Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Motosiklet uzun yol 900 km tahmini

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Artık Yok...
    doğrusunu eğrisini ülke şartları belirler kitaplarda yazanlar belirlemez.. kitaplarda yazanlar etik olması gerekenlerdir ama ülke realitesi bu şartlara izin vermiyorsa mevcut elde olanla kendi şartlarını oluşturursun..

YIlların motorun üstünde olunca motor camiasında her kesimden her çevreden arkadaşın oluyor piyasada yüksek hacimli motor sürücülerinin çoğu hepsi değildir elbet altını çiziyim ama benim gördüklerimin çoğu buna kendi kankilerimide katarım tatlı su motorcusu..

normal hayatta 1.3-1.6 dizel araçları yada arabaları olan diyelim.. zaten kışın çıkmazlar soğukda çıkmazlar kar gördülermi çıkmazlar akşam genelde mütemadiyen çıkmazlar yoğun trafikde çıkmazlar.. işte bir grup gezisi olsun takarlar yelekleri yelekdede rüzgarın çocukları yada riders falan bir grup adı yazar yada sahilde bir cafede oturur motorları çekip sert motorcuyuz biz tadında takılırlar maksat eğlence olsun..Saygım sonsuz .. tekrar ediyim bu dediğim herkesi tabiki kapsamaz.. ben şahsen bu tip insanların motor hakkında ukalaca fetva vermelerine tahammül edemiyorum..

Gariban kuryeci ne yapsın adam diz boyu karda bile motor üstünde motor sürüyor yağmur demiyor çamur demiyor kar boran fırtına demiyor adamın altındaki motor 150cc lik cbf falan .. şimdi hangisi daha motorcu hangisinin sözüne daha çok itimat edilir ben o kuryeninkine ederim.. o yüksek hacim tatlısu motorcusu arkadaşınkine değil..

Motordaki amacın Güç (tork) değilse Hız sürat (Hp) değilse arkadaş ben yoluma bakarım hızlada güçlede işim yok beni a noktasından b noktasına götürsün motor sürmeninde keyfini çıkarıyım dersen her motor ile uzun yol yapılır.. bazısına selesine modifikasyon yaparsın bazısına ona göre bellik takarsın yaparsın hep diyorum türkiyede öyle abartılıcak uzun yollar yok.. bizim genel olarak yapdığımız uzun yol mesafeleri 600-700 km falan.. istanbul izmir arası kadar..

Bu bir kuryenin istanbul içinde 2-3 günde yaptığı düzenli km olabiliyor.. yani bu kadar abartmamak lazım.. benim arkadaşım 5 yıl bi fiil karısıyla çocuklarını görmeye akhisara her ay 2-3 kez fes250 ile gider gelirdi.. ben derdim yorulmuyorsun diye alışdım artık benim için beşiktaşdan avcılara gitmek gibi bir şey diyordu..

tırlar mırlar kafaya takılıcak son şey uzun yolda bende vn900 varken susurlukda mıcıra girdim görmeden Rabbim korududa toparladım motorun arkasını yanımda gördüm resmen.. arkadaşım tırın boşalttığı fren yağı yüzünden bariyere girdi bir arkadaşım sulama yapan belediye yüzünden az kalsın ölücekdi yani tırlar kafaya takılıcak son şey..

Bunları genele yazdımda konuyu açan kardeşime tekrar ediyim bence o motorla bir günde o yolu yapma canına sağlığına sana yazık.. hani küçük hacim cruiser olur scooter olur hata rx3 tarzı bir enduro olur ona tamamda o motor cidden yorar..

Ben Gv250 ile bursadan istanbula geldim kaymak gibi geldim gayet rahattı o gün bana deseler burdan bu motorla izmire geç geçerdim beni hiç yormadı.. tabii aldığımız adam metzeller lastik takmış oda büyük etkendir bende gitmeden sırtlığımı aldım takdım airhawkımıda yanımda götürdüm kaymak gibi yol nasıl bitti anlamadım..

