Yeni başlayana Yamaha XT660Z Tenere???!!
Reklamlar
-
Öncelikle merhabalar, siteye yeni üye oldum, motosiklet konusunda çok yeniyim, hatta daha motosiklet ehliyetini dahi almadım. Yaza halledicem inşallah
Motosiklete ilgim şehir içi ulaşımdan çok, orta/uzun vadede uzun geziler yapmak. İlk hayalim/hedefimde Norveç Nordkapp
Sorum şu; hiç motosiklete binmemiş biri ilk olarak Yamaha XT660Z Tenere alsa sıkıntı olur mu, alıp hemen uzun yola çıkmıcam ama motosiklete alışmayı bu tarz motor ile yapsam diyorum. Daha ufak alıp (Yamaha WR250 mi alsam dedim, bu da baya ufak, güçsüz gözüktü?) sonrasında satıp tekrar başka motor almak gibi bir süreç ile uğraşmamak için bu tarz bir tercih mi yapsam diye düşünüyorum.
Veya alternatif önerileriniz olur mu? Bir de Tenere üretimi duruyormuş galiba, bu doğru mudur, durması ilerde yedek parça anlamında sıkıntı yaratır mı?
Şimdiden teşekkürler
Reklamlar
-
Yaş kaç, boy kilo nedir? 200 Kiloluk hayvan kendisi. 896 mm sele yüksekliği var. İlk kez kullanak kişi için uygun olacağını sanmıyorum. Işıklarda dururken bile devirebilirsiniz.
-
Yaş 42, boy 1,90, kilo 85
Yamaha WR250, ilk başlayana uygun olur mu peki?
-
Hocam hiç katıra bindiniz mi bilmiyorum, ya da katır nedir bilir misiniz? Bu motor da aynen öyle bir şey, belki at kadar hızlı koşamaz, ama katır gibi yük çeker, bir anda ürkerse üstünden atar. Yani olmaz diye bir şey yok, fakat başlangıç için ziyadesiyle dikkat edilmesi gereken bir alet Tenere.
-
Motorun kendi ağırlığı dışında uzun yol için yan çantalar, çadır, uyku tulumu, v.b derken ağırlık çok daha fazla olacak, başlangıç biri için baya zor gibi gerçekten.
Bu bahsettiğim işi Yamaha WR250 ile başlangıç seviyesinden halledebilir miyim?
-
2014 de ilk motor olarak crf 250 almıştım. Onda bile ilk başta zorlandım vitesle mi uğraşacağız yola mı bakacağım nerede duracağım gibi bir çok zorlanacağın konu oluyor. (A2 eğitiminden ayrıca sürüş eğitimi de almama rağmen). Tabi ki kişiden kişiye değişir ama Tenere bence gerek ağırlığı gerek yüksekliği nedeniyle biraz zorlar. Şahsi fikrim bir sezon wr 250 yada daha ucuz olan crf 250 almanız. Maddi anlamda al sat da biraz zarar edebilirsiniz ama bu iş keyif işi. Büyük ağır bir motorla başlayıp düşmemeye kasmak yada bir olumsuzluk yaşayıp motordan komple soğumak daha kötüdür bence. Ben daha dün 125cc nmax ile İzmir Ankara yolculuğu yaptım o bile çok keyifliydi emin olun
-
Çok teşekkürler bende tam CRF250L'ye bakıyordum, sıfır fiyatı 17.700TL gözüküyor, WR250 24.000TL civarlarında, başlangıcı Honda ile yapmak Tenere'ye göre daha mantıklı, başlar başlamaz motordan soğumayayım dediğiniz gibi Gördüğüm kadarıyla CRF veya WR ile dünyayı dolaşan bir sürü insan var, bunla bile hayaller gerçekleştirilebilir
-
arkadaşlar yazmışlar zaten ama CRF 250 bence sizin için en ideali, ham kısa-orta mesafeli seyahatlere çıkmanıza da olanak tanır. böylece uzun turlar için kamp ve yol deneyimi biriktirmiş olursunuz.
