Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Acemi er'in CBF 150 ile ilk Macarası :) Birazda gülelim :)

REKLAM ALANI

Saygı değer forum sakinleri,

Nasılsınız umarım iyisinizdir,

Bildiğiniz üzere 30 mart 2017 tarifinde Acemi er'in klasik soruları başlığında forum açarak sizin oneri/tavsiyeleriniz doğrultusunda Honda CBF 150 aldım.

Maceraya geçmeden size motor tecrübemi anlatayım
    Sanırım en sonra 2002 yılında adananın düz yollarında eksi döküntü ve vitessiz motor kullanmıştım, o zaman bir kaç kez motor devirdim, düştüm vs.vs. o zaman bu zaman hiç motor kullanmadım.

Not: Çok iyi bir bisiklet kullanıcısıyım Bu sayede belkide dün akşam motoru kullanabildim tabi buna kullanmak denirse Hadi birazda gülelim

İnternet biraz araştırdım iyi bir arkadaşa denk gelerek, ikinci el 900KM^de Honda CBF 150 almaya karar verdim adam sağolsun iş yerimin önüne kadar getirdi. klasik satış işlemleri tamamladık ve adam gitti.

Fakat almakla olunmuyor, sonuç itibariyle süs olarak da almadım bunu kullanmak lazım demi ama macera şimdi başlıyor.
    Yeni gelin misali arada gidip motoru elliyorum cesaret edip kullanamıyorum.
    Fakat saat bir hayli geç oldu benim eve gitmem lazım artık, tüm cesaretimi topladım önce motoru bir sağa bir sola düşürmeden yarım yatırdım, (amaçım motorun ağırlığını hissedip ona göre olası devirme/düşmeye karşı kendimi koruyabileyim.)
    Sonra bindim çalıştırdım fakat korkuyorum aniden kaçar diye, birde iş yerimin karşısı hemen düşersem kullanamazsam rezil olurum düşüncesi, motorda yakıt çok az onunda stresi, moturu kullanmıyorum buda bir stres varın gerisini siz düşünün.

Kafama taktım bu motorla bu akşam eve gidecem, önce rezil olma korkusu yenmem gerek dedim bizim burası hafif yokuş motora bindim ve boşa aldım gece araçların geçmediği arka sokağa geçtim artık sadece yakıt ve kullanmak kaldı.

Tüm cesaretimi topladım marşa bastım debriyaj bırakıyorum motor istop ediyor defalarca denememe rağmen motoru çalıştıramadım.

Tekrar kontağı kapattım ana caddeye geldim motorcu birisine denk gelirsem yardım alayım dedim arkadaş gece saat 23:00 oldu bir Allah'ın kulu geçmiyor sadece yemek elektrikli kuryeler geçiyor birisini durdurdum motordan anlıyor musun dedim, çocuğun tepkisi bu abiiiğğ nolduu yok kardeşim sağol birşey olmadı dedim çocuk gönderdim. O esnada komşum aradı ilaç sordu bende ne ilaçı ben yolda kaldım motoru aldım ama eve gelemiyorum ben motora, motor bana bakıyor dedim gelin alın dedim eczaneye gidip geleyim gelirim dedi. Sonra işte ne yapmam gerektiğini anlattı bende artık ne olacaksa olsun dedim ve bindim motora tekrardan bastım marşa motor çalıştı Debriyajı bırakıyorum kapanıyor bir kaç denemede motor çalıştı shell bulana kadar durmadan 3km yol gittim artık yakıt derdimde yok az biraz yolda geldim diyerek kendimi teselli ediyorum. Yakıtımı aldıktan sonra sanki bir profesyonelmişim gibi motora bindim motor çalıştıyor debriyaj bırakıyorum istop etti işte rezil oldum dedim . Derken bir daha marş bastım ufaktan yol aldım bir kaç saat kullandıktan sonra eve gittim.

Bu sabah trafiğe karıştım dur kalklarda sürekli istop ettiriyorum ve vites değiştirmeyi öğrenemedim )

Not: hafta sonra istanbul içi motorsiklet eğitim turları düzenleniyor mu veya bu hafta sonu bana eğitim verecek bir yardım sever arkadaş arıyorum

Acemiyim henüz kavramayı öğrenemedim Gelinlerin işide ama zormuş yahu tabiki bu olay eskidendi :=)))))

Unutmadan öneri/tavsiye bulunan tüm dostlaa selam olsun motor çok güzel yukarıdaki yazımı okuduğunuza göre ne kadar acemi biri olduğumu öğrenmişsinizdir fakat buna rağmen yolda hiç bir sorun yaşamadım sanki eşşeğe bindim kendisi gidiyor gibi bir his veriyor eşek daha zor ciddiyim Bak

sevgi ve saygılarımla
    eAcar
    fatih.met ve 07mehmet07 bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Ne tarafta oturuyorsunuz ? Ben Kadıköydeyim. Yakın bir noktada iseniz pazar günü elimden geldiğince yardımcı olabilirim.
    ea430 bunu beğendi.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

Allah razı olsun @HAZZILHAR bende eyüp'te oturuyorum bildiğin eğitim veya açık alan var mı?

Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kardeşim hayırlı olsun, önceki başlığı görmüştüm ama CBF aldığını yeni öğrendim. Tekerin düz bassın Benim de yaklaşık 1 ay oldu ilk motorumu alalı. Motosiklete binmeden hemen önce benzer heyecanları bende yaşıyorum. Üstelik öncesinde kurs almama ve sürüş konusunda pek sıkıntım olmamasına rağmen. Sanırım heyecanın acemilikle pek ilgisi yok, tecrübeli kullanıcıların da hala benzer heyecanları yaşadıklarını okumuştum daha önce.

Trafiğin daha sakin olduğu saatlerde çıkıp bol bol pratik yapmak sanırım bizler için en doğrusu. Zaman bulursan Honda' nın eğitimlerine katılmanı da tavsiye ederim. Kurs motoru ile pistte olduğun için düşmekten korkmadan hareket edebiliyorsun. Yeni bir kullanıcının ihtiyaç duyduğu her şeyi gösteriyorlar. Tekrar hayırlı olsun

Metilen eyw. hocam sağol'asın kurs'tan ziyade işi bilen birisinden almayı tercih ediyorum.

inş. iyi bir arkadaşın yardımı ile birlikte işi çözeceğimi düşünüyorum

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Öncelikle motorunuz hayırlı olsun.Tatlı korkular bunlar ileride gülerek hatırlayacaksınız.İstanbulda olsam yardım ederdim ama malesef değilim.

Hayırlı olsun abim korkma debriyaj telin eksilmedigi surece o motor hareket etmiyor bende 250 lik bi cruiser ile başladım cross gibi kullanıyorum yol bossa alışmak lazim. Kavrama noktasını öğren bolca 1 saat 2 saat 1 metre git dur gel git dur gel
    Allah nasip ederse belki gelirim haftasonu moto pazar varmış ist de izmirden sırf oraya gidiyoruz hee abim aklında bulunsun tsirthin içine 2 3 gün gazete koy soğuğu fark edilicek kadar kesiyor kazasiz belasız sürmüşler

HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Alıntı ea430 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah razı olsun @HAZZILHAR bende eyüp'te oturuyorum bildiğin eğitim veya açık alan var mı?
    Anadolu Yakasında çok var ama Avrupa Yakasında Yenikapı (ya da Kazlıçeşme miydi tam hatırlayamadım) miting alanı dışında bir bilgim yok maalesef. Yolun bir şekilde bu tarafa düşerse, haberim olsun.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hiç kullanmaya çalışmayın garajda dursun. eğitim alın
    espresso ve SAZMAN bunu beğendiler.

freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    Anladığım kadarıyla ne ehliyetiniz ne de ekipmanınız var bence bunları tamamlayın önce gerisi otomatik olarak gelecektir.
    espresso bunu beğendi.

ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Öncelikle aklında olsun boşa atıp devam edeyim moduna pek girme çünkü yağ pompası motorun devrine göre yağ pompalar rolanti devirdi gönderdiği yağ yeterli olmaz motora ve şanzumana zarar verirsin arabalardaki gibi peygamber vitesi olmuyor hem vitese almadada devri tutturamazsan şanzumandan yersin gene eğitim için sadece hafta sonlarımı müsaitsin birde özelden yaz bana eyüp ün neresi tam olarak

waldorf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin
    Jikle sebebi ile motoru stop ettiriyor olabilir misiniz?
    Kapatıyorsunuz değil mi jikleyi ?

Capitao_3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125(Sell)- RTR 150(Sell)- CBF 150- TNT 250
    hayırlı olsun cbf kullanması keyifli bir motor tecürbeli birinden eğitim aldıktan sonra kullanabilirsiniz. fakat bence kendinizi geliştirmek için çokça çalışma yapmalısınız.

motordan düşmenin bile bir eğitim olduğunu düşünüyorum. imaknınız varsa hondanın sürüş eğitimine katılabilirsiniz. yoksa sık sık çalışma yapın internetten izleyin kendinizi geliştirmek için herşeyi yapın.
    bende yıllar önce sizin gibiydim. olduğum yerde devrildiğimi bilirim.

aradan yıllar geçti 2 kere motordan düştüm ama hiç kaza yapmadım allaha şükür. motordan düştüğüm zamanların ikisinde de aşırı güvenli hissettiğim zamanlardı. acemi iken o kadar dikkatliydim ki tehlike bile atlatmadım.

motorsiklette ustalık diye birşey olduğunu düşünmüyorum. tabiki 10 yıllık motorcu ile 1 aylık motorcu aynı değil ne kadar tecrübeli olursanız olun öğrenmek asla bitmez sürekli kendinizi geliştirin. allah kaza bela vermesin.

