xterkan adlı üyeden alıntı
iyi bir şirket marka olmak için çalışır ve marka olan bir şirket te rekabet içinde olacağından, fiyatını zaten normal tutar, ülkemizde de aynı şekilde, kaldıki bizde yan sanayi parça sıkça kullanılıyor, bir araç satıldıktan sonra garanti süresince yetkili servise gidiyor, bazen gitmeyen de oluyor ,garanti bitince sanayide özel servislere gitmeye başlıyoruz, daha ucuz olduğu için (yan sanayi parça, işçilik ve fatura kesilmediğinden) bu ürün satan şirketi etkiliyor ,şirket açısından, ülke şartları gelir, gider ve ürünün hangi ortamda nasıl kullanıldığı da önemli, yollarımız çukurlarla tümseklerle dolu ,trafik desen dur kalk desen( rampa yukarı ) sonra debriyaj bitti, garantiden değişsin ,sonra amortisör patladı garantiden değişsin ,bu şirketler kısmı ile ilgili, bu işler eskiden karlı idi ,artık eskisi gibi kar marjları yok ,bunu batan markalardan ,küçülen markalardan rahatça görüyoruz, Ankara da kaçtane yetkili motor servisi kapandı, bu sebeple, fiyat yüksek tartışması, boşa yapılan, bir tartışma
akıllı hiçbir şirket rekabet içinde fiyatını yüksek tutmaz ,zarar yazmaz, r25 sorunlu çıktı, burada yamaha firması ne kadar zarar etti bunları düşünüyormusunuz ?her üründe hata olabilir, bunu her markada yaşıyoruz, firmalar arge için devasa kaynaklar harcıyor ama hatalarda oluyor ,bunlar şirket kısmı konuları,
asıl konu fiyat yüksek konusu, arkadaş sen ülkende neredeyse hiç bir ürün üretmiyorsun ,döviz ile ithalat yapıyorsun, ihracatınında yüzde 60.70 i döviz hammaddesi ile üretiyorsun, döviz 2.3 senede yüzde 100 zamlanmış,hatta daha fazla, sonra buraya firmalar kazıklıyor diye yazıp çiziyorsunuz arkadaşım ötv vergisi denen şey deprem sonrası kalkacaktı, ne oldu ? 15 senedir kalkmayı bırak artarak devam etti, ben türk insanının bir kısmını hala anlamadım ,ne olduğunu da çözemedim, bütün mesele alım gücü düşmüş, aşırı borçlanmış bir ülke ve bunu görmeyen yada görmek istemeyen bir grup insan, hala firmalara kabahat buluyor, arkadaş benim yamaha yada başka bir firma ile ilişkim yok ama sorun veya gerçekler tamamen başka, sorun siyasi ve ülkedeki, kötü durumu, bilerek, bilmeyerek destekleyen bir grup vatandaşta , öküz altında buzağı aramayın ,avrupa birliğinde yıllık enflasyon yüzde 1.2 abd de aynı şekilde, bizde ise yüzde 10.15 civarında, bu oranlarda, ülkemizde ürüne göre değişken bazı ürünlerde yüzde 30 oluyor, hala neyin kafasını yaşıyorsunuz, 1.400 lira asgari ücret ile 4 kişilik bir aile geçinirmi ? hep sadaka alır, yaşar ses çıkarmaz ise bunun masrafı, orta gelirliye dokunur, sende gelir yazarsın, şu marka kazıklıyor diye, hayır asıl sen üretmeyen ve sürekli tüketen bir toplum olduğundan alım gücün düşmüş, bunu sorgulasanıza uzun oldu ama yeter artık gerçekleri bir türlü anlamıyor millet, sen aldığın ürün parası kadar da ,kdv, ötv ödüyorsun , daha neyi tartışıyorsun , daha sayfalarca yazarım da kısa keseyim