efendy06 adlı üyeden alıntı
Maxiscooter benim ne ilgi ne de bilgi alanıma girmediği için ordan önermeyeceğim.
Suzuki inazuma çok rahat. Öyle böyle rahat değil. 120km hız ile de güzel gidiyor. F olanı grenajları sayesinde rüzgara karşı da muhafaza sağlar.
Ha yok inazuma düşünmüyorum, daha sportif görünsün derseniz;
Geçen hafta sonu zaferce üstadın planladığı geziye katıldım. Buluşma noktası benim eve 50 km. Benzinlikte buluştuk, depoyu doldurup km'yi sıfırladım. Geziyi tamamlayıp ayrıldık. Benzin aldım, 277 km yazıyordu. 30 km'de tekrar eve gidişim.
350km yol yaptım kısacası, günübirlik bir gezide. Üstelik, rota dolayısı ile, daha az yorucu olan, 3 şerit gidiş 3 şerit düz asfalt değil de, çoğunlukla yer yer bölünmemiş yollarda çokça virajlayarak. 350 km'nin sonunda ufak ta olsa yorgunluk vardı. Ama eve dönüp, çay içip, tekrar çıkıp motora binip künefe yemeye gittim. Gezi esnasında hem grup sürüşüne uymak için, hem de yolu, rotayı iyi bilmediğim için, diğer arkadaşları takip ettim. Bazı yerlerde gereğinden fazla hızlanıp, bazı yerlerde gereğinden fazla yavaşladık. Haliyle şehirler arası bir sürüşe göre daha yorucu, ama kat kat daha keyifliydi.
Dolayısı ile, 400 km yol, uygun molalar ile yapıldığında, CBR'ye bindiğinize pişman olmazsınız. Sıkıntı şu ki, yenge artçı olacaksa durum değişir. Çünkü artçının rahat etmeyeceği aşikar.
Boludan aldım motoru, 1 sigara, 1 telefon görüşmesi, bir yemek molası ile, Ankara'ya geldim. Herhangi bir yorgunluk hissetmedim. Üstelik eski yolu kullandım. Hava da soğuktu. Dolayısı ile, uygun mevsimde, uygun ekipman, uygun molalar ile, herhangi bir sıkıntı yaşatmaz. Tek silindir oluşunu sadece 140'ın üstüne çıktığınızda hissettiriyor bence. Orada ivmelenme R25'e göre bariz zayıflıyor.
Nispeten dik oturuş pozisyonu iyi. Ancak benden 5 cm uzun boyunuz, sizde nasıl olur bilmiyorum. 180 boy, 100kg ağırlık ile, herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:35 ----------
Çıksın piyasaya, aklımda, ama selenin görüntüsü ürkütüyor beni. Bir kez CRF250L 'e oturmuştum, rahat edememiştim. Umarım bunun sele iyidir ona göre. Bir de, bu parayı verdikten sonra, DL250 de tercih edilebilir oluyor.