Uzun süren 2016 0 HRC 125r araştırmamda bulamadım Eskişehirde. Bende 250r a yöneldim. Buldum 2. El 2016 model devrilme kaza falan yok. Şimdi motoru alırken nelere dikkat edeyim öneriler nelerdir ?
Uzun süren 2016 0 HRC 125r araştırmamda bulamadım Eskişehirde. Bende 250r a yöneldim. Buldum 2. El 2016 model devrilme kaza falan yok. Şimdi motoru alırken nelere dikkat edeyim öneriler nelerdir ?
Ekspertize sok bikere. Zincir dişli durumuna bak. kmbilgisi hakkında ipucu verir. Yağ kaçağı, grenajlarda çatlak var mı? Egzozda ezik var mı?
Bunları da incele.
6.000 km adam direk dedi zaten istediğin makinaya bağlarız istediğin servise bağlarız oda 3.000km de iken almış 35-40 yaşlarında birinden şimdide satıyormuş. Malımın arkasındayım istediğin ustaya gidelim istersen al sür dedi.
2000 kn de cbr 125 almistim hemen yan sokaktaki bir siteden.. neolacak ki 2000 bin km dedim direk aldim.. bakim zamani honda seevisine gittimki 1000 bakimina gitmemis.. sanayiye gitmis.. ustelik motor yag tapasinida yalama etmisler servis garanti disina birkigordu zor ikna ettik.. motor blogu aliminyum oldugu icin dis te acilamiyormus komple blok degisecek dediler... yani cok dikkat etmelisin...
Adam istediğin honda servisine gidelim makinaya bağlayalım dedi. Sıkıntı var mı yok mu o söylesin dedi
öyle yapıcam yanıma birinide alıcam tekrardan
Şimdi, ben 4. motor olarak aldım CBR'yi, kimsenin fikrini sormadım, kimseye göstermedim. Kimseye ekspertiz yaptırmadım. Gittim, inceledim, beğendim, kullandım, kıllandım. Tekrar kullandım, kıllanmakta haklı olduğumu fark ettim ve teşhisi koydum. Plaka ve şase no'dan sorguladım, sorun çıkmadı. Bakımlarını yapan servisi aradım, bakımlarını onayladılar.
Aldım, dönünce rutin bakım yaptırdım, ekstra dan ekspertiz rica ettim. Servis te benimle aynı teşhisi koydu, sonra servisten ayrılan ustam ile görüştüm, ona gösterdim, bir ayar yapıp düzeltti.
Ama bu benim 4. motorum.
İlk motor alacak olanlar, cuptan çinliden inip bunu alacak olanlar illaki şahsi tavsiye istiyor. Heyecan var, eh iyi de para bağlıyorlar. Onları da mazur görmek gerekli.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
sonuç olarak daha önce motor kullanmış olsamda heyecan var tabi ki
Başlangıç motoru mu?
Siz en son ne zaman exper için servise gittiniz acaba?
Bende yeni CBR250R aldım Honda Mutluhan'da 180 TL hatta indirimle 150'ye yapıyorlar.
Haa 150 çoksa Honda servise git 6000 km'ye kadar bakıma ne kadarda bir girmiş herhangi bir parçası değişmişmi veya işlem yapılmışmı garantisi ile ilgili sıkıntı varmı öğren bunlar bedava.Ben bunlara baktım rosso lastikleri ve xenon kiti bile bayide taktırmış arkadaş.
Ama hiç anlamıyorsan expertiz şart bence ben 5 yıl önce araba aldım exper yaptırmadım 3. arabamız hala experemi sokacaz dedim adamda gidelim istediğin yere ben malımın arkasındayım dedi sakalına güvendik arkadaşın araba bi takla görmemiş yani sen düşün :D
adam malının arkasındaysa bişey çıkarsa experi sen karşılarsın dersin olur biter.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)