Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Yamahacılar Toplanın

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Konuya bidaha yazma gereği duydum. Neden mi.??
    Soruyorum sana neye göre r25 18 etmez.
    ----R25 KULLANICISI DEĞİLİM!!--- Para versen cbr250-r25-rc250-390 hayatta binmem...

2017 CBR 250 16.000 tl
    2017 R25 18.000 tl
    Adı üstünde abicim YAMAHA.
    Bütün modellerinde ortalama hep 2 3 bin tl fark var.

Şimdi elini vicdanına koy güzel bir soru soruyorun sana.

Bugun güzel bi cep telefonu aldın. 1 ay sonra servisden telefon geldi. Küçük bi problem teşhis ettiklerini, üründen memnun kalmanız için sizi servise çağırdıklarını söyleseler.

Sizce bu kötü bişeymi?

Ne güzel malın arkasında duran bir firma var.

Şuan müsait değilim ama sana yarın arkadaşımın bajajın motor bloğunu çekip burda paylaşırım. Yağ içinde. Heryeri yağ.
    Servise gidicek inşallah ilgilenirler yoksa son sahibi olucak..

Tnt almışsın. İyi hoş. Hayırlı olsun. Ama daha kendini ispatlamadı. Metehan07-70 abimizde bunu söylemek istemiş.

Cbr250 16 bin ederse r25 bence min 20 bin olmalı.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Capitao_3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125(Sell)- RTR 150(Sell)- CBF 150- TNT 250
    Alıntı Metehan07-70 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim öyle bir iddiam yok, ama belli ki sen okuduğunu anlamak konusunda bir şey öğrenememişsin, ben yazımda karşılaştırma yapmadım.
    Ayrıyeten, ilk uzun yolculuğuma çıktığımda da 14 yaşında idim, dağ yollarından git-gel 450 km idi. Bunu övünmek adına değil, tücrübe adına söylüyorum, oturup ekran başından bir modelin kağıt üstü verilerine, ya da forumda eleştirilerine bakarak yorum yapmıyorum. İnsanı olgunlaştıran yaşı değil, yaşadıklarıdır, motor konusunda tecrübenin en temel kuralı ne kadar çok değişik model ile
    ,ne kadar çeşitli yol koşullarında ne kadar km yaptığındır.
    14 yaşında bir çocuğun bırak uzun yol yapmasını, motosiklet üzerine çıkması cehalettir. artık cevap yazmayacağım size savunduğunuz şeyi düşünün bence.

Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Arkadaslar bunu bu kadar anlamak zor mu gercekten bilmiyorum.Olay R25 in 18.000 etmemesi mi ? Cbr 250 de 16.000 etmez,cbr 125 te 11bin kusur etmez.Ninja 300 tam hatirlamiyorum fiyatini 24 bin 27 bin etmez.Fiyatlar pahali bu boyle.Ben 2013 de cbr 125 i 5.450 ₺ ye aldim 0 km.Suan ybr alamiyorsunuz o fiyata.

Olayin ne oldugunu bilmeden karaliyorsunuz.Sase numarasindan yag pompasi degisimi gozukmemesine kesinlikle inanmiyorum.Yuzlerce kisinin degisti bu sekilde

Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kusura bakmayın hepimiz için minicik(?!) bir ekleme yapmak istiyorum izninizle;

Yaklaşık 10 yıldır esnaflık yapan, üniversite mezunu biriyim. Çok bilindik bir holdingde üst düzey yöneticilik yapıp binlerce mağaza açmış bir babanın oğluyum aynı zamanda. Tecrübelerini ilk elden öğrenme şansım oldu. Bu naçizane titrime dayanarak belirtmek isterim ki;

1- Hiç bir üretici ürettiği ürünü birilerini "kazıklamak" ya da olağan üstü karlar elde etmek için fiyatlandırmaz. Zira basitçe "piyasa" olarak adlandırabileceğiniz olgu içerisinde sizin malınızın zaten hali hazırda bir satış fiyatı mevcuttur. (Tekel olmadığınız sürece)

2- Satın aldığınız bir ürün muadillerinden ucuzsa bunun çeşitli sebepleri mevcuttur, firma ürününü tanıtmak istiyordur, piyasada yenidir, daha uygun fiyatlı malzeme kullanıp maliyeti düşük tutup farklı bir kullanıcı kitlesine hitap etmek ister vs...