Neyse Ümmet Pertikan Arkadaşım sen araştır abimizi Allah rahmet eylesin gene diyelim.. onun yaptığı yolu kimse yapmamışdır küçük hacimde.. konuları var forumda..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Olay bu esasında, derdimiz kitapta yazanlar, bizden uyarması, doğrusunu söylüyoruz, kuralını söylüyoruz, o motorun yapılış amacını söylüyoruz...

ülke realitesine gelince, evet doğru yanlış olduğunu bilebile mecburen yapılıyor çoğu şey, ama yaptık diye doğru olmuyor o şeyler, istediğin kadar deneyimli ol istediğin kadar yol yap, yazıların konuların olsun, doğru hala doğru yanlışta yanlış, o yüzden bu kişi şöyle gitmiş acaip uzun yol yapmış 250 likle vs. demek, yanlışı yanlış örnekle savunmaktan başka bir şey değil, hala yanlış ortada duruyor verdiğiniz örnek yanlışı doğru yapmıyor....

arkadaşım, yanlışı doğruyu yazdık, gerisi senin bileceğin iş, her motor uzun yol yapar (yapılır değil) önlem alırsın koruma takarsın vs. ama yanlış yaptığını bilerek git ona göre kullan, imkanın olduğundada uygun motora geç diyim, bari sen anla, millete anlatamadık aslında onlarda aynı şeyi söylüyor fakat diğerine açık kapı bırakmadanda edemiyor, sen anlamışsındır artık diye düşünüyorum, dahada yazmam artık, Allah akıl fikir vermiş, düşünün sorgulayın doğruyu bulun...

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    bu yol yapılmaz değil yapılır
    maks 500 km yapman faydana olacaktır
    bende aynı motosikletle 450 km yaptım yorgunuk cok yoktu 100 km hızla gidebilirsin
    mola yerleri konusunda cok emın olmaman, gerektikçe mola vermen daha uygun olur
    hayırlı yolculuklar

Motosikleti
    Artık Yok...
    küçük hacimli motor uzun yol yapılmaz diye bir kaide yok dünyanın hiç bir yerinde yok..

küçük hacim nedir onun bir kıstası bile yok.. neye göre küçük hacim kim belirliyor hangi hacmin küçük olduğunu..

uzun yol kıstası nedir bununda bir tarifi yok neye göre kime göre uzun yol.. benim bir arkadaşıma sorsan kartaldan beylükdüzü bile uzun yol.. bir adam 5 bin km ye uzun yol der bir adam 3 bin km ye uzun yol der bir adam 100km ye uzun yol der..

asya ülkelerine gidin ben gittim thailanda ki hondanın fabrikasıda vardır orda.. adamlarda moped mobilet tarzı motorlar vardı her yerde taksileri bile onların arkaya oturma kasası takılmış hali tuk tuk diyorlardı..
    3 kişi 5 kişi biniyorlar o mopedlere mobiletlere dağ yollarına gidiyorlar o motorlarla .. amerikada 600 lük motora motor gözüyle bakmayan kesimler var bizdeki 150cc lik motor muamelesi çekiyor adamlar dalga geçer gibi..

küçük hacim kime göre neye göre küçük hacim.. 250cc lik bir motor bugün ortalama 30 beygir falan .. 30 beygir hiç öyle küçümsenicek bir beygir değildir.. 300 c.c lik bir motorda 35-40 beygir arası.. bu rakamlar küçümsenemez..

ben 500cc 43 beygirlik lik piaggio beverly ile italya turu attım italyada o dağ yollarını geçdik o motorla..

90 -91 yılındaki africa twinleri hatırlarım 47 beygir falandıda ohaa falan diyorduk o zaman bir doğan şahin 70 beygir 80 beygirdi.. o 47 beygirlik africa twin dünya dakar rallisini defalarca kazandı dünyada bir sürü şampiyonluklar elde etti.. çok değil bugünün 30 beygirlik 250 c.c den 17 beygir fazla altı üstü.. bugünün 300 c.c lik motorundan 7-8 beygir fazla..

