bende dil uzatıyorum bak :p ama ne oluyor dil uzatınca? alış-satış piyasası çok hareketli ve heyecanlı bir motor olduğu için almakta fazla tereddüt etmene gerek yok.
güzel motor, mulaka yükseltmek isteyeceksin o zaman satarsın olur biter. yükseltme derken konfor açısından daha iyi bir modele geçersin yada daha performanslı modele falan o senin arzuna kalmış.
yükseltme deyince at gözlüklü arkadaşlar hemen cc yükseltme anlamasın.
motor yakışıklı hakkını yemeyelim... tr piyasasında o paraya alınabilecek çok iyi bir gösteriş motoru evet... kaç senedir çözülemeyen bir stop etme sorunu var o da önemli değil... olur olmadık yerde stop edecek bir motosiklete binmek istiyorsan hiç durma al... kaza yapan bir arkadaş vardı bir iki kırık ezik ile kurtardı ve firma sahibi ilgili beyefendi kendisine kıyak yaptı olay kapandı... belki sen de ölmezsen 0 motor sahibi olursun... merak etme zarar etmezsin yani...
öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki yolda 100 ile giderken stop edip teker kitliyor makine. mt25 ve r25 yamahadan bahsediyorlar görmüyor musunuz? sıfır motorlar yatak sarıyor, neymiş radyatör soğutmuyormuş yok neymiş yağ pompası yanlış yağ pompalıyormuş falan filan. en azından böyle ciddi problemleri yok elin hintli motorunun.
bu motora binip hiç stop etme sorunu yaşamadım diyenlerde var. neden ölsün ki? sanki ktm gibi jantı mı kırılıyor bu makinenin.
marka politikası yapmayı bırakın artık, parasına göre en iyisi budur.
Merhabalar, 27 yaşında pulsar AS150 sahibiyim. Yaşadığım sorunları paylaşmak istiyorum.
İlk sorun tabiki gösterge. Dediler ki servis çalışanları; rodajdasın hele bir 500km geçsin bakımı yapalim hallederiz. Tamam eyvallah dedim 550km 'de bakimini yaptirdim. Bakim sonrasinda sabah motoru çaliştirdim yine ayni sorun. Sorun ekran gelmiyor ve geldiğinde ise ( H07...) bir hata gösteriyor. Tamam dediler kuru akü isteriz . Değiştiririz sorun kalkar. Tamam dedim eyvallah. Kuru akü gelmiş gittim oda tamam. Sabah oldu yine ayni sorun fakat bu seferde jigle çalişmiyor ne hikmetse. Elimle ısıttım motoru, 5dk ısınmasini bekliyorum motorun diijital ekran göstergesi geliyor ve öyle çikiyorum yola...
Gittim anlattim aküden değil dediler bu sorun " Bu hata kronik yapacak birşey yok " demeleriyle suratimin ekşimesi bir oldu. Belli ki kavga edicez. Herneyse satiş sorumlusu çok efendi çok iyi bir insan ki usta ile kavga etmemize gerek kalmadan çekti yanina bilgisayardan teknik destek formu ile beraber panel siparişi verelim dedi. Verdik ve beklemedeyim şuan.
Bu hava serinliklerinde iş çikişi saat 23:00 da herkez motoruna biniyor gidiyor ben 5dk motorun ekraninin gelmesini isinmasini bekliyorum. Açık konuşiyim..Çaliştigim yerde 4 sabit motorsiklet kullanan arkadaşima dalga konusu olmaya gerek varmiydi diye düşünüyorum? Şans işi diyorsunuz kesinlikle katilmiyorum. Kalite işini şansa birakmaz.
enjeksiyon sisteminde sorun vardır, değiştirsinler gerekirse. karbüratörlü değil bu yani jikle denilen olayı enjeksin sistemini yöneten çip doğru çalışmıyor demek ki.
bizde beyin diyorlar ama ben beyin demek istemiyorum çünkü ingilizcede bu çipler için "brain" diye bir tabir yok. enjeksiyon sistemi sorunlu işte.
abicim eski bisiklet tamircileri şimdi motor tamircisi olmuş işte, allah bildiği gibi yapsın bunları. hiç bir zaman bilmiyorum demezler zaten, hep bir kulp uydurup yollamaya çalışırlar.
sorun motorda değil ilgili ustalarda, hiç ilgilenip sorun giderme diye bir şey yok, para alamayacaksa direk sepetlemenin peşinde. bizim insanımız sertlikten anlıyor malesef.
benzer durum başka markalarda da oluyor.