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Saygı değer forum sakinleri,

Yeni gelin misali arada gidip motoru elliyorum cesaret edip kullanamıyorum.
    Fakat saat bir hayli geç oldu benim eve gitmem lazım artık, tüm cesaretimi topladım önce motoru bir sağa bir sola düşürmeden yarım yatırdım, (amaçım motorun ağırlığını hissedip ona göre olası devirme/düşmeye karşı kendimi koruyabileyim.)
    Sonra bindim çalıştırdım fakat korkuyorum aniden kaçar diye,
    hocam öncelikle bu motoru satacağınız zaman admine falan rica edin şu konu silsin yoksa o motoru satamazsınız

yukarıdaki kısım baya komiğime gitti, direksiyonu tutup hemen utanıp geri bırakmalar falan :D bir de sağa sola yatırma işi mantıklı tabi ama yolda giderken o ağırlık yok oluyor aynı bisiklet gibi.

aniden motor kaçar demişsiniz ona ayrı güldüm, 150cc sınıfta öyle şeyler pek olmuyor.

güle güle kullanın, keşke bilgi edinip kendi isteğinizi göz önüne alarak kendiniz bir model seçseydiniz. ben bir başkasından model tavsiyesi almanın aslında yanlış bir şey olduğunu düşünüyorum.

seçilen motosiklet aslında insanın karakterinin dışa vurumu gibi bir şeydir. siz bir başkasının tavsiyelerine bakarak kendi isteklerinizi yoksayıp bir motor aldıysanız bence yanlış anlamayın ama asıl motorcular grubunda değilsiniz.

insan kendini bilmeli derler ya işte ne istediğini bilen kişi sadece aynı kategoride fikir alır tecrübelilerden. arıza yapıyormu falan, özelliklerini sorar işte.

ama siz hiç kendi isteklerinizi düşünmemişsiniz, malesef çoğunluk böyle.

hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. iyi motordur.

edit: ben motorumu çok seviyorum ve ona iyi bakıyorum ama bazıları sadece kullanır ve pek ilgilenmezler.
    ea430 ve 07mehmet07 bunu beğendiler.

peruwasa12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende eyüpteyim gelebilirsen haftasonu vialandin acik otopark tarafina gel genis yerdir orada denemeler yapabilirsin bende gelirim.motorla
    selsa bunu beğendi.

selsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vstrom 800DE
    Hayırlı olsun 3 ay önceki halimi okudum ben de. Ekimde aldım motoru ve araya kış girince kullanamadım düzgünce. Rezil olma korkusu vs :D

Arkadaşlarım mahallenin dekoru diye dalga geçiyordu. Hafta içi gündüz vakitlerinde vialand'in açık otoparkında çalışabilirsin, ben öyle yapmıştım bir süre. Hakimiyeti arttırmak ve kendimi denemek için. Sonra Gs2'ye gittim. O günden beri de aralıksız sürüş yapıyorum. Darısı başına

ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Ehliyet alana kadar bitmez o motorun benzini artık.. Trafik ceza yazıcak, motoru bağlıycak stresi yapmamanız ilginç.. Ben OLİN yağı dağıtan beyaz dobloları görünce bile ilk gördüğüm sokağa sapıyordum..

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Ben de motorumu Kasım ayı sonunda aldım. Kapalı otopark olduğundan erkenden aldım. Motoru bayiden teslim almaya bile kendim gitmedim ehliyetim olmadığı için.

Ehliyeti alıp ekipmanları tamamlayana kadar motora binmeme kararı almıştım ve kaç aydır gayet zor da olsa sabrediyorum. Bu arada ekipmanları tamamladım, bir tek pantalon kaldı. Ehliyet kursuna da dün kaydoldum, cumartesi eğitimler başlıyormuş. Ehliyeti aldıktan sonra da motto akademi gibi bir yerden güvenli sürüş eğitimi almadan istanbul trafiğine çıkmayı düşünmüyorum. Tamam her gün işe giderken metrobüse binmek zor geliyor, hele garajda duran motor varken daha zor geliyor ama güvenlik için eğitim şart.

Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam öncelikle bu motoru satacağınız zaman admine falan rica edin şu konu silsin yoksa o motoru satamazsınız

yukarıdaki kısım baya komiğime gitti, direksiyonu tutup hemen utanıp geri bırakmalar falan :D bir de sağa sola yatırma işi mantıklı tabi ama yolda giderken o ağırlık yok oluyor aynı bisiklet gibi.

aniden motor kaçar demişsiniz ona ayrı güldüm, 150cc sınıfta öyle şeyler pek olmuyor.

güle güle kullanın, keşke bilgi edinip kendi isteğinizi göz önüne alarak kendiniz bir model seçseydiniz. ben bir başkasından model tavsiyesi almanın aslında yanlış bir şey olduğunu düşünüyorum.

seçilen motosiklet aslında insanın karakterinin dışa vurumu gibi bir şeydir. siz bir başkasının tavsiyelerine bakarak kendi isteklerinizi yoksayıp bir motor aldıysanız bence yanlış anlamayın ama asıl motorcular grubunda değilsiniz.

insan kendini bilmeli derler ya işte ne istediğini bilen kişi sadece aynı kategoride fikir alır tecrübelilerden. arıza yapıyormu falan, özelliklerini sorar işte.

ama siz hiç kendi isteklerinizi düşünmemişsiniz, malesef çoğunluk böyle.

hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. iyi motordur.

edit: ben motorumu çok seviyorum ve ona iyi bakıyorum ama bazıları sadece kullanır ve pek ilgilenmezler.
    Merhaba fatih naber nasılsın umarım iyisindir.
    Zaten amacım biraz tebessüm oluşsun okuyucularda. Admine gelince dünya malı dünyada kalır satmaya niyetlenirsem birgün bu mesajı okutup satarım sıkıntı yok
    Konunun başında da dedim ya, Yeni gelin misali daha önce görmediğimi nasıl isteyebilirim ki
    Sen diyorsun ki önce gör tat öyle al. Bende diyorum ki hacı vardı biz mi bakmadık

Tabi şaka işin bir yanına bilmediğimiz birşey hakkında isteklerimiz ön planda tutarsak büyük bir hatanın içine düşebiliriz. Sonuç itibariyle hepsi aynı işi görüyor burada sağlamlık ve servis gibi seçenekler ön plana çıkıyor. Durum böyle olunca kendi isteklerini bir kenarda tutup ihtiyacına göre gelecek tavsiyeleri almak daha sağlıklı olacaktır.

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Merhaba fatih naber nasılsın umarım iyisindir.
    Zaten amacım biraz tebessüm oluşsun okuyucularda. Admine gelince dünya malı dünyada kalır satmaya niyetlenirsem birgün bu mesajı okutup satarım sıkıntı yok
    Konunun başında da dedim ya, Yeni gelin misali daha önce görmediğimi nasıl isteyebilirim ki
    Sen diyorsun ki önce gör tat öyle al. Bende diyorum ki hacı vardı biz mi bakmadık

Tabi şaka işin bir yanına bilmediğimiz birşey hakkında isteklerimiz ön planda tutarsak büyük bir hatanın içine düşebiliriz. Sonuç itibariyle hepsi aynı işi görüyor burada sağlamlık ve servis gibi seçenekler ön plana çıkıyor. Durum böyle olunca kendi isteklerini bir kenarda tutup ihtiyacına göre gelecek tavsiyeleri almak daha sağlıklı olacaktır.
    helal olsun, motorunun kusurlarını gizlemeden satmak herkesin harcı değil. bu motosikletim benim ilk vitesli motorum ve daha önce ehliyet sınavında kullandım ve sınavdan 1 gün önce 5 dakika pratik yaptık ustayla yani iki tur attım sadece.

bende hiç binmedim desem yeridir ama bana lazım olan şeyin hız ve görüntü olduğunu biliyordum ve birde ses lazım ama ona gücümüz yetmez. 4 silindir bir motosiklet lazım ses için.

hatta ilk vitesli motorumu aldım ve motorun eski sahibi yanımda duruyordu ve gitmemi bekliyordu. istanbul-bahçelievler ömür plaza'nın önündeydik ve ben ilk çalıştırmada stop ettim ve ikinci denememde başardım ve yolda vites atmayı unuttuğum oluyordu. viraja geldiğimde yavaşlamayı unutup vites düşürdüğüm oluyordu.

yani yolda baya afalladım ama sağ salim vardım eve. bisiklet tutkunuydum ve iş nedeniyle motosiklet tutkunu oldum ve bu yüzden ilk olmasına rağmen hiç tereddütsüz aldım bindim geldim.

benim motor bu;

kafa demiri kötü duruyor sökücem, orta koruma demiri kırıldı ve söktüm.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)