ben bu konu yüzünden öz iki abim ve amcamın oğluna karşı direndim ve iyi savaştım ama onlar yinede abs daha çabuk durmaya yarar diyorlar.
ne yapayım ben şimdi?
ama bir yönden hemfikir olabildik, abs fren olunca frene asıldığınızda direksiyonu döndürmenizde sakınca yok ve araba direksiyonun çevrildiği tarafa yönelecektir teker kaymaksızın.
yani
teker kitlenmesini önlediği için direksiyon hakimiyeti kaybedilmiyor dedik ve bu cümlede hemfikir olabildik sadece.
abs fren mesafesini kısaltmıyor dedim inandıramadım.
Teker kilitlenmesinden kaynaklı motoru devirdiğinizde(ki internette abs siz motorların nerdeyse hepsi bir tehlike karşısında motoru devirip kaymayı tercih ediyor) ABS düşmanlığınızdan vazgeçersiniz umarım. Bizim millet gibi insanı zor bulursunuz dünya da. Yıl olmuş 2017 hala ABS düşmanları var. Hadi araştırmıyorsunuz desek araştırıp didikleyip acayip şeyleri de buluyorsunuz abs ye karşı ama bir türlü ABS nin ne işe yaradığını anlayamıyorsunuz anlaşılan.
Anlamayanlar için Ekleme: ABS senin daha erken durmanı sağlamaz. Senin motoru devirmeni engeller ve sana kaza ihtimali sırasında gidonun kontrolünü sağlar. Ayrıca ıslak yolda hadi yiyosa tekeri kitleyin de görelim. Sonuçta 7/24 kupkuru şehirlerde yaşamıyoruz. İstanbul da yazın bile yağmur bolca yağıyor. Yağmur sadece bir örnek. Yol temizlemesi için ıslatmaları, oto yıkamacıların yolları ıslatmasını filan saymaya gerek yok.
Parayı bulsa herkes abs lisini almak ister kimse bunda niye abs var demiyor
ABS olmaması fren mesafesini uzatır,birde böyle düşün
Abs düşmanı kim ben göremedim bu başlıkta ,varsa ben de yükleneyim
Bilmeyenler için absnin ne olduğunu anlatayım. Abs insanın kendine yakışan freni yapmasıdır
abs candır boşverin gerisini
Absli motosiklet kullan arkadaşlar çok sık abs yi devreye sokuyormusunuz? Yada kaç kere absyi devreye sokabildiniz bende bunu merak ederim hep.
Abs lastiği kilitleyecek kadar sert fren yaptığında devreye giriyor. Abs siz motosiklette tekeri ne sıklıkla kitliyorsanız abs o sıklıkla devreye girer. Kişiden kişiye değişir ama acil durum olmadığı sürece kullanılan birşey değil.
Not: Fren manetini yaygın tabirle "limon sıkar gibi" sıktığınızda manetin sonuna gelseniz bile abs çalışmayabilir. Buna karşın fren yapmayı bilmeyen biri her frenlemede abs yi aktif hale getirebilir.
her durumda mükemmel frenleme yapamıyoruz bu durumda yaşanan kazalara bakarsanız hepsi panik fren kazaları abs olması bence sürücü kaynaklı kazaları büyük hızda düşürücektir
Benim için kısaltır.
Net kısaltır
Çünkü ani bir durumda yapacağım frenleme ön tekerin tutuş limitlerinde olmayacak
A) Fazla sıkarsam yere düşer kayarım ve durma mesafem uzer (+yerdeyim, iyi ihtimalle ufak sıyrıklar, zedelenme falan yırtarım)
b) Az sıkarsam yeterince yavaşlayamamış olabilirim ve zaten mesafe uzadı
Katıldığım nokta. Evet ön tekerin tutuş limitinde fren yapma becerim olsaydı ABS benim için duruş mesafesini kısaltmaz diyebilirdim
Ama bunu hiç diyebileceğimi sanmıyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)