Şimdi "Aşağıdaki linkte 200 sayfaya yakın Hintli Dominar400 kullanıcısı yorumu var. Aynı şikayetler Dominar da da var" desem Bajaj'a dil uzatmış olurum. Bu nedenle yazdıklarımı yok say. Geçmiş olsun...
http://www.xbhp.com/talkies/motorcyc...hread-138.html
Yazmayacaktım yazmayacaktım yazmak farz oldu.Geçen sene kafamda kırk bin türlü soruyla gittim 2016 model sıfır pulsar aldım. Hiç abartmıyorum almadan önce bayinin sahibine en az 10 defa sordum stop sorunu var mı diye yok sorunu yazılımla giderdiler stop etmiyor dedi. Motoru aldım eve giderken yolda iki kere stop etti aradım dedim hani stop etmiyordu bu motor, gel yazılım atalım dediler.
Neyse ilk bakıma gittim sözüm ona yazılım atacaklar adamlar ellerindeki cihazı kullanmayı bilmiyor fabrikaya telefon ediyorlar telefondan birilerinin yönlendirmesiyle işlem yapıyorlar. Bu arada motorun yağı değişti, kafa grenajında bir ses var sübaplardan da vurma sesi geliyor dedim dedim ki demez olaydım. Az önce yazılım attıkları motoru tamam bu diyip daha denemeden alıp gitmemi bekliyorlardı O kadar ses her motorda var sen ne biliyon sübap sesini falan diye gevelediler öylemi dedim aldım anahtarı elime siperlik camınındaki vidayı gevşettim bak buradaki lastik kopmuş bunu değiştirin bari zırıltı sesi gitsin dedim onuda yapmadılar.
O sinirle kuralkan a şikayet formu doldurdum gelen cevap bayiyi savunmaktan başka bir kelime içermiyordu.
Motor bir süre stop etmedi sonra gene başladı stop etmeye neyse dedim böyle sürecez adamlar motorun arkasında durmuyor. Neyse kışın akü boşalmasın diye motoru çalıştırdım motor çalışırken stop etti bir daha da çalışmadı. Hatta burada da sorular sormuştum konuyla ilgili, bu arada göstergede reset olayı da ortaya çıktı her marşa basmada gösterge resetliyor ekrana hata kodu geliyordu.
Motoru kamyona yükledim 200 tl nakliye parası verdim farklı bir servise getirdim durumu anlattım usta sağolsun çok cana yakındı alttan girdi üstten çıktı her şeyi denedi fabrikayı aradı sorunu buldu. Sorun ne olsa beğenirsiniz? Durduğu yerde çalışan motorun elektrik kablosu kopmuş kabloyu lehimlediler motor çalıştı tam hatırlamıyorum ama stator kablosu demişti galiba. Neyse gösterge konusunu söyledim ustaya, usta hallederiz dedi bayinin sahibiyle konuştu geldi istemeye istemeye ya soğuktandır dedi e dedim aküdenmiş herkesin aküsünü değişiyorlar o ara öğlene geliyordu saat normalde dükkana yemek söylüyorlarmış gel sana yemek ısmarlıyım dedi. İyi dedim çıktık pideciye gittik arkadaşla muhabbeti baya ilerlettik ki hala da görüşüyoruz kendisiyle, aramızda kalsın arkadaşın olarak söylüyorum dedi sen bu motoru sat niye diye sormadım yemeği bitirdik dükkana gittik dükkandaki çakallar 1300 km motorun yağını filtrelerini değiştirmişler 120 tl yi kilitlediler yaptıkları işlemi garanti belgesine işlemek istemediler kart çektim parayı ödedim ustayla helalleştik numaraları verdik karşılıklı, çıktım geldim.
