Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Motosiklet uzun yol 900 km tahmini

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı acemi60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://img-s1.onedio.com/id-5562e66...425dedadb5.jpg
    Uzun yola her türlü araçla gidilir. Fakat risklerin öngörülmesi ona göre hareket edilmesi şarttır. Bazı riskleri ise öngöremeyiz. Bu da sonumuz olabilir. İnsanlar çok farklı karakterdedir. Bazıları macera ruhuna sahiptir. Bazıları ise herşeyi garanti altına almadan kımıldamazlar. Bisikletiyle 40 ülke dolaştıktan sonra Marmaris'te emniyet şeridine girerek kendisini ezen ve öldüren arabayı hesaplayabilirmiydi Christian Jean Auguste. Hayır. Sağ kurtulsaydı büyük bir ihtimalle yol maceralarına devam ederdi. Çünkü, bütün ikitekercilerde olmasa da çoğunda maceracı bir ruh vardır. Boşa çene çalmaktansa gezi yazılarınızı yazmaya zaman ayırın. Kazasız belasız sürüşler...

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:25 ----------

Sürücünün kapasitesi motosikletin kapasitesinden daha önemlidir.
    Önemli örnek. Gariban 40 ülke gezmiş. Ama en sonunda Türkiye'de kural tanımaz öküzün teki ezmiş.

Sağ kurtulsaydı büyük bir ihtimalle yol maceralarına devam etmezdi. Bisikleti ve eşyayı kargolatıp uçakla kaçardı ülkemden. Canına kastedebilecek yaratıkların daha ender olduğu ülkelerde devam ederdi seyahatlerine.

Velhasıl etrafındakilerin kapasitesi sürücünün kapasitesinden daha önemlidir, hele hele motosiklet üzerinde.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Uzun yola neyle gittiginden ziyade ne kadar saat yolda olacagin önemli
    Şimdi cbr un bi kere oturuş u ofsayt
    Ben ybr ile 1 günde 870 km yaptim
    Nc 700 ile 990 km de yaptim emin ol gideceğim yere geldiginde aralarında hic fark yoktu
    Çünkü ybr ile 15 saat yolda oldum
    Nc 700 ile 11 saat
    Arada ki 4 saat seni yanıltmasın 7 saat yani 500 km den sonra si gercekten ızdırap olacak yol bitmeyecek git babam git
    Benden tek tavsiye yolu 2 ye böl kendini zorlama
    İlk gün 600 yap yat uyu sonra ki gün kalk yolu tamamla ve gidecegin yerde yorgun bitkin olma

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Uzun yol sürüşleri için sahip olunması en zor olan şey. İçinizdeki enerji ve gençliğinizdir. İnsan gençliğini gereksiz riskler uğruna harcamamalı. Fakat gençliğini yaşamaktan korkmamalıdır. Bugün hava çok güzel. Sabahtan beri evde oturuyorum. Motor kapıda duruyor. Canım dışarı çıkmak istemedi. Çıkıp motoru yıkayıp temizledim. Hepsi bu. Eşim söylenmeye başladı. Dışarı çıkalım diye. Birazdan arabayla hava almaya çıkacağız. Kapıda duran en baba motor olsa ne olacak.(Yaşım 60'a yakın). Ne yazık ki bayiler çok parası olana bile gençlik satmıyor. Fakat gerekli enerjiyi topladım mı scooterle uzun yola gidilmez diyenlerin okudukları masaldır benim için. Kazasız belasız sürüşler...
    logaritma bunu beğendi.

Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    235 km molasız, çıkış saatinizde 03.30, olmadı bu plan.Bu gün toplam 300 km yol yaptım,istanbul anadolu yakası sapanca git gel sonra birazda şehiriçi,sapanca git gel 250 km.Normalde benım molalar her 100 km de 1 şeklinde ve 15-20 dkk..Mola km lerinizi sıklaştırın,aralıksız 235 km çok zor.Ayrıca gün ışığında yola çıkın,03.30 doğru bir seçim olmamaış,riskli buldum.

Ayrıca tek gün max 450-500 sonrası yok,mutlaka gece kararmadan yolculuğu tamamlayıp 1 gece konaklarım, r25 var bende,evet sürüş bir enduro veya cruse kadar rahat deil ama beni öldürmedi tavsiyem 900 km yi 2 ye bölün , gün ışığında sürüş yapın.
    gibigibi1985 bunu beğendi.

Motosikleti
    Artık Yok...
    Alıntı Ali Cihangir adlı üyeden alıntı Mesajı göster

kanunmu arıyorsun, yok kanun, hangi motorun ne için olduğunumu merak ediyorsun, kimseye sormana yada bana inanmana gerek yok, derdim de değil artık
    Ben 40 ma yaklaşıyorum sevgili arkadaşım ehliyet almadan önceki motor tecrübemide sayarsak 30 yıla yakın bu motorun üstündeyim 2004 den beri bu forumdayım hesap et kaç yıl olmuş..

işin doğrusunu herkes biliyor kardeşim... bunun üstüne basarak burdan kendine bir arguman bir savunma haklılık çıkartmaya inatla çalışıp aklın sıra küçük hacimlileri yapamassınız demeye getiriyorsun yaparsın derken bile..

biz bunun doğru olduğunu söylemiyoruz anlamadığın yada anlamak istemediğin yer inatla burası..

