Arkadaşlar sistemde çok büyük bir yanlışlık var. Motosikletimize ait sigorta poliçesini zeyilname yaptırdığımızda ne olacak? Mesela model yanlış yazılmış 2016'dan 2015'e çevireceğimiz zaman zeyilname yapmamız lazım. Rusatta 2015 yazıyor diyelim. NE OLACAK? Kararnamede bunula iligili bir ibare yok! Bu durum nasıl olacak? Eski fiyatlardan yapamazlar! E NE OLACAK? Bilen var mı? Bir arkadaşım yapmak istedi. 680 Tl olan geçmiş sigorta bedelinin üstüne bu değişiklik için 400 TL İSTEMİŞLER. Motoru ilk kez alıyor, sıfır motor! E NEREDE kararname? Bilen var mı zeyilname durumunu arkadaşlar? Bunu nasıl unuturlar? Şaştım!
4. motor kaza yok ve Antalya plaka ona rağmen 320 TL.
Dün sigortamı yaptırdım ben. İlk başta koalay.com'dan teklif aldım en düşük 339 TL çıkmıştı. Dün sigortacı tanıdığımdan Ankara Sigorta'dan 275 TL'ye yaptırdım.
Bu arada ilk motorum, adıma kayıtlı ilk motorlu taşıtım, 2 sene önce kaza yaptım, arada ufak tefek şirketin araçlarında beyan doldururarak kazaya karışmış göründüm ve 28 yaşındayım. Buna rağmen 4. basamaktan giriş yaptım ve bu fiyat çıktı.
11 Nisan'da yine koalay.com'dan teklif aldığımda 1096 TL çıkartıyordu Anadolu sigorta.
İyi konu açtın.Sigortam bu ayın 24 bitiyor 330 liraya yaptırmıştım. Şimdi kaç lira çıkacak az sonra onuda yazarım.
Teklif aldım en düşük 184 lira çıktı 2016 cbf 150 için yaş 37
4 gün sonra teklif alabileceğim, geçen sene 304 lira çıkmıştı, 200 falan çıksın artık
Zeyilname ile ilgili bir açık var arkadaşlar. Sıfır motor alıp plakasını 34 YK vs gibi ilk sigorta yaptırıp sonradan rusatı alıp plaka ve model değilmesi için zeyilname istediğinizde ( yani ruhsatı elinize aldıktan sonra doğru bilgilerin yapılması için zeyilname talep ettiğinizde) EK PARA çıkartıyorlar. Bunu nereye şikayet ededeğiz? Sıfır mıtor alacaklar DİKKAT ETSİN! Bu konuyu bilen varsa yardımlarını rica ededeğim. Arkadaşımın derdi var şu an.
Onlar ya hiç dayak yememişler ya da mermiden hızlı koşuyolar herhalde.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:42 ----------
Bugün sigortacıma sordum dedim bu ne ayak diye. Eğer atıyorum İstanbuldan alınan bir motor için ankara plaka için zeyil yapılırsa aradaki fark alınır ama Ankara'dan alınan sıfır motor için Ankara plaka çıkarsa gark çıkmaz diyor. Hatta örneklerini de gösterdi bana. 07 plakalı otobüs için 5 bin küsüre sigorta yapıyor Ankara plaka için zeyil yapacağı zaman 640 tl fark çıkıyor.
merhaba kaykayovera , iptal ettiğin poliçenin tanzim tarihi ileri tarihlimiydi , bende aynı şekilde aradım iptal edilemiyor dediler
Yaw Millet bana sigorta 2 ay önce de 450 tl çıkıyordu 2 gün önce de 450 tl çıktı ve mecburi olarak yaptırdım. Bu indirimi bir tek ben mi göremedim neden böyle oldu.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Motor sıfır alındığı için nereden alındığı önemli değil hocam. Zaten sıfır plakası neresi ise oranın zeyilnamesi oluyor eğer fark alınmaması lazım diyor ve örnekleri varsa biz ne yapabiliriz? Ama sizin dediğiniz ikinci el alımlar için sanırım. Ben sıfır motor alındığında rusattan sonraki durumu ve sigortaya plaka ve model eklettirmekten bahsediyorum. ERGO sigorta istiyormuş farkı.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)