1 Temmuz 1955 yılından beri piyasanın içinde bulunan DEV bir firmanın kullanıcıyı kazıklamak, kandırmak, dolandırmak gibi bir düşünceye sahip olduğu iddası kusura bakmayın ama bende sadece kahkahalarla gülme isteği uyandırıyor.

İlk motosikletimle sadece bir aylık tecrübem var. Sevdiğim için gidip satın aldım. Birilerinin "bak senin motör su kaynatıyormuş, çok kötüymüş, patlıyormuş" demesi benim gibi taze bir kullanıcıyı ziyadesiyle üzüyor. Neden?

1- Kıyas yapabilecek tecrübeye sahip olmadığım halde, beğendiğim için aldığım bir ürün kötülenip hevesim öldürülüyor.

2- Satın aldığım ürünü kötüleyenin de konu hakkında tecrübesi ya da "otorite" olabilecek bir birikimi olmaması "olmayan" tecrübemle beni marka savunuculuğu yapmak zorunda bırakıyor.

Bu sadece daha büyük motor kullandığı için daha tecrübeli/saygın olarak görülmekle de benzer bir durum. Bir dayanağı yok.

Son olarak tavsiyem; para verilip satın alınan herhangi bir ürün için bilginiz/tecrübeniz varsa paylaşın ama bunu saldırı/kötüleme olarak değilde "paylaşım" olarak yapın.

Hatam/Kırdığım olduysa affola.
    sdt, gibigibi1985, espresso ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    Alıntı Metilen adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Yaklaşık 10 yıldır esnaflık yapan, üniversite mezunu biriyim. Çok bilindik bir holdingde üst düzey yöneticilik yapıp binlerce mağaza açmış bir babanın oğluyum aynı zamanda. Tecrübelerini ilk elden öğrenme şansım oldu. Bu naçizane titrime dayanarak belirtmek isterim ki;

1- Hiç bir üretici ürettiği ürünü birilerini "kazıklamak" ya da olağan üstü karlar elde etmek için fiyatlandırmaz. Zira basitçe "piyasa" olarak adlandırabileceğiniz olgu içerisinde sizin malınızın zaten hali hazırda bir satış fiyatı mevcuttur. (Tekel olmadığınız sürece)

2- Satın aldığınız bir ürün muadillerinden ucuzsa bunun çeşitli sebepleri mevcuttur, firma ürününü tanıtmak istiyordur, piyasada yenidir, daha uygun fiyatlı malzeme kullanıp maliyeti düşük tutup farklı bir kullanıcı kitlesine hitap etmek ister vs...

1 Temmuz 1955 yılından beri piyasanın içinde bulunan DEV bir firmanın kullanıcıyı kazıklamak, kandırmak, dolandırmak gibi bir düşünceye sahip olduğu iddası kusura bakmayın ama bende sadece kahkahalarla gülme isteği uyandırıyor.

İlk motosikletimle sadece bir aylık tecrübem var. Sevdiğim için gidip satın aldım. Birilerinin "bak senin motör su kaynatıyormuş, çok kötüymüş, patlıyormuş" demesi benim gibi taze bir kullanıcıyı ziyadesiyle üzüyor. Neden?

1- Kıyas yapabilecek tecrübeye sahip olmadığım halde, beğendiğim için aldığım bir ürün kötülenip hevesim öldürülüyor.

2- Satın aldığım ürünü kötüleyenin de konu hakkında tecrübesi ya da "otorite" olabilecek bir birikimi olmaması "olmayan" tecrübemle beni marka savunuculuğu yapmak zorunda bırakıyor.

Bu sadece daha büyük motor kullandığı için daha tecrübeli/saygın olarak görülmekle de benzer bir durum. Bir dayanağı yok.

Son olarak tavsiyem; para verilip satın alınan herhangi bir ürün için bilginiz/tecrübeniz varsa paylaşın ama bunu saldırı/kötüleme olarak değilde "paylaşım" olarak yapın.

Motosikleti
    Ramzey Karaca 100

Hocam emeğinize sağlık.Umarim sizin üslubunuzdaki insanlarin sayisi artar ve umarım artık bu fiyat odaklı mevzular mantık çerçevesinde tartışılır.Sadece bir parametre üzerinden ( dolar tl kur) dahi baksanız değişen koşulları algılamak kolay.Ayrica ulkesel kiyaslamalarda da birçok parametre olduğu için doğru algı oluşmayabiliyor.

diablof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1998 Honda CMX 250 Rebel | X max 250
    ................

zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    simson
    Osm@n ve K121L bunu beğendiler.

Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Burakofly kardeşim. Fotoğrafla örnek verdiğin için teşekkürler.

