Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

FI ışığı bazen sönmüyor

REKLAM ALANI

Motosikleti
    HONDA VARADERO
    arkadaşlar honda varadero FI ışığı bazen sönmüyor ve motor çalışmıyor doğal olarak.kontağı açar açmaz marşa basınca çalışıyor fakat endişeleniyorum.dağın başında kalırım diye.neden olur nasıl çözerim yardımcı olursanaz sevinirim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    bildiğin kadarıyla enjeksiyon hatası veriyor. Enjektörleri temizleyen katkı maddeleri var onu bi denemek lazım. En kötü senaryo enjeksiyon istemi yenilenecek.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı freewill adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bildiğin kadarıyla enjeksiyon hatası veriyor. Enjektörleri temizleyen katkı maddeleri var onu bi denemek lazım. En kötü senaryo enjeksiyon istemi yenilenecek.
    Temizler mi bozar mı emin olmadığımız bir maddeyi motora dökmek bana pek mantıklı gelmiyor. Hele bir de "enjektör temizleyen yağ katkısı" ürünleri var ki, adam slogana bile kafa yormamış. Yağ ile enjektör ne alaka diye düşünüyorum her gördüğümde.

Konuya dönersek, sadece enjeksiyon değil, arıza durumunda o lamba yanar. Bu basit bir temassızlık ta olabilir, büyük bir arıza da. Baktırmakta fayda var.
    diablof bunu beğendi.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

gursus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR600F
    Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Temizler mi bozar mı emin olmadığımız bir maddeyi motora dökmek bana pek mantıklı gelmiyor. Hele bir de "enjektör temizleyen yağ katkısı" ürünleri var ki, adam slogana bile kafa yormamış. Yağ ile enjektör ne alaka diye düşünüyorum her gördüğümde.

Konuya dönersek, sadece enjeksiyon değil, arıza durumunda o lamba yanar. Bu basit bir temassızlık ta olabilir, büyük bir arıza da. Baktırmakta fayda var.
    duymuş bi yerden yazıyo işte... bilgisi yok ama fikri var.
    FI lambasının mors alfabesi gibi yanıp sönme sayısına göre bir anlamı vardır genelde motor çalıştırılır ve yan sehbaya alınır bu konumda kaç kez yandığı not edilir sonra service manuel den açıp bakılır.Motor sürüş halinde ise sıkıntı giderilmediyse o lamba sürekli yanar.

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Alıntı gursus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    duymuş bi yerden yazıyo işte... bilgisi yok ama fikri var.
    FI lambasının mors alfabesi gibi yanıp sönme sayısına göre bir anlamı vardır genelde motor çalıştırılır ve yan sehbaya alınır bu konumda kaç kez yandığı not edilir sonra service manuel den açıp bakılır.Motor sürüş halinde ise sıkıntı giderilmediyse o lamba sürekli yanar.
    +1
    Yanma şekillerinin karşılıkları vardır.

3 kez uzun uzun, 2 kez hızlı falan filan..

Küçük bi örnek vereyim.

2005 636 da başımıza gelmişti. 3 kez hızlı hızlı yanıyordu galiba. Kitapçıkta anlamı krank mili filan diyordu.

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FJR 1300
    bir ihtimal immobilizerden dolayı da yapabilir.başıma geldi ve anahtar ile beyni yeniden kodlamak zorunda kaldık

hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Enjeksiyon sıkıntısı düzgün gaz yemez zaten düşük devirde öksüre öksüre gider gidin temizletin nette videoları var ama oyuncakta değilki çok riskli iş..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    arkadaşlar, çoğunuz yanlış yazmışsınız. FI lambasının yanmasının enjeksiyon sistemiyle bir alakası olmak zorunda değildir. motorun üzerindeki çeşitli sensörlerden birisi arızalanmıştır. enjektörler bu sensörlerden sadece birisi olur.

mekanik arızalardan dolayı FI lambası yanmaz çoğunlukla sensör arızaları veya soketlerinde bir sıkıntı vardır.

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    dostum fı ısıgı kontağa anahtarı taktığınza birden yanıp ateşleme sesi geldiği halde motor çalışmıyor mu ?

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/176762-fi-isigi-yandi-sonmuyor-mars-basmiyor.html

Bugün öğleden sonra kader anım var, şarj ettiğim aküyü takıcam...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler