Yokuş aşağı bırakılan motorun önüne araç park edince
Reklamlar
-
Arkadaşlar ufak bi problemim var. Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Geçen kız arkadaşımla bi kafeye gittim. Motorumu yokuş aşağı doğru bıraktım. Tam önüme bi araba park etmiş. Ayaklarıma geri itemedim. Geçen insanlardan baya baya itmelerini rica ettim :D var mıdır bu durumun çözümü? İlla yukarı doğru mu bırakmam gerek?
Reklamlar
-
CBF'i ayaklarımla itemediğim zaman üzerinden inip geri geri çekiyorum. Pulsar'da da olmaz mı aynı yöntem?
-
mnurbulut adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar ufak bi problemim var. Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Geçen kız arkadaşımla bi kafeye gittim. Motorumu yokuş aşağı doğru bıraktım. Tam önüme bi araba park etmiş. Ayaklarıma geri itemedim. Geçen insanlardan baya baya itmelerini rica ettim :D var mıdır bu durumun çözümü? İlla yukarı doğru mu bırakmam gerek?
Motosikletin önünü, aşağıya bakar şekilde bırakmamak
Az silindir, çok iş
-
Arabayı kaldırın motorun önünden :D Bu durumda yapacak birşey yok..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
-
yan ayak açık vaziyette ön taraftan gidonlardan tutarak yukarı doğru itebilirdin.
-
Yan ayak üzerinde arabadan kurtaracak kadar çevrilebilecek durumu varsa böyle kurtarılabilir
-
Ayaklık üzerine elinle yatırıp yan çevirebilirsin en kolayı budur ama biraz aksiyon olsun diyosan ön frene basıp arka tekeri kaydırarakta yan çevirebilirsin hem ortamda havan da olur
-
Bana önü yokuş aşağı park ettiğimde ayaklık katlanıp düşecekmiş hissi veriyor onun için önü yukarı bakacak şekilde park ederim. Ama o durumda kalırsam motora binmeden gidondan tutarak ve ön frenlede kombine ederek biraz biraz yukarı çekerim. Sonrada ayaklık üstünde çeviririm.
-
Yokuşa paralel park edin çıkacakmış gibi?
-
Motorun arkasını kaldırıma doğru önünü yola dik şekilde park etmek gerek aslında.
-
Motoru yokus assagi birakirken kicini kaldirima dayayip kafayi yola dogru cevirirsen tir bile koysalar sikinti olmaz
-
Teşekkür ederim cevaplarınız için
-
motoru yokuş aşağı bakacak şekilde bırakmak ha
bu ne cesarettir yarabbi...seni tanımak istiyorum, yiğidim
-
Evet beyler motosiklet yokuşta nasıl park edilir nelere dikkat edilir bunları anlatın....
-
SuleymanE adlı üyeden alıntı
motoru yokuş aşağı bakacak şekilde bırakmak ha
bu ne cesarettir yarabbi...seni tanımak istiyorum, yiğidim
Ne olur ki yokuş aşağı bırakınca? Viteste bıraktığım için zaten kaymıyor, ayak da destek oluyor :D
-
Aman dikkat diyorum
Biraz dik durumda yaparsanız bu işi motor ayaktan kurtulabilir. Ön tekerler yokuş yukarı bakıcak şekilde bırakın motoru
Ama araç parketmesi biraz şansızlık. Dikkatli bi şekilde ayak üstünde çevirmek işe yarar. Ama motor biraz ağırsa iş biraz zor.
-
-
Yan ayaklığın açık, motorun soluna geçiyorsun, yani ayaklıktan tarafa. Bir elinde gidonun sağ tarafından tutuyorsun, diğer elinde atrçının tutunduğu demirin sağ tarafından. Dizini motora hafifçe yaslayarak destek oluyorsun. Motorun viteste olması tercih edilir. Motoru kendine çekiyorsun, hooop, tekerlerin ikisi de yerden kalkıyor. Ağırlık yan ayaklıkta. Şimdi ayaklığı merkez alarak, ne tarafa doğru çevirmen daha rahat olacaksa, motoru yavaşça o tarafa çeviriyorsun. İşte artık motorunun önünde araba yok, üstelik yokuş aşağı da bakmıyor.
Sıkça uyguluyorum, ayaklığın asfalta temas eden alt kısmının çizilmesi harici bir zararını görmedim. O kısım zaten her türlü çiziliyor, mühim değil yani
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:23 ----------
Hocam NŞA'da(normal şartlar altında veya ideal ortamda) hiçbir şey olmaz. Ama bu işin dış etken faktörleri var
Biri gelir aaa ne güzel motor şu, bende aynısından alcaktım du bi bakayım der, ve o sırada gidonu tutup reflekle debriyajı bir sıkarsa motor hoop kaymaya başlar adamda panik yaparsa motor yan yattı çamura battı
yada 2 saftirik lise öğrencisi şakalaşa şakalaşa çeşitli lavukluklar yaparak koştururken bitanesi kazayla hafifçe senin motoru depiklese arkadan; hop yan ayak kapandı yine motor yan yattı çamura battı.
Bunlar hayatın içinden alınmış gerçek kesitlerdir, yaşanmış ve daha yüzlercesi yaşanmaya devam eden olaylardır.