Gördüğünüz gibi bu şekilde paylaşımlar sizi trollükten bir adım öteye götürmez. Üstelik niyetiniz iyi olsa bile.

Fotoğraftaki fiyat gibi görünen 3,29,000 ların anlamı ne? Para birimi mi, ahtapot mu? Para birimiyse nerenin para birimi? Hangi yıla ait? Fiyatlar hangi siteden alınmış? Var mı bilgi? Yok... Ayrıca YZF - R3 ü sıfır olarak Türkiye' de alabileceğimiz bir mekan var mı?

R3 = 321cc liquid-cooled, DOHC inline twin-cylinder; 8 valves
    GT250 R = 249 cc

Öfff.. Ben sakinliğimi kaybedicem. Son mesajım olsun bu başlıkta. Allah sabır versin hepimize.
    sdt bunu beğendi.

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)

Gördüğünüz gibi bu şekilde paylaşımlar sizi trollükten bir adım öteye götürmez. Üstelik niyetiniz iyi olsa bile.

Fotoğraftaki fiyat gibi görünen 3,29,000 ların anlamı ne? Para birimi mi, ahtapot mu? Para birimiyse nerenin para birimi? Hangi yıla ait? Fiyatlar hangi siteden alınmış? Var mı bilgi? Yok... Ayrıca YZF - R3 ü sıfır olarak Türkiye' de alabileceğimiz bir mekan var mı?

GT250 R = 249 cc

Öfff.. Ben sakinliğimi kaybedicem. Son mesajım olsun bu başlıkta. Allah sabır versin hepimize.
    Adam ısrarla konu açıyor.
    Resmen karalama kampanyası.
    Bide fotoda r3 ve mt3 var Türkiye'de varmıki karşılaştırma yapıyorsun.

Yahu tnt nedir ya. Benim bildiğim bi tnt var Turner Network Television.
    Metilen bunu beğendi.

R25 problemliyse almayın arkadaşlar istemeyin

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:56 ----------

Alıntı Monty adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    R25 problemliyse almayın arkadaşlar istemeyin
    Alıntı Metehan07-70 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba, yaşım 38, motor tecrübem 25 yıl, yaklaşık 150 bin km, ve evet ben bir ''Yamaha Seviciyim''. Ama neden?
    Sahip olduğum veya uzun km ler boyu kullandığım bir kaç Yamaha; Rx135, Xt600,Fzs600,R6,Ybr... Bu motorlara ben, en kötü ihtimal 15 bin km, sıkıntısız bindiysem e tabiki Yamaha Sever olacağım. Ben bu motorların hiç birinde, bugün sizin Ktm, Benelli, Bajaj, Mondial, kundial marka motorlarda çıkan (heleki sıfır veya sıfıra yakın km lerde), o acayip problemlerden hiç birini yaşamadım. Ha yaşadığım bazı problemlere de hep kesin çözüm bulundu. Deneme yanılma yöntemiyle, haftada bir servislere gitmek zorunda kalmadım. Adamlar bugün, servise çağırıp, böyle bir problem olma ihtimali var, gelin problem çıkmadan çözelim diyorsa, bu beni markadan uzaklaştırmaz, aksine daha çok yakınlaştırır.
    Ha diyeceksiniz ki başka motora binmedin mi? Evet Hondaya da bindim, Bmw ye bindim. Misal Bmw, kötü mü kesinlikle hayır, ama benim için Yamaha dan sonra gelir. Niye? Ben bir motor alırken sadece bir tek özelliğine bakmam, görüntüsü, gücü,sağlamlığı, servis maliyeti, parça maliyeti,yakıt sarfiyatı,ikinci el değeri v.s. hepsini harmanlar öyle seçerim. F650 gs i mesela, servise götürmek hani, ufak bir çinli motor parası idi mesela, ve temiz olmasına rağmen en zor sattığım motor oydu.
    Diğer konuya da yazdım, buraya da yazıyorum, hani derler ya, dün b.ktun, bugün koktun, aynı o hesap, bazı marka ve modeller için ''ooo süper bu, sağlam, taş gibi v.s.'' demek için henüz çok erken. Biraz sabredin, biraz km yapsınlar, biraz 2. ele daha çok düşmeye başlasın, ondan sonra tekrar değerlendirin.
    Ayrıyeten, R25 konusuna da değineceğim, ben ömrümde bu motora yüklenildiği kadar, başka hiç bir motora haddinden fazla yüklenildiğini görmedim, belki ilk çıktığında Cbr125 e biraz aynısı yapılmış olabilir. Ya kullanıcıların %90 ı sanki altında 600 cc makina varmış gibi abanıyorlar motora, iyi bile dayanıyor alet.
    Maalesef aramızda azımsanmayacak sayıda şöyle bir grup insan var; 600 lük makina alamayan veya sürmeye cesareti olamayan, bunun yerine 200-250 cc alıp, 600 lük gibi performans bekleyen.
    Birisi bütün bu kriterleri harmanlayıp nasıl yamaha alabilir ki :D Hondacı biri dese anlarım hadi, japon, parçaları genelde daha ucuz, servisi daha ucuz, satışı kolay, problem daha az çıkarıyor vs...