96-97 yılında itlayandan karısıyla gelen bir çiftle tanışmışdım fethiyede... adamın altında 350 c.c lik klasik 60-70 model bir motor vardı markasını bile hiç duymamışdım bizim eski jawa lara benziyordu adam almış karısını valizler bavullar yanlardan sarkıyor dünyayı geziyorlarmış altlarında o motorla.. burda şama falan geçicez diyorlardı o yıllarda.. o 350 c.c lik motorda o motor üretildiği yılların teknolojisi ile olsa olsa 15-20 beygir falandır..

neyse bu işin yazılı bir kanunu yok varsa biri çıkar koyar belgeyi çeker fotoğrafını ben hiç bir konuda baskın çıkımyda son sözü ben söyliyimde tarzı bir insan değilim .. varsa ok varmış eyvallah kusura bakma der susmasınıda bilirim.. yoksada böyle bir yasa kanun varmış gibi inat etmeninde mantığı yok..

şu var bir gün bu ülkede aşırı fazla olan ötv kalkarsa bir gün bu ülkede benzin fiyatları 1tl - 2tl olursa trafik sigortası insanı rakamlarda olursa (arkadaşımın harley vroduna yeni trafik sigortası yaptırdık 1400 tl) ..

1200c.c altında almayın diyen ben ne olayım.. bu forumda en başda bayrak sallıyan ben olurum..

elimizde olan bu.. elimizde olan buysa bunu en ideal şekilde kurtarmamız lazım yerin dibine sokmak bize bir fayda getirmez..

bir kesmin elindeki yüksek hacimlerle sadece kendilerinin uzun yol yapmayı hak ve doğru görmeleri sadece kendilerinin söz sahibi olduğunu düşünmeleri ... düşük hacimlileri siz yapamassınız siz edemessiniz ancak biz yaparız tarzı bir algı oluşturmaya çalışmalarıda bir fayda etmez..

milyonlarca insan küçük hacimli motorlarla yol yapıyor ve milyonlarca insan yapmaya devam edicek ..
    gibigibi1985 bunu beğendi.

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    ninja 300le istanbul antalya yaparsam bir gün forumda bağıra bağıra herkes gorene kadar yayınlayacağım.
    logaritma bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    küçük hacimli motor uzun yol yapılmaz diye bir kaide yok dünyanın hiç bir yerinde yok..
    Tabii ki de yok. Toprak kepçeyle de kazılır, kürekle de, kaşıkla da, elle de. Uzun yol değil motosiklet, bisikletle de gidilir, koşarak ta. Örneği çoktur... Da zaten sorun da bu değil. Şahsen 7 saatlik otoban yolunu kendi arabamla bile gitmem... Sert süspansiyonlu ve gürültülü çünkü. 4 saat sonrası sıkıntı. Eşiminki oyle değil.

amerikada 600 lük motora motor gözüyle bakmayan kesimler var bizdeki 150cc lik motor muamelesi çekiyor adamlar dalga geçer gibi..
    Kesinlikle öyle değil. 250cc ve altına öyle bakıyoruz sadece. Şaka şaka o da değil. Şehir içi ulaşım için 250cc gayet yeterli.

bir kesmin elindeki yüksek hacimlerle sadece kendilerinin uzun yol yapmayı hak ve doğru görmeleri sadece kendilerinin söz sahibi olduğunu düşünmeleri ... düşük hacimlileri siz yapamassınız siz edemessiniz ancak biz yaparız tarzı bir algı oluşturmaya çalışmalarıda bir fayda etmez..

milyonlarca insan küçük hacimli motorlarla yol yapıyor ve milyonlarca insan yapmaya devam edicek ..
    Olayın dediğiniz sosyal yönü vardır, itiraz edemem. Ama ihmal ettiğiniz kısım, kural tanımayan, motosiklete saygısı olmayan insanların, muntazam dizayn edilmemiş yollarda, gücü kısıtlı ve rahatsız araçlarla uzun yola teşvik etmenin doğuracağı elim sonuçlar. Yoksa isteyen istediğine binsin kime ne, biner de zaten... Ama teşvik etmeden önce olayın bu yönünü de düşünmek lazım.

