Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Nakliyat araçları ve kazadan kıl payı kurtuluş

REKLAM ALANI
    freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    Geçtiğimiz pazar günü arkadaşlarla kuşadasına gitmiştik. Dönüşümüz akşam saatleri olduğundan malum hava kararmıştı. Tam köşkten çıkmıştık ki önümdeki araç birden sağa kırdı tabi ben de refleks olarak bu araç birde sağa atladığına göre kesinlikle bir puştluk var diye düşünürken bana doğru gelmekte olan bazayı gördüm. Gözlerim fal taşı gibi açılmıştı. Allahtan hem hızım düşük hem de takip mesafesine dikkat ettiğim için son anda kurtuldum. ama kurtuldum dediğime bakmayın harbiden kıl payı. Yere düşen baza yer düşüp biraz zıpladı ve son anda ön sağ amortisöre dokundurmuştu. Gidon biraz sallandı ama gidonu rahat bırakınca high side olmaktan son anda kurtulmuştum. Kamera kayıttaydı lakin pili olaydan 15 dk önce bitmiş. Bence en kısa zaman da artık üstü açık nakliye araçlarının trafiğe çıkışı engellenmeli. Ve takip mesafesi hayat kurtarır arkadaşlar
    bursalıali bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Geçmiş olsun. Takip mesafesini korunmanız,defansif sürüş tarzınız (anladığım kadarıyla), tecrübe ve refleksleriniz sayesinde ucuz atlatmışsınız.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    canım Türkiye'm :(

Motosikleti
    valla karambole yaşıyoruz ama tavsiyem mutlaka eğitim alın arkadaşlar. kontra tekniğini bilmeseydim ve tehlikeye odaklansaydım belki şu anda yoktum.

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Geçmiş olsun hocam kamera olayıda şanssızlık olmuş.Suç duyurusunda bulunmak için kanıt olurdu.Bunu kişisel hukuki süreç için değil dediğiniz gibi bir yasa için örnek teşgil etmesi açısından söylüyorum.

bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    Değerli freewill büyük geçmiş olsun. Acaba diyorum asgari takip mesafesi kuralını getirenler başka yapacak işleri yoktu da yahu şöyle bir kaide koyalım mı dediler?

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Kaza yapmadığınız için, kamera kaydetse de hukuki olarak bir sonuç çıkmazdı. En fazla trafiği tehlikeye sokmaktan 3 kuruş ceza. Yahu adamlar kaza yapıyor, suçlu çıkıyor, gene de doğru düzgün ceza almıyor.

Alkollüyken, aşırı hızlıyken, ehliyetsizken, makaslarken kaza yapanları kazada can kaybı varsa "kasten adam öldürmek" can kaybı yoksa, "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçları ile yargılamalıyız. Yoksa, "taksir" girince devreye, 3-5 ceza, onu da çevir paraya, ne şehittir ne gazi, .ok yoluna gitti niyazi oluyor.

Adam öküz gibi 70'lik rakıyı içmiş, trafiğe çıkmış, kaza yapmış. Taksir ne arkadaş, adam gayet planlayarak adam öldürmeye teşebbüs ediyor...

Motosikleti
    Alıntı bursalıali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Değerli freewill büyük geçmiş olsun. Acaba diyorum asgari takip mesafesi kuralını getirenler başka yapacak işleri yoktu da yahu şöyle bir kaide koyalım mı dediler?
    aspirin gibi tesadüfen bulunmuşta olabilir
    bursalıali ve espresso bunu beğendiler.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    takip mesafesi hayat kurtarır kısmını anladım sadece

bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    Kıymetli arkadaşlarım araç takip aralığı trafik kurallarının en önde gelenlerinden biridir. Olmazsa olmazlarin ilk sıralarında gelir. Güzel ülkemde araç kullandığını zanneden şahsiyetlerin yüzde
    60 ından daha fazlası bu kuraldan habersizdir. Ben bu şahıslardan bahsederken araç cinsi ayırmıyorum. Ne
    yazık ki bisikletlisinden tırcısına , otobüsçüsünden motorcuya . Ölü nokta nedir onu da bilen çok az.
    Ondan sonra da dünya trafik kazaları birinciliğini hiç kimseye kaptırmıyoruz. Esenlikler diliyorum rüzgar
    hasreti çekenlere.
    espresso bunu beğendi.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Geçmiş olsun.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)