Motosikleti

GT250 R = 249 cc

motosiklet tecrübenizin olmamasına veriyorum yazdıklarınızı r3 mt3 vergi diliminden dolayı tr ye 250 cc versiyonları ile gelir. burda anlatılmak istenen fotodaki mt3 olasına rağmen! burada dikkat 300cc mt3 olasına rağmen! 250cc gt250r ile arasındaki farkın 1500 tl olmasındır ki bu tüm dünyada aşşağı yukarı böyle.

türkiyede ise 250cc mt25 yani mt3den daha ucuz olması gerekirken fark %400 daha fazla!

yamahanın türkiye girişte mt25 e %8 ötv ödüyor ardından %18 kdv veriyor. aynısını hyosung da aynı oranlarda veriyor. burdan da yola çıkarak giriş fiyatını hesaplayacak birikime sahipsin yukarda gördüğümüz kadarıyla.

para birimide rupi bu arada eğer rupinin hangi para birimi olduğunu bilmiyorsan senin için fiyatları dolara da çevirebilirim. ama gerek yok bence kariyerin gayet yeterli bunu çevirmek için. allah hepinize akıl fikir versin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Şahsen bu paylaşımlar, Yamaha'nin kafamdaki imajına ciddi zarar verdi. Sanırım bu şekilde on-yirmi başlık daha açılırsa ileride Yamaha alma ihtimalim tamamen ortadan kalkacak. Arkadaşlardan ricam yeni açılacak bu başlıklarda görsellerin yanında büyük puntolar ve canlı renkler içeren karalayıcı videolara ağırlık vermeleri. Daha etkili olacaktır mesela benim üzerimde. Bir de milliyetçilik damarıma oynarsanız tamamen elde edersiniz beni, mesela "Eyyyy Yamaha! Sen Türk milletini aptal mı sandın. Merak etme, bu millet senin gibi on firmayı yerin dibine gömer" falan tarzı... Üzerine bir de "Yamaha" yazan bi bezi ateşe verip videosunu çekip sosyal medyaya koydunuz mu bitti iş...

Motosikleti
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şahsen bu paylaşımlar, Yamaha'nin kafamdaki imajına ciddi zarar verdi. Sanırım bu şekilde on-yirmi başlık daha açılırsa ileride Yamaha alma ihtimalim tamamen ortadan kalkacak. Arkadaşlardan ricam yeni açılacak bu başlıklarda görsellerin yanında büyük puntolar ve canlı renkler içeren karalayıcı videolara ağırlık vermeleri. Daha etkili olacaktır mesela benim üzerimde. Bir de milliyetçilik damarıma oynarsanız tamamen elde edersiniz beni, mesela "Eyyyy Yamaha! Sen Türk milletini aptal mı sandın. Merak etme, bu millet senin gibi on firmayı yerin dibine gömer" falan tarzı... Üzerinde "Yamaha" yazan bi bezi ateşe verip videosunu çekip sosyal medyaya da koyabilirsiniz mesela...
    bence o dediğinin tam tersi bir durum eyy bajaj eyyy hyosung eyyy hondaaa siz kimsinizde yamaha'nın fiyatları eleştriyorsunuz. sisasi figürleri eleştirmeye korkanlarla yamahayı eleştrimeye korkanlar aynı tipler. çünkü yamahanın bu oyunu bozulursa onların motorlarının değeri düşer.

tıpki sandıktan hayır çıkarsa erken seçim olur, kriz olur.. koalisyon olursa ülke biter mantığı gibi

diablof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1998 Honda CMX 250 Rebel | X max 250
    ironiden anlamayan nesle aşina değilim :(

dostum sen aldın benelliyi allah kaza bela vermesin güzel günlerde kullan. ama nedir bu yamaha ile alıp veremediğin.

