Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

15 Bin Liranız Olsa Abs siz Motor Alırmıydınız ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı starvays adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abs olsa kitlenen tekerle uğraşmak yerine direk manevra yapabilirsin. Abs'siz motorda lastik kitledi, freni sal, tekrar fren yap derdi var. Zaten freni salamazsan çuval gibi yerdesin.
    ABS'yi ya da ABS'siz, hiçbir motor ile, fren basılı iken keskin manevra güvenli değildir. Bu yüzden virajda frene basılmaz, gaz açılır kademeli olarak. Frende kitlenen teker tamamen sürücünün eksikliğidir.

Geçen pikniğe giderken önüme köpek çıktı. Gece, karanlık, köpek önüme çıktığında aramızda en fazla 3-5 metre vardı, o kadar geç gördüm köpeği. Şimdi o mesafede, abs de olsa, bbs de olsa kurtarmaz. Kocaman köpeği, arada 4 metre kalana kadar görmüyorsan o köpeğe çarparsın ve bu abs'nin suçu olmaz. Göreceksin. Gördüğünde ise, frenle kurtaramayacaksan, ki mesela benim pozisyonumda hızım 70-80 km kadardı, araba olsa durmaz, fren ile uğraşmayıp, kontra ile, kaçış manevrası yapacaksın, bunu yaparken tekrar çizgiye dönmene yardımcı olması için de gaz açacaksın.

Kameramın şarjı yoktu, keşke olsaydı da videoyu koyabilseydim. Dikkatim dağılmış, odağı kaçırmışım. Bir baktım önümde köpek var. Suç kimde? Tabiki bende. Dikkatin dağınıksa, sürmeyeceksin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:06 ----------

Alıntı gibigibi1985 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam sizce ne kadarlık bir deneyim günümüzdeki abs teknolojisinin yerini tutar ya da tutar mı?(bunu ciddi soruyorum bir kinaye yok)
    Hocam şu kadar deneyim, bu kadar deneyim diyemem. Çünkü öğrenme süreci kişiye göre değişir. Kimi hemen öğrenir, kimi asla öğrenemez.

İllaki tam manası ile abs'nin yerini tutmaz bu arada öğrenilen. Ama ben bu güne kadar, kasten kitlemediysem, ön tekerim ne pulsar'da ne cbr'de hiç kitlenmedi. Önüme araba da çıktı, köpek te çıktı, insan da çıktı. Kasten kitleyip hakimiyeti geri kazanma çalışması yaptığım 2-3 sefer isaymazsak, hiç ön tekerim kaymadı.

Motorunu tanıyacaksın, kabiliyetlerini bileceksin. Yani hem motorun kabiliyetlerini, hem de kendi kabiliyetlerini.

Şöyle düşün, bir viraj var, saatte 90 km hız ile girersen, motorun 45 derece açı ile yatık olmak zorunda virajı dönmen için.

Şimdi burada iki türlü kabiliyet var.
    Birincisi, motorun, motorun lastiği bu manevraya uygun mu? CST marka nylon, dişli kros lastik varsa motorunda, dönemez düşersin. Bu bir örnek.
    İkincisi, 90 km hız ile, motorunu 45 dereceye yatıramayacaksan, yine düşersin.
    Bir de elimizde olmayan 3. etken var, YOL. Eğer kuru zeminde lastiğin, motorun ve sen bu manevrayı yapabilecekken, virajın ortasında zemin ıslağa geçerse, muhtemelen yine düşersin.

İşte bu üç madde sebebiyle, motorunu tanıyacaksın. Ekipmanını tanıyacaksın. Kendini tanıyacaksın. Yolu tanıyacaksın. Ben karşımı görmediğim viraja fren yapmama engel olacak hızda ve açıda yatmam. Çünkü görmüyorum, belki ıslak, belki çakıl dökülü. Belki araç var.

Bu üç maddeden herhangi biri olumsuz iken, gidip o viraja 90 ile girersen, viraj içinde abs seni kurtarmaz.

