Niye? Motoru baştan mı toplayacak?
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:24 ----------
En basitinden, rektefe ettirmek kaç para ona göre hesaplanabilir. Yeni silindir, yeni piston takımı vb. işçilik ile hesaplanır. Eğer satıcının istediği meblağ üstüne bu hesapta çıkan tutarla birlikte halen fiyat uygunsa alınabilir. 2003 model Srad750 kullanan arkadaşım var, yola kaldığını görmedim.
Yani evet, bakılmış, korunmuş bir motor, fiyatı da uygunsa alınabilir. Burada korunmak gaz açmamak olarak algılanmasın. Sürekli teker ve stopie denenmiş, ne bileyim ciddi kaza geçirmiş motora yaklaşmak mantıklı değil. Sonuçta her teker denemesinde şasenin kaynak bölgelerine ekstradan yük biniyor. Kaynaklı bölgeler'de oluşan kılcal çatlaklar da zamanla olumsuz sonuçlar oluşturuyor.
Ama kazasız (devrilmemiş, yan yatmamış demiyorum, kazasız), canı alınmamış bir SS alınır, binilir, gitmiyorum artık dediği yerde motor yapılır, binmeye devam edilir. Yeter ki bu iş için harcanan para ve motorun ilk alım maliyeti hesabı mantıklı olsun.