kaç kişi burada anlatıyor. kos koca yamaha. 20 yaşında honda kullanıyorum. 20 yaşında ktm gösterebilir misin bana? benelli? mondial?

ayfon neden pahalı kardeşim? aynı işi yapamn huawei de var? asus ta var? ya vestel bile var vestel. casper var.

ama toplumsal statüsü var. kimse kalkıp sana "wawww çok akıllı adam 250 cc çift silindir makinayı 13 küsür bine aldın r25 e 17 bin lira vermedin" demez. zorlama.

ama r6 alırsan herkes "abi kaç basıyo buuu" der. o hesap.

sap ile saman karşılaştırması yapıyorsun.
    Metehan07-70 bunu beğendi.

Top Sports Motorcycles by Sales Volume 2016

Honda CBR500R – 170 -43.7%
    Honda CBR300R – 158 -48%
    Ducati 959 Panigale – 89
    Honda CBR1000RR – 87 -13%
    Kawasaki Ninja ZX-10R – 84 +29.2%
    BMW S 1000 RR – 60 -22.1%
    Yamaha YZF-R1 – 59 -39.8%
    Ducati 1299 Panigale – 53
    Triumph Daytona 675 35 -44.4%
    Yamaha YZF-R6 34 +88.9%

Motosikleti
    Alıntı diablof adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ironiden anlamayan nesle aşina değilim :(

dostum sen aldın benelliyi allah kaza bela vermesin güzel günlerde kullan. ama nedir bu yamaha ile alıp veremediğin.

kaç kişi burada anlatıyor. kos koca yamaha. 20 yaşında honda kullanıyorum. 20 yaşında ktm gösterebilir misin bana? benelli? mondial?

ayfon neden pahalı kardeşim? aynı işi yapamn huawei de var? asus ta var? ya vestel bile var vestel. casper var.

ama toplumsal statüsü var. kimse kalkıp sana "wawww çok akıllı adam 250 cc çift silindir makinayı 13 küsür bine aldın r25 e 17 bin lira vermedin" demez. zorlama.

ama r6 alırsan herkes "abi kaç basıyo buuu" der. o hesap.

sap ile saman karşılaştırması yapıyorsun.
    ktm türkiyeye kaç yılında girdi nasıl 20 yıllık ürünü olsun...

herşey tamam yamaha iphone oluyorsa.
    thrumph, bmw, ducatti bu motosikletler hangi telefon oluyor söyler misin?

YBRMANİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 1000RR(14)-YAMAHA YBR(12)
    Bir yahamacı olarak bende bu işte hemfikirim.fiyatlar damarlı.motorlar bajajla kapışır durumda fabrika hatası olarak.ama neden hala tutuluyor.aynı segmentte bir tık fazla güç,bir tık fazla şekil vs.

Hiç sııfır motorum olmadı.ama sıfır büyük cc bir makine alırsam kesinlikle ya honda ya kawasaki olur.

Selamlar

Motosikleti
    Yamaha Mt-25
    fiyat bakımından firmaları suçlamak mantıksız. dolara bağlı nefes alan bir milletiz.

r-3 amerika da 4999 dolar tl karşılığı da 18,474,00 tl
    R-25 japonya da 553,800 yen karşılığı: 18,402,00 dolar olarak karşılığı da 4995 dolar
    mt-25 japonya da 523,825 yen karşılığı: 17,396,00 dolar olarak karşılığı da 4704 dolar

doğal olarak firmalar bu fiyatların altında satamayacağı için veya Türkiye de dolar yüksek, biz size ucuz verelim diyemeyeceklerine göre umudumuz devletin vergi indirimi.

Şöyle ki Motorumu alırken ben kendisi mt-25 olur 14,700 liraya anlaştık 2016 2. ayda

motorumun çıplak fiyatı: 11.534.84 lira
    ötv %8: 922,79
    + ----------
    12.457,63 lira
    2.242,18 lira kdv
    + ----------
    14.700,00 tl oldu

Devlet senden oturduğu yerde 3165 tl vergi aldı ( % 8 ötv + % 18 kdv ) bide ötv yi katıp kdv hesaplıyor 450 lira civarında ordan da alıyor devlet

Problem üreticilerin koydukları fiyat değil aslında sürümden kazanıyorlar zaten imalatçı olarak. Asıl problem vergi dilimi ve dengesiz kur farkı. Biraz uzun olmuş olabilir. kusura bakmayın.
    Saygılar.
    YBRMANİA bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)