Bence gel sen bu sevdadan vazgeç, her ne kadar yokuş çıkmak zor, yokuş inmek kolay olsa da sen kolayı değil zoru seç, yokuş yukarı bırak motorunu
Sen motoru park ederken boşta mı bırakıyorsun? Ben hep viteste bırakırım. 1. viteste motoru hareket ettirebiliğin mesafe asla ayaklığın kapanmasına yetmiyor. Zorlayınca da motor kompresyonu sayesinde gitmiyor. Hani kasten düşürülmezse ayaklık kapanmıyor.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
-
efendy06 adlı üyeden alıntı
Yan ayaklığın açık, motorun soluna geçiyorsun, yani ayaklıktan tarafa. Bir elinde gidonun sağ tarafından tutuyorsun, diğer elinde atrçının tutunduğu demirin sağ tarafından. Dizini motora hafifçe yaslayarak destek oluyorsun. Motorun viteste olması tercih edilir. Motoru kendine çekiyorsun, hooop, tekerlerin ikisi de yerden kalkıyor. Ağırlık yan ayaklıkta. Şimdi ayaklığı merkez alarak, ne tarafa doğru çevirmen daha rahat olacaksa, motoru yavaşça o tarafa çeviriyorsun. İşte artık motorunun önünde araba yok, üstelik yokuş aşağı da bakmıyor.
Sıkça uyguluyorum, ayaklığın asfalta temas eden alt kısmının çizilmesi harici bir zararını görmedim. O kısım zaten her türlü çiziliyor, mühim değil yani
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:23 ----------
Sen motoru park ederken boşta mı bırakıyorsun? Ben hep viteste bırakırım. 1. viteste motoru hareket ettirebiliğin mesafe asla ayaklığın kapanmasına yetmiyor. Zorlayınca da motor kompresyonu sayesinde gitmiyor. Hani kasten düşürülmezse ayaklık kapanmıyor.
Hocam düz yolda duran vitesteki motorumu ilkokul öğrencilerinin devirmesine şahit oldum ben. yani o ufacık velet bu motoru nasıl devirir diyorsunuz ya, hah o motor bile devriliyor. Allahtan hem çocuklara bir zarar gelmedi hemde motorum o zamanlar çin malıydı da fazla üzülmediydim olaya
Bakın yine belirteyim, NŞA da hiçbir şey olmaz. Ama dik bir yolda motoru yokuş aşağı bırakınca bazı gereksiz riskleri almış oluyoruz.
Motorun vitesde olması maalesef kazayı engellemiyor. Vitesin debriyaj kolu sıkıldığı anda hiçbir koruyucu vasfı kalmıyor. Yokuş aşağı bırakılan motosiklette de yan ayaklık her zaman kapanma eğilimindedir. Bu ihtimalleri memleketin saf ve kazasever insan profiliyle birleştirince o motoru gün gelir biri kazayla yan yatırır, demedi demeyin
Ben uyarımı yapayım, siz benim motoruma birşey olmaz, ben yokuş aşağı bırakırım derseniz de kararınıza saygı duyarım
-
Hocam düz yolda duran vitesteki motorumu ilkokul öğrencilerinin devirmesine şahit oldum ben. yani o ufacık velet bu motoru nasıl devirir diyorsunuz ya, hah o motor bile devriliyor. Allahtan hem çocuklara bir zarar gelmedi hemde motorum o zamanlar çin malıydı da fazla üzülmediydim olaya
Bakın yine belirteyim, NŞA da hiçbir şey olmaz. Ama dik bir yolda motoru yokuş aşağı bırakınca bazı gereksiz riskleri almış oluyoruz.
Motorun vitesde olması maalesef kazayı engellemiyor. Vitesin debriyaj kolu sıkıldığı anda hiçbir koruyucu vasfı kalmıyor. Yokuş aşağı bırakılan motosiklette de yan ayaklık her zaman kapanma eğilimindedir. Bu ihtimalleri memleketin saf ve kazasever insan profiliyle birleştirince o motoru gün gelir biri kazayla yan yatırır, demedi demeyin
Ben uyarımı yapayım, siz benim motoruma birşey olmaz, ben yokuş aşağı bırakırım derseniz de kararınıza saygı duyarım
Yok, zaten yokuşa park edeceksem, ve ön tekeri kaldırıma yaslayamıyorsam, az açığa park edip, elle motoru çevirip, yokuş yukarı bakacak şekilde bırakıyorum.
Hatta mecbur değilsem yokuşta motor park etmiyorum. Diyelim ki, motoru park ettik, tekerlere de takoz koyduk. Güvende mi motor?
Hayır. Çünkü arkada araç var. Birazdan sahibi binecek, o araç ta aynen bizim gibi yokuş aşağı bakıyor, ileri geri, ileri geri derken kaçıracak, tıklaması ile motor muhtemelen devrilecek
Ben genelde otoparka park ederim, orda da otoparkın en uzak, en az hareketli, milletin gitmeye üşendiği kısmına park ederim. Hatta haftalardır kıpırdamadığı belli olan aşırı tozlu araçlar varsa gider onların arasına park ederim.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)