Referandum sonrası spoilerı
Adamların benzin fiyatı bizdeki zam oranı
Hayır benzin pahalı deyince yapıştırıyorlar, suçlu ortada, ABD ve Suriye.
1- Suriyeyi kim karıştırdı? BOP eş başkanı kim?
2- Bizim sıkıntımız esasen benzin fiyatı değil. Benzin fiyatındaki vergiler.
Mart ayı boyunca uluslararası piyasadaki fiyatlara bağlı olarak benzin ve motorin fiyatları
ülkemizde değişim göstermiş ve vergisiz bayi satış fiyatı ortalaması 95 oktan kurşunsuz benzin
için 1,42 TL/LT, motorin için ise 1,38 TL/LT olarak gerçekleşmiştir.
Bu metin 1 yıl önce, 2016 mart ayında ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU PETROL VE LPG PİYASASI FİYATLANDIRMA RAPORU'undan alıntıdır.
Türkiyede özel yat'lara bu fiyattan akaryakıt satılırken, sen, ben 5 liradan biraz ucuza alıyorduk aynı benzini.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
5 te yetmez 7 TL ver ver ver ver.
Ver erdogan ver.
Hey.
Kuzey Kıbrıs'da Bir Motovlog Kanalı. Tek teker - Servis - Top Speed - Viraj - Yarışlar ve çok daha fazlası...
www.youtube.com/channel/UC_LM3TAaRp-ExXrzgUOrNGA
Referandum sonrası doları düşünemiyorum.. Düşünmek istemiyorum..
saygı yok ben ona üzülüyorum, karşılıklı birbirimize değer verdiğimiz insanlar farklı görüşte olduğumuz ortaya çıkınca bir anda kırıcı söz söylemeleri beni baya etkiliyor.
hele bugün bir tane abi bana "bende seni araştırıp öğrenen biri sanıyordum" diyince baya üzüldüm sonrada kızdım. hiç dış borcumuz yok diyor bende diyorum o zaman piyasa niye kötü, maaş yatmıyor diyorum ve vergiler hep yükselişte diyorum ama nafile.
yarın ona türkiye gazetesinden kaynak gösterince ne diyecek acaba, gerçi daha ona kanıtlayacak bir şey yok. direk benim sözleri yalanladı ve kanıt olmadan hemde araştırmayacağını söyleyerek.
resmen at gözlüğünü takmışlar yapacak bir şey yok. yani ben "ak parti"ye oy vermiş biri olarak pişman oldum ve ben eğer değişebiliyorsam herkes değişebilir ve sabitlik olmamalıdır.
ülke menfaati için en iyisini seçmek lazım ve bunun içinde araştırma ve öğrenmek lazım yani her zaman bir bilgi paylaşımı devam etmeli.
ama malesef kimseyle konuşmaya gelmiyor direk dışlıyorlar.
Referandumdan sonra ne olacak acaba Hardcore olacak istedikleri olmazsa
Ak partili vatandaşların benzin konusundaki savunmasıda şu oluyor genelde, "tamam zam geliyor ama petrol zamlandığı için geliyor, devlet zam yapmıyor ki.."
devletin aldığı %65 lik vergiyi görmezden gelecek kadar kör durumdalar, olsun reis bu, yaparda satarda...
seni kimse sevmiyor yorumların genelde saçma olduğundan artık tahammül bile edilemiyor sana..yani konunun siyasi detayı dışında şahsına özel bir tavır var..olayı siyasete kutuplaştık moduna çekme sana özel ekstra bir durum var genel anlamda..
zam konusuna gelince benim zerre kadar umrumda değil...zaten düdüklenmeye alıştık veya kanıksadık ...biz motorcuyuz beyler depomuzun tüketimi ortada..yani en azından ben düşük cc kullancısıyım...60 liraya dolan depom 62-63 liraya dolacak..çokda tın diyorum...ama bazı motorlar ar arabadan fazla yakıyor..onlar düşünsün diyeceğim..yani bizim olayımız ekeonomi ve tasarruf...araç sahabısıları düşünsün...biz bilincli bir toplum dğeiliz herşeyi unuturuz..bize müstehaktır...
Yok ya, valla yok. Bazen düşünüyorum da, bazı insanları anlamıyorum.
Bak, Afrikayı yıllarca sömürdüler. Afrikalılar da karşılık vermedi. Verecek güçleri yoktu falan konusunu herkes geçsin. 1 tümen fransız gidip binlerce Afrikalıyı köle yapabilmişse, bu savaşılmadığı anlamına gelir. Yoksa bizim de askeri gücümüz çok iyi değildi kurtuluş harbinde.
Bu yüzden afrika bir emsal teşkil etmiyor.
Hayır işinize gelince "ama batı bizi kıskanıyor", işinize gelince "açlıktan ölenler var".
Biz 3. sınıf dünya ülkesiyiz deyince itiraz ediyorsunuz. Peki, gelişmiş ülkelerdeki gibi, asgari alınsın vergiler, %65 vergi mi olur deyince hemen ülke bile olmayan, kabileler halinde yaşayan insanları örnek gösteriyorsunuz.
Batı bizin neyimizi kıskansın?
Eğleniyor olmasın bu vatandaş sizinle ??
Fatih'e daha fazla dayanamıyorum.
Tecilimi bozdum askere gidiyorum.
Kafa rahat 1 sene yokum,siz düşünün.
FATİH DARILMA TAKILIYORUM HEE..
10 liralık almıştım rahatım
Satıcam motorumu toplu taşıma en iyisi sanırım
Pistonlar ve Fatih_met, bu ikisini forumun provokatoru ilan ediyorum. Ciddiye aldiginiz her an sadece omrunuzden dakikalar yiyorsunuz.
Konya'da üniversite okudum. Bir dönem zafer'de oturuyordum. Günlü olarak meram'a gidip gelmek gayet kolaydı. Ama her şehirde öyle değil maalesef.
Mesela iş çıkışı toplu taşıma tercih ettiğimde 30 dk durakta beklediğimi bilirim. Komik olan ise, 120 bin nüfuslu ilçeye giden tek ana yolun üzerinde iş yerim. Yani saçma sapan bir yerde de beklemiyorum toplu taşımayı.
Motorla işyerimden çıkıp eve varmam 7-8 dk kadar sürüyor. Trafik varsa maksimum 10 dk. Komik olansa 6 liradan bile benzin alsam, toplu taşımadan daha ucuza geliyor motorla gidip gelmek
Ama diğer taraftan 5,30'un üstüne hala zam geliyor olması insanın içinde başka ülkede yaşama isteği uyandırıyor.
Hocam bende burda okuyorum 2. senem motorumu geçen sene aldım.Antalya dan geldim ve gerçekten üşümekten bıktım ayağımda 2 tekerleğe alıştı tüm kış boyunca burada sürdüm burası tam bir motorcu düşmanı(hava şartları) şehir yaz kış esiyor .Part time kuryelikte yapıyorum şuan illallah ettirdi.Antalya'da imrendiğim motor burada bana eziyet oldu en iyisi satmak 2 sene daha toplu taşımaya binerim artık.Kurye muamelesinde de bıktım yani
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)