-
Madem ibreyi 250 liklere çevirdin, bence Klx250 yi esgeçme, sıfır olmak zorunda da değil.
-
Kawasaki'de iyimiş gerçekten, bu sınıfta Klx250, WR250, CRF250L dışında dikkate alınması gereken başka modeller var mıdır? Aralarında en iyisi Yamaha sanki, doğru mudur?
-
itsari adlı üyeden alıntı
olur hemde çiçek gibi uyar ,bunu yapan tanıdıgım var ve sizden 4 yaş büyük 6-7cm kısa 10 kilo kadar hafif ,geçen kasım ayında abs li 2015 model tenere ABS li model ile başladı çok da memnun benim de bıy uzun olsa banada zor ile aldıracak
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:30 ----------
Daha önce bisiklet sürdüysen tenere olur yok bisiklet ile çok haşır neşir degildim diyorsan düşük cc ile başla..
-
Boy, kilo uygun gözüküyor ama başlangıcı 250 ile yapmak daha mantıklı geldi, 1-2 seneye Tenere'ye geçme planım olacak ama
-
Bütçe biraz daha artıyorsa aynı klasmanda crf 250 yerine rally düşünülebilir çok daha güzel etli ve dolu bir motor
-
Alip uzun yila cikmiyor once kapali alan hakimiyet sonra uzun yol viraj egitimi aliyorsun... sonra yakin uzaklara gidip geliyorsun km yaptikca pisiyorsun...once crf olabilir onunla bisiklete biner gibi herseyini ogrendikten sonra cift silindirli sakin uzun yol motorlarina geciyorsun oyle 660 gibi makineleri bir kafana gecirirsin yuksek tork sebebi ile iki devrilir altinda ezilirsin acemiye gitmez bu motorlar..
-
Bir vakit bulsam uzun uzun yazacağım...
CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km
-
660 azcık hoyrattır serttir ilk motor olarak tehlikeli sayılacak güç ve cüsse de olduğundan dolayı tavsiye edilmez
klx wr crf mi derseniz ben honda derim bakımı servisi olarak diğer seçeneklerden iyi
-
CRF ile uzun yola gidilmez. Selesi rahatsız, yüksek devirlerde titreşim var, rüzgar koruması yok.
Tenere ise başlangıç motoru olmaya çok uygun olmaz diye düşünüyorum. 660cc'lik, deli bir makine.
Dostane tavsiyem, düzgün bir hocadan tam bir eğitim alıp, akabinde tenere yerine NC gibi, biraz daha sakin bir motor tercih etmeniz yönünde olur. Ağırlık ayrı bir konu ama sizde kalıplısınız, eğitim alıp alıştıktan sonra ağırlık ile baş edilir.
250 cc almanızı önereceğim aslında, ama klx gibi crf250l gibi motorlar uzun yolda gerçekten yorar. Çünkü tasarımları uzun yola göre değil.
Beklerseniz DL250 suzuki, beklemezseniz İnazuma f önerebilirim 250 cc'de. En az crf kadar güç üretip, titremeyen, 120 km hız ile gidebileceğiniz, CRF'den ve KLX'den kat ve kat daha rahat, konforlu bir motor. Dahası, ebatı da size uyar.
-
Kawasaki'de iyimiş gerçekten, bu sınıfta Klx250, WR250, CRF250L dışında dikkate alınması gereken başka modeller var mıdır? Aralarında en iyisi Yamaha sanki, doğru mudur?
Sizi soyle alalim ;
http://www.motosiklet.net/forum/mark...ilastirma.html
Tenere`yi askiya almaniza sevindim, bu 250cc motosikletlerin hafifligini ve seriligini gorunce akliniz cikacak zaten Isin heyecani da orda.
Wr ne alamet ise bu sene zam yemedi, Rally yerine tercih ederdim.
--------------------------------------
Bende sığar iki cihân ben bu cihâna sığmazam.
-
Al hocam kullanırsın. Ama önce bir eğitime gidersen daha iyi olur.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)