Burası türkiye biz ne kadar senin tabirinle yanlış olsada riskli olsada motorun amacına uygun olmasada bunlar senin tabirlerin ... bu yola inatla çıkıcaklara madem çıkıcaksın bu yanlışın içinde bir doğru bulalımda en az riskle maksimum keyifle yanlışda olsa bir şekilde rahat yol yap derdindeyiz..

hala takmışın bir yanlış ve doğru vara.. herkes biliyor yanlışıda doğruyuda..

herkes bu ülkedeki motorsiklet fiyatlarınıda biliyor
    herkes benzinin litre fiyatınıda biliyor
    herkes trafik sigortası fiyatlarınıda biliyor
    herkes ötv orantılarınıda biliyor
    herkes mtv fiyatlarınıda biliyor
    herkes bir lastiğin motor hacmi büyüdükçe binlerce tl tuttuğunuda biliyor.

bence sende bunları bilmiyorsun bilsen zaten inatla doğru budur yanlış budur diye tutturup durmassın.. bilsen ülkenin durumu bu halimiz bu ben bu insanlara yapıcı bir şekilde yardımcı olıyım derdin..

Tekrar ediyorum herkes senin bildiğini biliyor bu forumdaki tek zeki insan ne yazık ki sen değilsin ama insanlar türkiyenin ekonomik sosyolojik durumunuda biliyor..

250 c.c lik bugün bir motoru yürütmek bile bakımı lastiği mtv si trafik sigortası osu busu derken zaten çok ağır külfetlere patlıyor.. bu ülkede asgari ücret 1500 tl adam evinin kirasınamı versin boğazınamı versin diğer masraflarınamı para versin arada motorunamı bütçe ayırsın..

Böyle ülke koşullarında yaşıyan insanlara doğrusu bu yanlışı bu diyiceğine ki eminim o insanlar bile bunu biliyordur yani senin onlara bunu söylemen bir şeyde fazla ifade etmiyor.. yol göster yardım et muhalefet herkes olur en kolay işdir muhalefet olmak.. destek olmak zor işdir..

bu konuyu açan arkadaş için demiyorum ama sen nedesen ne laf etsen gene uzun yola çıkıcak insanlar.. ve o yoldan döndükden sonrada senin mesajlarına alıntı yapıp inanmayın bu adama ben 600 km 900 km yol yapdım gayette güzel yapdım bu adam öyle yazıyor sallıyor sıkıyor diyicekler.. bunu bu forumda 2004 den beri yüzlerce kez yaşadık gördük ..

Bak yukarda yazdığım benim başıma geldi bu forumda 2005 yada 2006 da 100cc lik miydi 70cc likmiydi unuttum neyse ya cup ya scooterdı çocuk istanbuldan kütahyayamı ne gidicekdi gitme o motorla çok riskli falan dedim gidemessin arızada verebilir küçük hacim sıkışır dedim.. neyse çocuk gitmiş gelmiş hatta bir iki fotoğrafda çekmişdi selenin üstüne kilim falan koymuş iki tane ) 2-3 ay sonra ben konuyu unutmuşum alıntı yapdı benim yazımı inanmayın arkadaşlara buna gayet rahat gidiliyor geliniyor hiç yorulmadım ben sadece şuunu bunu şöyle yapın butür insanlar moralinizi bozmasın kanmayın falan yazmışdı .. ) cevap bile yazmadım adam yapmış yolu neticede ne diyim..

bu bu tip ilk açılan konu değil Yıllardır her zaman senin gibi birileri gelir bu tip konularda doğrusu bu yanlışı bu kitapda yazan şu google bak git firmaların sitesine bak gir şurada ne yazıyor ona bak falan diyor zaten.. yazdıkların bile yeni şeyler değil..

yoksa sen hala tutturursun bir şarkı açarsın sitelere bakarsın bilgilere dersin çıkarsın otobana bakarsın tabelaya der der durursun sen bunları derken bile birileri küçük hacimli motorlarıyla uzun yola çıkmaya devam eder..

şu uzun yol otobana şehirler arası yola çıkarsın olayınada geliyim e-5 de şehirler arası yoldur temde .. ben kumburgaza arasıra yazları teyzeme giderim otoyola giriyorum oraya gitmek için ama kumburgaz bana uzun yol gelmiyor keza selimpaşa hatta saraya bile ara sıra gidiyorum buralar bana uzun yol gelmiyor istanbula çok yakın..

Kısaca yapıcı ol kardeşim yol gösterici ol kardeşim yıkıcı ve muhalefet olmak ve bunu literatüre göre ben yapıyorum deyip etik kuralları kendine kalkan olarak kullanıp yapmak doğru bir şey değil.. Tekrar ediyorum Türkiye Realitesi çünkü bam başka..
    gibigibi1985, reclusive ve acemi60 bunu beğendiler.

Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    bu arada yazmayı unutmusum r25'le toplamda 7000 km uzun yol yaptım ( şehirler arası ). çok sayılmaz ama fena değil.
    gibigibi1985 bunu beğendi.

5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)