İyi akşamlar,
2017 model sıfır km gt250r(15.200 TL) mi yoksa ort. aynı fiyata ikinci el yamaha r25(2015-2016) mı alırsınız?
İyi akşamlar,
2017 model sıfır km gt250r(15.200 TL) mi yoksa ort. aynı fiyata ikinci el yamaha r25(2015-2016) mı alırsınız?
R25 alırdım galiba
Motoru aldıktan sonra bütçe geniş ise r25 tercih edilebilir
Sıfır motor iyidir.
Ama nasıl kullanacağına bağlı. Hyosung alıyorsan biraz daha bilinçli ve sakin kullanabilen bir kullanıcı olman lazım.
Rodaj zamanında motorunu deyim yerindeyse ip üstünde kullanman lazım. Rodaj döneminde motordan zevk almaya çalışmayı aklından çıkarmalısın.
Rodajdan sonraki zamanlarda ise, Hyosung'u dikkatli kullanmaya devam etmelisin. Gaza gelip sürekli tapa gaz gitmeye uygun bir motor değil kendisi.
9000 devirden sonra yağlama yetersiz kalmaktadır bu yüzden dakikalarca motoru bağırtarak sürmek bu motor için iyi değil.
Fakat depodaki benzin bitene kadar 110-120 hatta 130 km/h ile hiç durmadan git, birşey olmaz. 130 km/h zaten 8500 devre denk geliyor.
Ara ara yine çılgınlık yapabilirsin, her zaman yapmadıktan sonra birşey olmaz.
Hyosung'u aldıktan sonra sana sorun çıkaracak parçalar;
1) Buji piposu,
2) Konjektör
Buji piposu sorununu toplam 40 TL civarı ile NGK pipo alarak çözebilirsin.
Konjektörde ise birkaç seçenek var.
Ayrıntıya girmeyelim şimdi.
Hyosung almaya karar verirsen, rodajını adam akıllı yapacaksın ve sonrasında da bakımlarını asla aksatmadan, motoru çok yormadan süreceksin. 100.000 km'leri görürsün denilenleri yaparsan.
Başta sormam gereken şeyi en son sorayım;
Nasıl bir sürüş tarzın var?
Başlangıç motoru olarak alicagim :p yani istesemde 600 luk gibi zorlayamam yemez :D ama alisirsam ne lastik yakmadigim kalir ne teker nede yuksek km hele hele köye giderken o bombos yollar
Bakımlarını tabiki yaparim ilgilenirim o beni memnun ettikce ben onu mest ederim
Abi bu arada inşallah senin motor aldığın günleri görücez umarım alırsın birini
Kardeşim aslında niye alamiyorum diye veryansin ediyordum ama boyle iyicene herseyi arastirdikca cok sukur acil karar vermemisim diyorum hani cidden bi ss motosiklet istiyorum Allahim inşAllah nasil eder ama suan elimde param olsada almam yani sonucta insan bi alip epey binmek ister osuydu busuydu ugrasipta hevesi kirilmasini kimse istemez ya iste keske ben sunu alsaydim ya ben bunu niye aldim aha bu daha guzelmis dememek icin iste arastiriyorz eee bu camiadada yeniyiz ;)
Sen motoru çok zorlayacak birine benziyorsun, Hyosung almamayı düşünebilirsin o zaman. Direkt alma demiyorum. :D
Eğer ki illa Hyosung zorlamak istiyorum diyorsan ( ) , mekanik, teknik olarak bilgili olup alet edevat kullanabilmen lazım. O zaman hem Hyo kullanırsın zevkle hem de istediğini yaparsın. Ama normal bir çılgın kullanıcı isen olmaz.
2017 model hyolar da ibre devir göstergesi siyah olmus galiba o hosuma gitti hyoda bi ibre bi on far asiri bezdiriyordu ama kalib super hele benim gibi 43 cm kolu olan bodyci icin tam bi tutku :p
Ama akil yamaha r25 der gibi simdi cildiricam :D
Allah razı olsu.
Hocam motordan pek anlamam ama r25 kaliteli istersen altın elbiseli adam'ın 250cc karşılaştırmasına bakabilirsin.
İnşallah motosikleti bu yıl alırsın
Seçeneklerde yok ama cbr250 alırdım bunların yerine.İlla bunlar diyosan r25 ama sıfır, ilk motorsa r25 alma derim.
r25 alırdım
geçen hafta sattım bak adı geçince gene hüzünlendim.
İlk motorum olacak cbr 250r düşünmüyorum maalesef
Bence karenajlı motor yerıne cıplak motorlara bakmalısın. İlk motorun olacagından dusup kalkacaksın, karenaj masrafı az bucuk bır sey degıl. Naked ve absli motorlara yonel bence. Isın sekıl semal kısmını ıkıncı motorunda dusunursun.
Biz tercih ederizde sen bi türlü edemedin be.
Alıcan bi r25 memnun kalmama gibi şansın yok zaten.
Tabiiki R25 alırdım. Bence sizde öyle yapın. Saygılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)