Nakliyat araçları ve kazadan kıl payı kurtuluş
Reklamlar
-
Geçtiğimiz pazar günü arkadaşlarla kuşadasına gitmiştik. Dönüşümüz akşam saatleri olduğundan malum hava kararmıştı. Tam köşkten çıkmıştık ki önümdeki araç birden sağa kırdı tabi ben de refleks olarak bu araç birde sağa atladığına göre kesinlikle bir puştluk var diye düşünürken bana doğru gelmekte olan bazayı gördüm. Gözlerim fal taşı gibi açılmıştı. Allahtan hem hızım düşük hem de takip mesafesine dikkat ettiğim için son anda kurtuldum. ama kurtuldum dediğime bakmayın harbiden kıl payı. Yere düşen baza yer düşüp biraz zıpladı ve son anda ön sağ amortisöre dokundurmuştu. Gidon biraz sallandı ama gidonu rahat bırakınca high side olmaktan son anda kurtulmuştum. Kamera kayıttaydı lakin pili olaydan 15 dk önce bitmiş. Bence en kısa zaman da artık üstü açık nakliye araçlarının trafiğe çıkışı engellenmeli. Ve takip mesafesi hayat kurtarır arkadaşlar
Reklamlar
-
Geçmiş olsun. Takip mesafesini korunmanız,defansif sürüş tarzınız (anladığım kadarıyla), tecrübe ve refleksleriniz sayesinde ucuz atlatmışsınız.
-
-
valla karambole yaşıyoruz ama tavsiyem mutlaka eğitim alın arkadaşlar. kontra tekniğini bilmeseydim ve tehlikeye odaklansaydım belki şu anda yoktum.
-
Geçmiş olsun hocam kamera olayıda şanssızlık olmuş.Suç duyurusunda bulunmak için kanıt olurdu.Bunu kişisel hukuki süreç için değil dediğiniz gibi bir yasa için örnek teşgil etmesi açısından söylüyorum.
-
Değerli freewill büyük geçmiş olsun. Acaba diyorum asgari takip mesafesi kuralını getirenler başka yapacak işleri yoktu da yahu şöyle bir kaide koyalım mı dediler?
-
Kaza yapmadığınız için, kamera kaydetse de hukuki olarak bir sonuç çıkmazdı. En fazla trafiği tehlikeye sokmaktan 3 kuruş ceza. Yahu adamlar kaza yapıyor, suçlu çıkıyor, gene de doğru düzgün ceza almıyor.
Alkollüyken, aşırı hızlıyken, ehliyetsizken, makaslarken kaza yapanları kazada can kaybı varsa "kasten adam öldürmek" can kaybı yoksa, "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçları ile yargılamalıyız. Yoksa, "taksir" girince devreye, 3-5 ceza, onu da çevir paraya, ne şehittir ne gazi, .ok yoluna gitti niyazi oluyor.
Adam öküz gibi 70'lik rakıyı içmiş, trafiğe çıkmış, kaza yapmış. Taksir ne arkadaş, adam gayet planlayarak adam öldürmeye teşebbüs ediyor...
-
bursalıali adlı üyeden alıntı
Değerli freewill büyük geçmiş olsun. Acaba diyorum asgari takip mesafesi kuralını getirenler başka yapacak işleri yoktu da yahu şöyle bir kaide koyalım mı dediler?
aspirin gibi tesadüfen bulunmuşta olabilir
-
takip mesafesi hayat kurtarır kısmını anladım sadece
-
Kıymetli arkadaşlarım araç takip aralığı trafik kurallarının en önde gelenlerinden biridir. Olmazsa olmazlarin ilk sıralarında gelir. Güzel ülkemde araç kullandığını zanneden şahsiyetlerin yüzde
60 ından daha fazlası bu kuraldan habersizdir. Ben bu şahıslardan bahsederken araç cinsi ayırmıyorum. Ne
yazık ki bisikletlisinden tırcısına , otobüsçüsünden motorcuya . Ölü nokta nedir onu da bilen çok az.
Ondan sonra da dünya trafik kazaları birinciliğini hiç kimseye kaptırmıyoruz. Esenlikler diliyorum rüzgar
hasreti çekenlere.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)