Dostum taşı bana attığını görerek cevap vermek istedim.
Bir malın ücretini 12 ayda ödeyip bu anlaşmanın ek ücretini vermek ile para ile para satın almak aynı şey değildir. Bunun çok derinine inmedikçe çok benzer göründüğünün de farkındayım. Haklısın. Lakin keşke kredi kartı ile almak zorunda da kalmasak da nakit alabilsek. Zaten bu durumu daha uygun bir alternatif olarak belirttim. Bizler sabırsız canlılarız. Kapitalizmin çok acımasız olduğu doğru fakat biriktirerek birşey alınmıyor sözüne en azından motosiklet için katılamıyorum. Kaldı ki herkes istediği şekilde alışveriş yapabilir kimseye bir laf söylemek kimseye düşmez. Fakat takdir edersin ki bir soru sorana cevap vermekte sakınca yoktur.
Saygılarımla.
Mantık hatası yapıyorsun, mantık olarak kredi = kredi kartı . İkisinde de senin olmayan bir parayı borç alıyorsun, sonra ödüyorsun. İkisinde de faiz var, ikisinde de vade var. Kredi kartını racing motor gibi düşün, hızlı harcayıp, hızlı ödersin, krediyi yol endurosu olarak düşün, daha yavaş gidersin ama uzun gidersin.
İş hobiye dönerse gerçekten daha pahalı oluyor.
Ben de 1.5 senedir kullanıyorum. Her gün kullandığım alet 35$(evic vtwo mini) + 7$(generic bir rda). Likitleri de nbase alıp aroma katıyorum. 250ml likit, 70tl'ye geliyor ve birkaç ay(min 3) yetiyor. Tel pamuk para değil zaten.
İlk başladığımda ben de çok masraf ettim, orası ayrı.
Konuyu da çok saptırdım. Başlık sahibi kusura bakmasın.
keşke 5-6 ay sıkışıp alabilsek malum ötv kdv ikinci elde 10000 km sonra bile sıfırından pahalı istemek gibi afedersiniz aptalca durumlar yüzünden giren sana,bana,bize giriyor.kim istemez tiko para motorunu-arabasını alsın.maaşıyla,geliriyle gezsin,tozsun,yesin,içsin.ama malesef içimizdeki tutku yüzünden sıkıntılar çekilebiliyo ki benim 2 sene önce eşimle-babamla yaptığım tartışmalardan dolayı zonam çıktı karnımda komple.ama değdi şu an bi sorunum yok şükür.
Tekeriniz düz bassın.
Yamaha YBR-125 2008/Honda DYLAN 2008/Honda CBF-150 2011/Kawasaki ER-5 2005/Yamaha fazer8 2011/YAMAHA YZF R1 2010/YAMAHA YZF R1 2014/HONDA CBR 1000RR 2014+YAMAHA YBR-125 2012
Sigarayı bıraktıktan sonra hiçbir ödeme seni zorlamaz.Sadece sigara olarak düşünme.Sigara için yaptığın altlıklar üstlükler de bir o kadar masraf çıkarıyor.Hayırlı olsun.
Çekirdeğimi önüme aldım motor fotolarını bekliyorum...
Otoparkın varsa al gitsin.
Bide kasko patlat, kafa rahat etsin.
Aylık sigara 500 nedir??
Siz karı koca sigara içmiyonuz, mübarek yiyonuz.
kardeşim yazın çok anlamlı naçizane tavsiyem bütçen ve anlattıklarını göz önüne alarak ihtiyacın olduğunda kolay satılabilecek piyasası olan motorları tercih etmen olacaktır.
Alınır kardeşim ben aldım ciddi ciddi , 'PULSAR R200' , 2.EL 10000KM de ... 12 Taksit yaptım her ay 900 küsür ödüyorum.Sıkıntı yok.
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Bak güzel insan, bu ağabeyin ne eğri oturur ne yamuk konuşur.. Bir daha 26 yaşında olmayacaksın...
Aldıysan kazasız belasız kullanmanı temenni ederim çok iyi yaptın. Almadıysan bu postun ilk satırını tekrar oku ;)
Yanız şunu farkettim arkadaşlar; motorcular kendileri almasalar bile başka birinin aldığı motora bile heyecanlanıyorlar....
Arkadaşlar motoru almış bulunuyorum. Yorumda bulunan herkese tesekkurlerimi iletiyorum.
vay vay vaaaaaaay....
Hayırlı uğurlu olsun güzel kardeşim. Güle güle kullan...Tekerine asfalt yamasında kullanılan ağustos güneşinde erimiş katran bile değmesin..
E anlat bakalım kaça aldın nasıl ettin...
VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR, KADERİNE TERK EDİLEMEZ
Hayırlı olsun. Kazasız belasız bol keyifli sürüşler.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)