Saygı değer forum sakinleri,
Nasılsınız umarım iyisinizdir,
Bildiğiniz üzere 30 mart 2017 tarifinde Acemi er'in klasik soruları başlığında forum açarak sizin oneri/tavsiyeleriniz doğrultusunda Honda CBF 150 aldım.
Maceraya geçmeden size motor tecrübemi anlatayım
Sanırım en sonra 2002 yılında adananın düz yollarında eksi döküntü ve vitessiz motor kullanmıştım, o zaman bir kaç kez motor devirdim, düştüm vs.vs. o zaman bu zaman hiç motor kullanmadım.
Not: Çok iyi bir bisiklet kullanıcısıyım Bu sayede belkide dün akşam motoru kullanabildim tabi buna kullanmak denirse Hadi birazda gülelim
İnternet biraz araştırdım iyi bir arkadaşa denk gelerek, ikinci el 900KM^de Honda CBF 150 almaya karar verdim adam sağolsun iş yerimin önüne kadar getirdi. klasik satış işlemleri tamamladık ve adam gitti.
Fakat almakla olunmuyor, sonuç itibariyle süs olarak da almadım bunu kullanmak lazım demi ama macera şimdi başlıyor.
Yeni gelin misali arada gidip motoru elliyorum cesaret edip kullanamıyorum.
Fakat saat bir hayli geç oldu benim eve gitmem lazım artık, tüm cesaretimi topladım önce motoru bir sağa bir sola düşürmeden yarım yatırdım, (amaçım motorun ağırlığını hissedip ona göre olası devirme/düşmeye karşı kendimi koruyabileyim.)
Sonra bindim çalıştırdım fakat korkuyorum aniden kaçar diye, birde iş yerimin karşısı hemen düşersem kullanamazsam rezil olurum düşüncesi, motorda yakıt çok az onunda stresi, moturu kullanmıyorum buda bir stres varın gerisini siz düşünün.
Kafama taktım bu motorla bu akşam eve gidecem, önce rezil olma korkusu yenmem gerek dedim bizim burası hafif yokuş motora bindim ve boşa aldım gece araçların geçmediği arka sokağa geçtim artık sadece yakıt ve kullanmak kaldı.
Tüm cesaretimi topladım marşa bastım debriyaj bırakıyorum motor istop ediyor defalarca denememe rağmen motoru çalıştıramadım.
Tekrar kontağı kapattım ana caddeye geldim motorcu birisine denk gelirsem yardım alayım dedim arkadaş gece saat 23:00 oldu bir Allah'ın kulu geçmiyor sadece yemek elektrikli kuryeler geçiyor birisini durdurdum motordan anlıyor musun dedim, çocuğun tepkisi bu abiiiğğ nolduu yok kardeşim sağol birşey olmadı dedim çocuk gönderdim. O esnada komşum aradı ilaç sordu bende ne ilaçı ben yolda kaldım motoru aldım ama eve gelemiyorum ben motora, motor bana bakıyor dedim gelin alın dedim eczaneye gidip geleyim gelirim dedi. Sonra işte ne yapmam gerektiğini anlattı bende artık ne olacaksa olsun dedim ve bindim motora tekrardan bastım marşa motor çalıştı Debriyajı bırakıyorum kapanıyor bir kaç denemede motor çalıştı shell bulana kadar durmadan 3km yol gittim artık yakıt derdimde yok az biraz yolda geldim diyerek kendimi teselli ediyorum. Yakıtımı aldıktan sonra sanki bir profesyonelmişim gibi motora bindim motor çalıştıyor debriyaj bırakıyorum istop etti işte rezil oldum dedim . Derken bir daha marş bastım ufaktan yol aldım bir kaç saat kullandıktan sonra eve gittim.
Bu sabah trafiğe karıştım dur kalklarda sürekli istop ettiriyorum ve vites değiştirmeyi öğrenemedim )
Not: hafta sonra istanbul içi motorsiklet eğitim turları düzenleniyor mu veya bu hafta sonu bana eğitim verecek bir yardım sever arkadaş arıyorum
Acemiyim henüz kavramayı öğrenemedim Gelinlerin işide ama zormuş yahu tabiki bu olay eskidendi :=)))))
Unutmadan öneri/tavsiye bulunan tüm dostlaa selam olsun motor çok güzel yukarıdaki yazımı okuduğunuza göre ne kadar acemi biri olduğumu öğrenmişsinizdir fakat buna rağmen yolda hiç bir sorun yaşamadım sanki eşşeğe bindim kendisi gidiyor gibi bir his veriyor eşek daha zor ciddiyim Bak
sevgi ve saygılarımla
eAcar