Gelir gelmez motoru sahibinden de ilana koydum 1500 tl zarara 2 gün sonra sattım motoru, Ekrem bey için de iki çift lafım var; Bana motorlarda stop sorunu yok diye yalan söyleyerek satış yapan bayi gibi o da ekmeğine bakıyor yani burada gösterdiği yapmacık ilgiye hiç mi hiç güvenmeyin dımdızlak ortada kalırsınız. Ben gibi paranızı da vaktinizi de sabrınızı da harcamayın.
Tüm yaşananlara yorum yapmıcam ama ekrem beyi ne kadar tanıyorsunki yapmacık falan diyorsun. Şahsen tanımadan nasıl varıyorsun bu kanıya. Kendisini tanıyan ve en az 7 8 kez sohbet etmiş birisi olarak kesinlikle yapmacık ilgi lafına katılmıyorum. Kaldıki emin olun kendi kişisel isteği üzerine forumda konuları takip ediyor. Yoksa müdürü olduğu şirketçe verilmiş bir görev falan değildir. Kendisini 3 yıldır tanıyorum ve bu konuda gayet eminim
Bu yorumlardan sonra biraz durakladım açıkcası 17 nisan'da as 150 almayı düşünüyordum :/
Ekrem Bey,
Bana da mail adresinizi vermiştiniz, ve ben size mail atmıştım. O mailden sonra, Pulsarı sattım, CBR aldım, 3 ay oldu, siz hala cevap vermediniz. Aklıma rahmetli babaannemin kara tren ile taşınan mektup hikayeleri geliyor nedense.
Bu arada, evet bayi ve servis sayınız hızla artıyor, kendinizi geliştirme çabası gösteriyorsunuz firma olarak, bunun da farkındayım. Ama yine de birileri bir yerlerde servislerinizden muzdarip ise işe yaramıyor demektir sevgili Ekrem Bey. Ankara'da çözdünüz servis işini, motomekanik bir harika. Hatta bir de süpriz haber aldım, ama onu vakti gelene kadar paylaşmayacağım.
Ama birileri hala bir yerlerde muzdarip servislerden. Her ile servis açacağız diye, herkese servislik vermeyin.
Bu arada, oralarda olsam, fabrikada ziyaret edip, hem çayınızı içip hem de aklımdakileri sormak isterdim açıkçası.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
Tamda bir kaç ay sonra 150 NS alma arifesindeyken bu yorumları okudum şimdi tekrardan bir düşünüyorum 8-9 bin TL bütçeye başka ne alabilirim ki sıfır sağlam? Görünen o ki git gide 2. ele daha çok kayıyorum.
Aynen bende
Bütçeyi artırmaya bak, ikinci ele yönelebilirsin, ya da https://honda.com.tr/cb-125-e böyle bir motor alır, bir süre idare eder, idare ederken az yakıt ve arıza yapmaması sayesinde birikim yapar, 1 yıl sonra motorunu satar 250 cc honda yamaha vs. bakarsın.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
jigle karbüratörlü motorlarda oluyor ama "pulsar as150" enjeksiyonlu yazıyor teknik özelliklerinde.
neyse ne tevir, benim tvs apache jigle bozuk ama sıkıntı yok şak diye alıyor ve stop etmiyor. sağlam motor, sağlamlık ve sorunsuzluk açısından hint markaları arasında Tvs Apache güvenilir. bu motorda öyle sorunlar yok.
yorumları okurken dejavu oldum, sanki ben bu yorumları aylar öncesinden okumuştum.
motordan anlayan biri olsa belkide stop etme sorununu çözecek. rolanti kaç peki stop etmeden öncesinde? merak ettim stop etme olayını. yani 17 beygir, 150cc sınıfta en güçlüsü bu motor o yüzden ben sıkıntılarına rağmen kullanırdım ama belli bir süre sonra gına gelirdi tabi sorunları çözemezsek.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)