Türkiyeyi Tayland ve Hindistanla karşılaştırmayın. Çoğunda trafik zaten yavaş ilerliyor, yollar kısmen boş, ya da çoğunluk zaten motosiklet. Ama Türkiye'de öyle değil. Yollar tehlikeli, uyarılar yetersiz, sürücü çok ve malesef kural tanımayanların oranı da az değil...

Bunun üzerine bir de rahatsız, titreşimli, yorucu, icabında ani hızlanıp kaçamayacak, gerektiğinde yük, artçı ve rampada trafiğin akış hızını yakalamakta zorlanacak bir araçla uzun yol akıl kârı değil diye düşünüyorum şahsen.

0silindir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 125R
    Arkadaşlar yorumları okuyorum böyle tansiyon bazı yerlerde yükselmiş neden böyle bişey yaptınız birbirinize karşı anlamış değilim sadece böyle bi gezi düşündüm sizlerdende taktikler ipuçları ne olur ne olmaz bana faydalı gelebilecek herşeyi almak istedim ama baktım durum karışıyor lütfen sakin olalım.
    Zaten gidip gitmeyeceğimde kesin değil sadece şuanki düşüncem şu gidersem eğer
    yolumu 900km olarak baz aldım yani o kadar düz hesap

Bakın Gidersem diyorum kesin gidicem diye bişey yok.
    Dediğiniz gibi baktım yoruldum en yakın şehir merkezine girer otelde kalır ertesi gün devam ederim
    He baktım bişey yok
    her 100 km'de bir mola verir devam ederim
    Motor zevk işi bende uzun yoldan zevk alıyorum nedense he dicen böyle diyonda hiç çıktın mı uzun yola yok motorla çıkmadım motorla en fazla günübirlik 300km yol yaptım 5dk 10dk mola verdim 1 kere sadece geldiğimde ise hiç bişeyim yoktu.

Konuyu dediğim gibi lütfen dağıtmayalım hani sizlerden taktik öneri bilgi almak için yazdım bunu yorumlarınızı okuyunca kendime diyorum ulan bi konu açtık milleti birbirine düşürdük galiba diye aklımdan geçiyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı 0silindir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar yorumları okuyorum böyle tansiyon bazı yerlerde yükselmiş neden böyle bişey yaptınız birbirinize karşı anlamış değilim sadece böyle bi gezi düşündüm sizlerdende taktikler ipuçları ne olur ne olmaz bana faydalı gelebilecek herşeyi almak istedim ama baktım durum karışıyor lütfen sakin olalım.
    Zaten gidip gitmeyeceğimde kesin değil sadece şuanki düşüncem şu gidersem eğer
    yolumu 900km olarak baz aldım yani o kadar düz hesap

Bakın Gidersem diyorum kesin gidicem diye bişey yok.
    Dediğiniz gibi baktım yoruldum en yakın şehir merkezine girer otelde kalır ertesi gün devam ederim
    He baktım bişey yok
    her 100 km'de bir mola verir devam ederim
    Motor zevk işi bende uzun yoldan zevk alıyorum nedense he dicen böyle diyonda hiç çıktın mı uzun yola yok motorla çıkmadım motorla en fazla günübirlik 300km yol yaptım 5dk 10dk mola verdim 1 kere sadece geldiğimde ise hiç bişeyim yoktu.

Konuyu dediğim gibi lütfen dağıtmayalım hani sizlerden taktik öneri bilgi almak için yazdım bunu yorumlarınızı okuyunca kendime diyorum ulan bi konu açtık milleti birbirine düşürdük galiba diye aklımdan geçiyor
    Problem sizin soruda değil, ortamın arızalı olmasında.

