Metehan07-70 adlı üyeden alıntı
Merhaba, yaşım 38, motor tecrübem 25 yıl, yaklaşık 150 bin km, ve evet ben bir ''Yamaha Seviciyim''. Ama neden?
Sahip olduğum veya uzun km ler boyu kullandığım bir kaç Yamaha; Rx135, Xt600,Fzs600,R6,Ybr... Bu motorlara ben, en kötü ihtimal 15 bin km, sıkıntısız bindiysem e tabiki Yamaha Sever olacağım. Ben bu motorların hiç birinde, bugün sizin Ktm, Benelli, Bajaj, Mondial, kundial marka motorlarda çıkan (heleki sıfır veya sıfıra yakın km lerde), o acayip problemlerden hiç birini yaşamadım. Ha yaşadığım bazı problemlere de hep kesin çözüm bulundu. Deneme yanılma yöntemiyle, haftada bir servislere gitmek zorunda kalmadım. Adamlar bugün, servise çağırıp, böyle bir problem olma ihtimali var, gelin problem çıkmadan çözelim diyorsa, bu beni markadan uzaklaştırmaz, aksine daha çok yakınlaştırır.
Ha diyeceksiniz ki başka motora binmedin mi? Evet Hondaya da bindim, Bmw ye bindim. Misal Bmw, kötü mü kesinlikle hayır, ama benim için Yamaha dan sonra gelir. Niye? Ben bir motor alırken sadece bir tek özelliğine bakmam, görüntüsü, gücü,sağlamlığı, servis maliyeti, parça maliyeti,yakıt sarfiyatı,ikinci el değeri v.s. hepsini harmanlar öyle seçerim. F650 gs i mesela, servise götürmek hani, ufak bir çinli motor parası idi mesela, ve temiz olmasına rağmen en zor sattığım motor oydu.
Diğer konuya da yazdım, buraya da yazıyorum, hani derler ya, dün b.ktun, bugün koktun, aynı o hesap, bazı marka ve modeller için ''ooo süper bu, sağlam, taş gibi v.s.'' demek için henüz çok erken. Biraz sabredin, biraz km yapsınlar, biraz 2. ele daha çok düşmeye başlasın, ondan sonra tekrar değerlendirin.
Ayrıyeten, R25 konusuna da değineceğim, ben ömrümde bu motora yüklenildiği kadar, başka hiç bir motora haddinden fazla yüklenildiğini görmedim, belki ilk çıktığında Cbr125 e biraz aynısı yapılmış olabilir. Ya kullanıcıların %90 ı sanki altında 600 cc makina varmış gibi abanıyorlar motora, iyi bile dayanıyor alet.
Maalesef aramızda azımsanmayacak sayıda şöyle bir grup insan var; 600 lük makina alamayan veya sürmeye cesareti olamayan, bunun yerine 200-250 cc alıp, 600 lük gibi performans bekleyen.