Merhaba arkadaşlar,
Motorumun arka tekerinin yanak kısmı zincir yağı (motul c2) oldu. Bunu nasıl çıkarabilirim elimde c1 zincir temizleyici var. Onunla çıkarsam lastiğe bir zararı olur mu ? Yada nasıl çıkarayım ne önerirsiniz.
Teşekkürler
Merhaba arkadaşlar,
Motorumun arka tekerinin yanak kısmı zincir yağı (motul c2) oldu. Bunu nasıl çıkarabilirim elimde c1 zincir temizleyici var. Onunla çıkarsam lastiğe bir zararı olur mu ? Yada nasıl çıkarayım ne önerirsiniz.
Teşekkürler
mazotlu bezle sil gitsin dostum. üstüne de arap sabunu sür ateş etsin
C1 temizleme ile temizledim daha önce bir problem olmadı, veya balata temizleyici de kullanabilirsiniz. Denedim problem yok.
wd 40 sık , sil gitsin , hemen çıkıyor
la havle ve la kuvvet......
sabun yokmu sizin evde guzel kardesim...😑
wd 40 lastiğin yapısını bozar, lastik aksama uygun değildir, her derde deva oldu bu wd40 ama o iş öyle değil...
Wd40 falan sıkma sakın, yanaktan asıl yüzeye akarsa nasıl düştüğünü anlamazsın Gaz yağı, balata spreyi veya mazot kullanarak temizle sonra da iyice yıka lastiğe hiçbir zararı olmaz
Wd40 sık diyen olmuş :D
Tekere ? :D
Kardeş olurda denersen bu wd40 ile lastik temizlemeyi sonucunu bi söylesene, ekstrem sporlara buyuk ilgim var :D
balata spreyi iş görüyor geçen hafta aynı şekilde uyguladık
Tinerle sil gitsin,hep öyle yapıyorum ama fazla kaçırma lastiğin rengi atar
jant temizleyici ürünlerden kullanabilirsin.
Motocorosso lastik yanak temizleyici ile lastik yanağına zincirden sıçrayan yağları temizleyebilirsiniz. 270dolar.
Eğer yağlar zincirden degil dişliden sıçramış ise motolottoro yeni dişli yanak yağ temizleyici kullanabilirsiniz. Şişesi 98 euro. Lastikleriniz ilk günkü kadar temiz olsun.
Eğer lastiklerinize yoldan yağ sıçramış ise üzülmeyin! Motohattiro yoldan gelen yağı yanaktan temizleyici özel solüsyon ile lastikleriniz yumuşak ve pürüzsüz olacak! Şişesi sadece 541 lira.
Ozet: su ve sabun.
Çok titiz isen ilk önce temizliğe MotulC2 den kurtularak başla Ipone al.
Lastikler için de arap sabunu candır
Dikkatimi çekti de forumda işsizlik yükseldi sanki ;)
Madem sabunla lastiğe bulaşmış zincir yağını çıkartabiliyoruz neden zinciri de sıvı sabunla temizlemiyoruz güzel kardeşlerim? Cevabı basit, çünkü sabun zincir yağını çözemez. O zaman yağı çözecek bir şeye ihtiyaç var. wd40, balata spreyi, sülfirik asit çözer ama lastiğin kimyasına da zarar verir. Lastiğe zarar vermeden yağdan kurtulmak için en güzel yöntem; beze gaz yağını az miktarda yedirip bezle silmek.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)