Motosiklet uzun yol 900 km tahmini
Reklamlar
-
acemi60 adlı üyeden alıntı
https://img-s1.onedio.com/id-5562e66...425dedadb5.jpg
Uzun yola her türlü araçla gidilir. Fakat risklerin öngörülmesi ona göre hareket edilmesi şarttır. Bazı riskleri ise öngöremeyiz. Bu da sonumuz olabilir. İnsanlar çok farklı karakterdedir. Bazıları macera ruhuna sahiptir. Bazıları ise herşeyi garanti altına almadan kımıldamazlar. Bisikletiyle 40 ülke dolaştıktan sonra Marmaris'te emniyet şeridine girerek kendisini ezen ve öldüren arabayı hesaplayabilirmiydi Christian Jean Auguste. Hayır. Sağ kurtulsaydı büyük bir ihtimalle yol maceralarına devam ederdi. Çünkü, bütün ikitekercilerde olmasa da çoğunda maceracı bir ruh vardır. Boşa çene çalmaktansa gezi yazılarınızı yazmaya zaman ayırın. Kazasız belasız sürüşler...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:25 ----------
Sürücünün kapasitesi motosikletin kapasitesinden daha önemlidir.
Önemli örnek. Gariban 40 ülke gezmiş. Ama en sonunda Türkiye'de kural tanımaz öküzün teki ezmiş.
Sağ kurtulsaydı büyük bir ihtimalle yol maceralarına devam etmezdi. Bisikleti ve eşyayı kargolatıp uçakla kaçardı ülkemden. Canına kastedebilecek yaratıkların daha ender olduğu ülkelerde devam ederdi seyahatlerine.
Velhasıl etrafındakilerin kapasitesi sürücünün kapasitesinden daha önemlidir, hele hele motosiklet üzerinde.
Reklamlar
-
Uzun yola neyle gittiginden ziyade ne kadar saat yolda olacagin önemli
Şimdi cbr un bi kere oturuş u ofsayt
Ben ybr ile 1 günde 870 km yaptim
Nc 700 ile 990 km de yaptim emin ol gideceğim yere geldiginde aralarında hic fark yoktu
Çünkü ybr ile 15 saat yolda oldum
Nc 700 ile 11 saat
Arada ki 4 saat seni yanıltmasın 7 saat yani 500 km den sonra si gercekten ızdırap olacak yol bitmeyecek git babam git
Benden tek tavsiye yolu 2 ye böl kendini zorlama
İlk gün 600 yap yat uyu sonra ki gün kalk yolu tamamla ve gidecegin yerde yorgun bitkin olma
-
Uzun yol sürüşleri için sahip olunması en zor olan şey. İçinizdeki enerji ve gençliğinizdir. İnsan gençliğini gereksiz riskler uğruna harcamamalı. Fakat gençliğini yaşamaktan korkmamalıdır. Bugün hava çok güzel. Sabahtan beri evde oturuyorum. Motor kapıda duruyor. Canım dışarı çıkmak istemedi. Çıkıp motoru yıkayıp temizledim. Hepsi bu. Eşim söylenmeye başladı. Dışarı çıkalım diye. Birazdan arabayla hava almaya çıkacağız. Kapıda duran en baba motor olsa ne olacak.(Yaşım 60'a yakın). Ne yazık ki bayiler çok parası olana bile gençlik satmıyor. Fakat gerekli enerjiyi topladım mı scooterle uzun yola gidilmez diyenlerin okudukları masaldır benim için. Kazasız belasız sürüşler...
-
235 km molasız, çıkış saatinizde 03.30, olmadı bu plan.Bu gün toplam 300 km yol yaptım,istanbul anadolu yakası sapanca git gel sonra birazda şehiriçi,sapanca git gel 250 km.Normalde benım molalar her 100 km de 1 şeklinde ve 15-20 dkk..Mola km lerinizi sıklaştırın,aralıksız 235 km çok zor.Ayrıca gün ışığında yola çıkın,03.30 doğru bir seçim olmamaış,riskli buldum.
Ayrıca tek gün max 450-500 sonrası yok,mutlaka gece kararmadan yolculuğu tamamlayıp 1 gece konaklarım, r25 var bende,evet sürüş bir enduro veya cruse kadar rahat deil ama beni öldürmedi tavsiyem 900 km yi 2 ye bölün , gün ışığında sürüş yapın.
-
-
bu arada yazmayı unutmusum r25'le toplamda 7000 km uzun yol yaptım ( şehirler arası ). çok sayılmaz ama fena değil.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)