bir sey. Hele hele ekipman duzgunse ayaga kalkip surmeye devam etmeniz bile mumkun. Daha gecenlerde MotoGP'de 300km hizla dustu adam yere... O gun dinlenip bir gun sonra devam etti yarisa. Dile kolay...
Sorun bir yere carpmak. Genelde kol bacak kiran yer o. Kafa ve omur ters sekilde carpinca da felc veya olum riski oluyor malesef.
Abs ye güvenip, balta sapı gibi gitmeyin. Her zaman gördüğünüz kadar sürün, limitlerinizi her zaman bilin.
ABS fren mesafesini uzatıyor
ABS li motosikletle fren yapma öğrenilmez
ABS ye güvenip tehlikeli kullanıyorlar
Bunları yazanlar Abs'siz motosikletlerini satsalar da kurtulsak gevezeliklerinden artık...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)