Ha ben düşmem demiyorum. Her motorcu düşer. Ama önümde takip mesafesi bırakırım ki, önümdeki durunca gidip arka tampona kravat olmayım. Çünkü yeterli takip mesafesi yoksa, abs falan kurtarmaz. Çünkü frene basana kadar geçen süre, çarpışma için yeterlidir.
    gibigibi1985 ve sdt bunu beğendiler.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    1- motosiklet otomobilden çok daha iyi frenleme kabiliyetine sahiptir.
    2- Aynı hızlardaki motosiklet ve otomobili aynı anda frenleme yaptığınız da motosiklet daha çabuk durur.
    3- ABS'siz motor da frenleme öğrenmek ABS li motorda ABS'yi devreye sokmayıp daha kısa sürede durma imkanı sağlar.
    düke 250 R25 den parça kalitesi olarak 3 gömlek üstündür. Bosh fren sistemi, çelik hortumlar, brembo vs vs bunlar göz ardı edilemez. Ayrıca hafif ve kıvrak motosiklettir. Ciğerini çıkart en baba 3 litre benzin yakar. Lakin r25 ile 5 hatta 6 yı bile görebilirsin.... düke 250 al şiddetle tavsiye ederim şehir içi en Harika motorlardan biri.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı SHaDooM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1- motosiklet otomobilden çok daha iyi frenleme kabiliyetine sahiptir.
    2- Aynı hızlardaki motosiklet ve otomobili aynı anda frenleme yaptığınız da motosiklet daha çabuk durur.
    3- ABS'siz motor da frenleme öğrenmek ABS li motorda ABS'yi devreye sokmayıp daha kısa sürede durma imkanı sağlar.
    düke 250 R25 den parça kalitesi olarak 3 gömlek üstündür. Bosh fren sistemi, çelik hortumlar, brembo vs vs bunlar göz ardı edilemez. Ayrıca hafif ve kıvrak motosiklettir. Ciğerini çıkart en baba 3 litre benzin yakar. Lakin r25 ile 5 hatta 6 yı bile görebilirsin.... düke 250 al şiddetle tavsiye ederim şehir içi en Harika motorlardan biri.
    1- Bu genelleme dahil bütün genellemeler yanlıştır. DL650 asla ve kata bir otomobilden hızlı durmaz. Benim CBR250'de birçok otomobilden kısa mesafede duramaz.
    2- Aynı anda fren yapamazsın. Önündeki fren yapar, sen onun fren yaptığını algılayıp freneleme yapana kadar, onun hızı düşmüş olur. Dolayısı ile, doğru olan takip mesafesini korumaktır.
    3- Duke her anlamda donanımlı motor. Bu tartışma konusu bile olmaz. Ancak, 200cc'den büyük hemen hemen her motora 3 litreden fazla yaktırabilirim. Kıvraklığı zaten biliniyor duke serisinin tamamı kıvraktır. Ancak uzun yolda duke rahatsız olur. Çok rüzgar yersin, titreşim yorar vb.
    YERUÇAĞI bunu beğendi.

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı IRau adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yooo Rahmi Barutçu eğitimde motorların arabadan daha kısa sürede durduğunu söyledi
    benim motorda dandik lastik var ve abs olmadığından dolayı frene ancak düz ve parlak olmayan yolda abanabiliyorum. yani motoruna göre değişirdir diyelim o zaman.

ben mesafemi korumak durumundayım çünkü lastiklerim yolu iyi tutmuyor tutamıyor.

lastikler iyi bile olsa kaydığı an işin bitti sayılır çünkü iki tekersin.

abs bana pek lüzumlu gelmiyor işini bilen için, çünkü motor yatık iken abs işe yaramadığı için sürücü zaten frene düzgün basmasını öğrenmek durumunda kalacak.

abs olmasa da olur.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim motorda dandik lastik var ve abs olmadığından dolayı frene ancak düz ve parlak olmayan yolda abanabiliyorum. yani motoruna göre değişirdir diyelim o zaman.

ben mesafemi korumak durumundayım çünkü lastiklerim yolu iyi tutmuyor tutamıyor.

abs bana pek lüzumlu gelmiyor işini bilen için, çünkü motor yatık iken abs işe yaramadığı için sürücü zaten frene düzgün basmasını öğrenmek durumunda kalacak.

abs olmasa da olur.
    Abs motor yatıkken de devreye giriyor Fatih. 1100RT'de girmişti.

IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax

abs olmasa da olur.
    siz madde kullanıyor musunuz?

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    siz madde kullanıyor musunuz?
    Şu sıkıntlı günlerimde beni güldürdüğün için teşekkür ediyorum ve uzaklaşıyorum buralardan.

Motosikleti
    Xmax
    Alıntı Alonedark93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu sıkıntlı günlerimde beni güldürdüğün için teşekkür ediyorum ve uzaklaşıyorum buralardan.
    yok sadece bugün için değil bazen takip ediyorum sadece akşamları böyle sanki biyerde kafası güzelken yazıyor gibi
    efendy06 bunu beğendi.

Motosikleti
    honda pcx 125-ktm duke 200 - honda cbr 500 r
    Sevgili arkadaşlar, unutmayın ki toplumumuz daha önce matbaa yada karşı çıktı. O zamanki tartışma da şu şekildeymiş " ben matbaadan daha hızlı yazabiliyorum ne gerek var matbaaya"
    İroni ve ima ile iletişim kurmayı sevmem ama abs karşıtlarına durumu anlatmanın en iyi yoluydu. Yine de şimdide in kusuruma bakmayın.

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    yok sadece bugün için değil bazen takip ediyorum sadece akşamları böyle sanki biyerde kafası güzelken yazıyor gibi
    Ahaha

Bu arada hala bekliyorum he gelmedin bi türlü tanışalım artık. Sen ben fatih

Motosikleti
    Xmax
    Alıntı Alonedark93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ahaha

Bu arada hala bekliyorum he gelmedin bi türlü tanışalım artık. Sen ben fatih
    fırsat olmadı spora gidiyorum ordan çıkışada zaten işteyim ama ilk firsatta

Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    yatıkken devreye girmiyor demedim ben bence akşamları sizede birşeyler oluyor. abs oluncada teker kayıyor ama milimlik oluyor ve bu motor yatık iken hiçte iyi olmaz.

yani sanki boş boş saçmalıyorum gibi muamele yapmasan olmaz dimi. ben honda nc700 gördüm muayene istasyonunda ve adamın ön absli teker kaydı kardeşim. anlık kaydı bıraktı.

yok yani ne ayaksınız yaa? ne yanlışım var şimdi yukarıda mesajda?
    Alonedark93 bunu beğendi.

Norton772 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Dio
    Ağırlıkla şehir içi demişsin zaten. Buna uygun motor zaten duke ve abs'li ki bence çok önemli. Niye sırf ön tekerin kitlenmesi olarak görülüyor. Arka tekeri kitleyip denge bozulması sebebiyle düşülemez mi? Abs standart olmalıydı yıllar önce. Nasıl ki araçlarda abs harici artık esp bile standart oluyorsa motor da da hayli hayli olmalı. İki teker çok daha tehlikeli.

Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    bura iyice sıkıcı oldu, tavsiye ve öneri konuları hep böyledir zaten.

herkesin arzuları farklı olduğu için hep birbiriyle çelişkili yorumlar atarlar ve en son ortalık karışır. bana sorarsan güçlü ve tipi güzel olması yeterli.

konfor olmasa da olur, titreşim sorun olmaz, yakıt sorun olmaz, abs ve diğer güvenlik önlemlerinin yokluğu da sorun değil. başkası önem verir yada konfor ister yada ekonomik olsun der.

fikirler ayrı, görüşler ayrı. 15 bin tl paraya abs olmayan motor alınır mı? diye sorulunca cevap basit; alırsan kimse engel olmaz, absli alırsan da engel olan olmaz.

ben bir kere düştüm ve o anda abs olsa da işe yarayacağını sanmıyorum çünkü yol buzluymuş ve motor yan yatmasa arabaya dokundurup düşecektim zaten.

biliyorsunuz ki kaygan zeminde teker kaymaması için fren sürekli bırakıyor kendini ve motor dümdüz gitmeye devam ediyor.

abs de söylenen titreşim arabada da var, pedala asılınca hemen geri tepiklemeye başlıyor pedal, tıpkı motorun manetinde olduğu gibi.

