arkadaşlar honda varadero FI ışığı bazen sönmüyor ve motor çalışmıyor doğal olarak.kontağı açar açmaz marşa basınca çalışıyor fakat endişeleniyorum.dağın başında kalırım diye.neden olur nasıl çözerim yardımcı olursanaz sevinirim.
arkadaşlar honda varadero FI ışığı bazen sönmüyor ve motor çalışmıyor doğal olarak.kontağı açar açmaz marşa basınca çalışıyor fakat endişeleniyorum.dağın başında kalırım diye.neden olur nasıl çözerim yardımcı olursanaz sevinirim.
bildiğin kadarıyla enjeksiyon hatası veriyor. Enjektörleri temizleyen katkı maddeleri var onu bi denemek lazım. En kötü senaryo enjeksiyon istemi yenilenecek.
Temizler mi bozar mı emin olmadığımız bir maddeyi motora dökmek bana pek mantıklı gelmiyor. Hele bir de "enjektör temizleyen yağ katkısı" ürünleri var ki, adam slogana bile kafa yormamış. Yağ ile enjektör ne alaka diye düşünüyorum her gördüğümde.
Konuya dönersek, sadece enjeksiyon değil, arıza durumunda o lamba yanar. Bu basit bir temassızlık ta olabilir, büyük bir arıza da. Baktırmakta fayda var.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
duymuş bi yerden yazıyo işte... bilgisi yok ama fikri var.
FI lambasının mors alfabesi gibi yanıp sönme sayısına göre bir anlamı vardır genelde motor çalıştırılır ve yan sehbaya alınır bu konumda kaç kez yandığı not edilir sonra service manuel den açıp bakılır.Motor sürüş halinde ise sıkıntı giderilmediyse o lamba sürekli yanar.
bir ihtimal immobilizerden dolayı da yapabilir.başıma geldi ve anahtar ile beyni yeniden kodlamak zorunda kaldık
Enjeksiyon sıkıntısı düzgün gaz yemez zaten düşük devirde öksüre öksüre gider gidin temizletin nette videoları var ama oyuncakta değilki çok riskli iş..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
arkadaşlar, çoğunuz yanlış yazmışsınız. FI lambasının yanmasının enjeksiyon sistemiyle bir alakası olmak zorunda değildir. motorun üzerindeki çeşitli sensörlerden birisi arızalanmıştır. enjektörler bu sensörlerden sadece birisi olur.
mekanik arızalardan dolayı FI lambası yanmaz çoğunlukla sensör arızaları veya soketlerinde bir sıkıntı vardır.
dostum fı ısıgı kontağa anahtarı taktığınza birden yanıp ateşleme sesi geldiği halde motor çalışmıyor mu ?
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/176762-fi-isigi-yandi-sonmuyor-mars-basmiyor.html
Bugün öğleden sonra kader anım var, şarj ettiğim aküyü takıcam...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)