Örnek:

Biri saf bir şekilde motosiklet markası seçimi için tavsiye ister. Ortalık duman olur, ölümüne savunulur bazı markalar, diğerleri de yerin dibine batırılır. Sanki birinin kaynı üretiyor motosikleti. Birini elin Japon'u, diğerini elin Çinli'si, ötekini elin Alman'ı yapıyor. E niye diye bir marka uğruna bu kadar kavga gürültü çıkıyor o zaman? Çünkü tartışılan motosiklet markası değil, insanların saygınlık kaynağı. Ortamda o kadar çok fakirlik ve eğitimsizlik sonucu türemiş içi boş ki insan var ki, edinilen mülkle belirleniyor sosyal statü. Logaritma'nin argümanı durumu özetliyor aslında.

Motosikleti
    honda cb500f
    Ben arabayla alanyayaya gittim 120km hizla tek parca 900km falan gene.pisman oldum.yolun ortalarinda afyonda biraz daha gidebilirim diysn ama sonradan iskenceye donusuyor. Geri donuste arattim tatilsepetini ets yi falan 90lira verdim aksam yemegimi yedim uyudum sabah kahvaltisini yaptim.ergesi gun rahat rahat geldim.tek parca gitme cok zor bi daha yapmam.giden ekstradan 90lira oldu ama deger

yazmayım diyorum bakıyorum hala eski tas eski hamam, masala devam, kardeşim, işin doğrusu var birde yanlışı,doğrusunu söyleyince dokuz köyden kovanlarda olacak tabiii, adam ülkelerden ve onların sosyo ekonomik durumlarında örnek vererek sonuca ulaşmaya çalışıyor, neymiş asyada dağa küçük motorla çıkıyorlarmış, yahu adamlarda GS1200 ADV vardıda binmediler 100lük motorla keyifle ve rahatça gittiler o dağ yollarında öylemi adamlar fakir, yokluk var ne yapsınlar, hele örneğe bak... o motoru alan var alamayan var, bu yanlışı doğru yapmaz ama, öyle değilmi...

uzun yol kimine göre 100 kimine göre 50 km. olabilirmiş, olamaz kardeşim, uzun yoldan kasıt belli, şehirler arası yol otoban falan, 900 km. lerden bahsediliyor 50 den değil, uzun yol budur, adı üstünde... uzun yol diyince adamına göre değişiyormu bu iş...

kanunmu arıyorsun, yok kanun, hangi motorun ne için olduğunumu merak ediyorsun, kimseye sormana yada bana inanmana gerek yok, derdim de değil artık

açarsın honda nın yamahanın vs. sitesini bakarsın motorlara, bak bakalım hangi grupta o motor önce ona bakarsın, sonrada girip o motor ne için yapılmış üreticinin açıklamasına bakarsın, oldumu, al sana kural, yahu biraz mantıklı olun arkadaşlar, neyle gidersen git, işin bir doğrusu birde yanlışı var, bunu anlatıyoruz, çıkmış küçükte gidiyor ama diyor bazıları, 900 km. şarj ede ede elektrikli bisikletlede gidersin ona bakarsan, yada onun yerine koca enduroylada, hangisi bu iş için uygundur ona bakın, bisikletinde gidebileceğine değil, sapla samanı karıştırmayın...
    fz6_fazer bunu beğendi.

Motosikleti
    Ramzey Karaca 100
    Alıntı Ali Cihangir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yazmayım diyorum bakıyorum hala eski tas eski hamam, masala devam, kardeşim, işin doğrusu var birde yanlışı,doğrusunu söyleyince dokuz köyden kovanlarda olacak tabiii, adam ülkelerden ve onların sosyo ekonomik durumlarında örnek vererek sonuca ulaşmaya çalışıyor, neymiş asyada dağa küçük motorla çıkıyorlarmış, yahu adamlarda GS1200 ADV vardıda binmediler 100lük motorla keyifle ve rahatça gittiler o dağ yollarında öylemi adamlar fakir, yokluk var ne yapsınlar, hele örneğe bak... o motoru alan var alamayan var, bu yanlışı doğru yapmaz ama, öyle değilmi...