Abs muhabbetinin son demleri.. Artık euro4 kapsamında zorunlu hale geldiği için satıcılar ellerindekini çıkarmak ikinci el piyasasıda Abs'nin önemli olmadığından bahsetmeye devam etsin..
    Şahsi fikrim abs'li bir motosiklete yönelmenizi güvenliğiniz açısından tavsiye ederim.
    YERUÇAĞI bunu beğendi.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    yatıkken devreye girmiyor demedim ben bence akşamları sizede birşeyler oluyor. abs oluncada teker kayıyor ama milimlik oluyor ve bu motor yatık iken hiçte iyi olmaz.

yani sanki boş boş saçmalıyorum gibi muamele yapmasan olmaz dimi. ben honda nc700 gördüm muayene istasyonunda ve adamın ön absli teker kaydı kardeşim. anlık kaydı bıraktı.

yok yani ne ayaksınız yaa? ne yanlışım var şimdi yukarıda mesajda?
    Her abs NC'deki gibi değil Fatih. NC'nin abssi belirli bir hızdan önce ya da sonra devreye giriyor diye okumuştum. Bir de saniyede kaç kez fren yapıp bıraktığı da önemli. Ama her halükarda saliselik kilitleme, komple kilitlemeden iyidir

Alıntı Norton772 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ağırlıkla şehir içi demişsin zaten. Buna uygun motor zaten duke ve abs'li ki bence çok önemli. Niye sırf ön tekerin kitlenmesi olarak görülüyor. Arka tekeri kitleyip denge bozulması sebebiyle düşülemez mi? Abs standart olmalıydı yıllar önce. Nasıl ki araçlarda abs harici artık esp bile standart oluyorsa motor da da hayli hayli olmalı. İki teker çok daha tehlikeli.
    Arka teker kayınca düşme ihtimali, ön teker kayınca düşme ihtimalinden çok çok zayıf hocam. O yüzden oraya hiç değinmedik.
    fatih.met bunu beğendi.

just4techno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Skipper, Sym Fiddle 3
    Abs gerçekten lazım arabalar cidden çok hızlı bir şekilde durabiliyor; benim gibi refkleksi ani olan adama yaramıyor abs siz motor

Motosikleti
    Nissan Juke + Honda PCX
    Euro 4 ile birlikte ABS'nin standart donanım olması bekleniyor tüm motosikletler de. Hero - Bajaj gibi firmalardan biri biraz uyanıklık yapıp şimdiden sunsaydı pazara bu sezon iyi ekmek yerdi. Bajajın ABS'li modelleri var ama benim istediğim 150cc bir motorda ABS. Satış rakamı 6,500 TL olan bir motora ABS ekleyip 8 bin'e satarlarsa bir çok kişi tercih edecektir. 11 ve üzerine çıktığımızda zaten seçenekler çoğalıyor.

Bu konu hakkında detaylı bilgisi olan var mı? Ne zaman görmeye başlarız bu modelleri???

Capitao_3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125(Sell)- RTR 150(Sell)- CBF 150- TNT 250
    Alıntı REASON adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    R25 ve Duke 250 arasında kalsanız istanbul gibi lanet bir şehirde abs siz R25 alır mıydınız. Yoksa şehir canavarı abs li şehir içinde daha seri olan duke 250 mi alırdınız?

Motoru genellikle iş okul ev, ayda bir de çok uzun olmayan uzun yollar için düşünüyorum.
    Siz bu paraya hangi motoru alırdınız?
    Bu iki model arasinda absli dukeyi tercih ederim. Ayrica ktmnin kaliteside r25 den daha iyi..

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Abs den değil de kaliteden dolayı ktm alırdım

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)