uzun yol kimine göre 100 kimine göre 50 km. olabilirmiş, olamaz kardeşim, uzun yoldan kasıt belli, şehirler arası yol otoban falan, 900 km. lerden bahsediliyor 50 den değil, uzun yol budur, adı üstünde... uzun yol diyince adamına göre değişiyormu bu iş...

kanunmu arıyorsun, yok kanun, hangi motorun ne için olduğunumu merak ediyorsun, kimseye sormana yada bana inanmana gerek yok, derdim de değil artık

açarsın honda nın yamahanın vs. sitesini bakarsın motorlara, bak bakalım hangi grupta o motor önce ona bakarsın, sonrada girip o motor ne için yapılmış üreticinin açıklamasına bakarsın, oldumu, al sana kural, yahu biraz mantıklı olun arkadaşlar, neyle gidersen git, işin bir doğrusu birde yanlışı var, bunu anlatıyoruz, çıkmış küçükte gidiyor ama diyor bazıları, 900 km. şarj ede ede elektrikli bisikletlede gidersin ona bakarsan, yada onun yerine koca enduroylada, hangisi bu iş için uygundur ona bakın, bisikletinde gidebileceğine değil, sapla samanı karıştırmayın...
    Sakin ol dostum tamam kitabi anladık.Uzun yol filan yok yüksek cc alana dek. ( yada hindistana gitmek lazim)

reclusive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AT1000Dct+Xmax250
    bir film vardıda adını unuttum şöyle diyordu "insanlar kendilerinin yapamayacakları şeyi seninde yapmanı istemezler" diye film miydi sözmüydü emin değilim.

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Uzun yol zor bir maratondur. Hayat da öyle. Villa, hizmetçiler, özel uçak sahibi olamadık diye yaşamaktan vazgeçiyormuyuz? Hayır. Hayat denilen uzun yola, rüzgarın izinde devam ediyoruz. Kimi en iyi şartlarda, kimisi de en elverişsiz şartlarda. Neden goldwing alamıyorum diye üzülmek yerine elimdeki motosikletle yol planlaması yapmaya bakarım. Uzun yolda karşıma çıkabilecek olası tehlikeleri öngörmeye çalışırım. Bunları görmezden gelmek kumar oynamak olur. Kumar oynamayı sevmem. Sadece tehlikeler değildir yolumuza çıkan. Kimileri küçümsemeye tepeden bakmaya çalışır. İzmir'de bir benzin istasyonunda adamın biri(herhalde patrondu) "bu mobiletle İstanbul'dan buraya nasıl geldin" demişti. "Bu mobilet değil" demeye gerek görmedim. Çünkü uzun yolda her türlü insanı görürsünüz. Boşa zaman ve enerji kaybı anlamına gelecek işlerden kaçınmak en doğrusudur. Rüzgarınız bol olsun. Kazasız belasız sürüşler...

Alıntı reclusive adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir film vardıda adını unuttum şöyle diyordu "insanlar kendilerinin yapamayacakları şeyi seninde yapmanı istemezler" diye film miydi sözmüydü emin değilim.
    öyle değildi, kendilerinin yapamadıkları şeyi başkasının çoktaan ve sürekli yaptığının farkında olmadan, o kişininde yapmasını istemezler şeklinde bir filmdi o, anladın?
    kimin ne yaptığını bilmeden sallamamak diye bir filmde vardı hatırladığım kadarıyla...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:03 ----------

Alıntı gibigibi1985 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sakin ol dostum tamam kitabi anladık.Uzun yol filan yok yüksek cc alana dek. ( yada hindistana gitmek lazim)
    git kardeşim, gitme diyenmi var, bir adam gibi gitmek var birde eziyet çekerek, ha ben çekmem bana tatlı gelir diyorsan sen bilirsin...

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250

Uzun yola her türlü araçla gidilir. Fakat risklerin öngörülmesi ona göre hareket edilmesi şarttır. Bazı riskleri ise öngöremeyiz. Bu da sonumuz olabilir. İnsanlar çok farklı karakterdedir. Bazıları macera ruhuna sahiptir. Bazıları ise herşeyi garanti altına almadan kımıldamazlar. Bisikletiyle 40 ülke dolaştıktan sonra Marmaris'te emniyet şeridine girerek kendisini ezen ve öldüren arabayı hesaplayabilirmiydi Christian Jean Auguste. Hayır. Sağ kurtulsaydı büyük bir ihtimalle yol maceralarına devam ederdi. Çünkü, bütün ikitekercilerde olmasa da çoğunda maceracı bir ruh vardır. Boşa çene çalmaktansa gezi yazılarınızı yazmaya zaman ayırın. Kazasız belasız sürüşler...

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:25 ----------

Sürücünün kapasitesi motosikletin kapasitesinden daha önemlidir.

Motosikleti
    AT1000Dct+Xmax250
    [QUOTE=Ali Cihangir;4123470]öyle değildi, kendilerinin yapamadıkları şeyi başkasının çoktaan ve sürekli yaptığının farkında olmadan, o kişininde yapmasını istemezler şeklinde bir filmdi o, anladın?
    kimin ne yaptığını bilmeden sallamamak diye bir filmde vardı hatırladığım kadarıyla...[COLOR="Silver"]

kibirin kadar beyninde olsaymış tam olurmuş..başkada yoruma gerek yok at gözülüğünü çıkarmayı dene bi ara..

[QUOTE=reclusive;4123495]
    Alıntı Ali Cihangir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öyle değildi, kendilerinin yapamadıkları şeyi başkasının çoktaan ve sürekli yaptığının farkında olmadan, o kişininde yapmasını istemezler şeklinde bir filmdi o, anladın?
    kimin ne yaptığını bilmeden sallamamak diye bir filmde vardı hatırladığım kadarıyla...[COLOR="Silver"]

kibirin kadar beyninde olsaymış tam olurmuş..başkada yoruma gerek yok at gözülüğünü çıkarmayı dene bi ara..
    aynaya bakmanı tavsiye ederim, daha sonrada okuduğunu anlamayı, at gözlüğünüde sen tak, yolda çakıl falan sıçramasın,insanları aşşağılamadan önce kendine bakacaksın, adammıyım diye...

sen kimsinde bana hakaret ediyorsun, hangi hakla....

kibir, bununda ne olduğunu öğren, kendini yetiştir biraz...

sözlerinede dikkat et, kendini mahkemede bulma...

Motosikleti
    falcon flash 100
    Genç bir kardeşimiz gönlünce bir gezi yapmak istemiş. bu konuda bir görüş bir tavsiye istemiş. Arkadaşlar bu konuda genç kardeşimize kendi bilgi, tecrübe ve fikirleriyle özelde ona genelde hepimize yol göstereceğine yeni ufuklar açacağına muhabbeti sen benim kim olduğumu biliyormusun kıvamına getirmiş. Bir birini ne olursa olsun ikna etme kendi görüşünü kabul ettirme durumlarına gelmiş.
    Benim bu genç arkadaşıma tavsiyem kurallar dahilinde (hem şahsi ekipman hem trafik kuralları olarak) ve kendi veya motosikletinin limitlerini zorlamadan istediğin yere gidebilirsin.

Motosikleti
    AT1000Dct+Xmax250
    Valla ben kimseyi ikna etme cabasında değilim.İnsanların anlamadıgı nokta şu genelleme yapılıyor o motorla gidilmez bu motorla gidilmez vs.
    1.İnsanlar robot değil aynı fabrikadan aynı özelleriklere göremi çıkıyor sanki? hayır sana 1200cc motor yetiyodur ona 125cc sana göre hız 200-300km dir ona göre 80-100 sen 100 kmde yorulursun o 200kmde herkesin yapısı birbirinden farklı dimi?evet
    2.forumun hastalıgı olmuş bu olay örneğin 2 farklı motor var sen burda fikir istiyorsun ama yoruma dank diye atlıyorlar o motor alınmaz bu motor gitmez o dönmez şu zıplamaz falan insanlar binmedikleri motor gitmedikleri yol hakkında atıp tutuyorlar(şimdi buraya atlar ali cihangir nickli şahıs nerden biliyosun diye.)A modeli sana göre titreşimlidir bana göre rahattır.
    ben bu foruma 2014 den beri üyeyim en son 2 yıl önce açtım konu ondan sonra açmadım çünkü insanlar beni tanımıyorlar ve ona rağmen yorum yapıyorlar.
    Kısacası karşınızdaki insanı tanımadan tecrübelerini bilmeden burada atıp tutmak ne kadar mantıklı?
    Temmuz ayı gelse zaten son konumu açıp milletin gözüne sokacağım İstanbul-Ordu 940km lik yol gideceğim 12-13 saat sürmesini planladığım bir rotam var.motorumda 1200 ms yada 1200 gs değil profilimde yazıyor.Ben oraya bi yorum attım arkadaş sanki ona söylemişim gibi alıntı yapıp bana laf sokmaya çalışması emin olmadığım bir yazıyıda oraya emin olmadığımı yazarak bana google dan doğrusu bulup oraya yazarak kendini bi üstümmüş gibi göstermesi zaten ayrı bi durum.Konuyu açan arkadaşada zaten daha öncede söylediğim gibi kendine güveniyorsan çık ve yanına gerekli malzemeleri al.Kedi uzanamadığı çiğere mundar der.

[QUOTE=reclusive;4123579]

kaç yaşındasın sen? Okuduğunu anlamak diyorum, ne anladın bundan? kimse kimseyi ikna derdinde değil, ister inan ister inanma...

kimin neyle gideceğini değil,işin doğrusunu motorların amacını yazıyoruz, isteyen istediğiyle gider bana ne, neyle gidersen git hepsi gider, kim diyor o motor alınmaz vs. diyene söyle, bilmediği motor hakında fikri olmayan... kaç yaşındasın, deneyimin ne? jaguardan ferrariden bahsetmiyoruz, alınmıyacak alınması imkansız çook pahalı şeylermi bu motorlar, her bütçeye uygun motor var, sokaklar motor dolu, isteyen alır, nereden biliyorsun binmediğimizi fikrimizin olmadığını, ille kendi motorumuzmu olacak, başkasının motoruyla gitmiş olamazmıyız, kafadan atıyoruz o zaman...

atıp tutan sensin, hakaret edende, haddin bil! kimseye sen bilmiyorsun, o motor motormu gibi laflar ettimmi ben, ne sallıyorsun...

yazın 940 km. yapacakmış bananee ha banane , neyle gidersen git 2000 km. git, neyi değiştirecek, takdirmi bekliyorsun, 200 lük motorun uzun yola her açıdan uygun olduğunumu yoksa gidebileceğinimi kanıtlayacaksın, yoksa seni gören üretici vay be ne motor yapmışım 200 lük ama cruiser maşallah, diyip motorunun sınıfını mı değişecek... elbette gider, gitmezmi diyoruz, derdimiz bumu, bunumu anladın sen?
    Kime yazarsan yaz, ona yazdın diye cevap vermeyecekmiyiz... özelden yaz o zaman, herkese açık forumdan değil...

Google dan doğrusunumu bul demiş, bizimkide bunu kendini üstün gösteriyor olarak algılamış, vay be... kim kimden üstünmüş, beni kastettin anlaşılan, beni tanıyormusun? ben belki süper deneyimliyim yada başka şey, senden üstünmü oluyorum şimdi, ayrıca dedimmi böyle birşey, komplekslimisin sen nesin?

Dikkat et bu laflar hep senden çıkıyor, kime dedim ben senden iyiyim,üstünüm herşeyi bilirim, bilmiyorsan açar okursun araştırırsın, kimse kimseden üstün değil, deneyimli olabilir ama üstünlük başka şey, akıllı ol akıllı...

kedi uzanamadığı ciğere haa, bak hala tanımadığın insanlar hakkında atıp tutuyorsun, Kaç yaşındasın sen? bende ne var yada ekonomik gücüm ne nereden biliyorsun? başkasınada diyemezsin bunu, o arkadaşada diyemezsin, git kendi arkadaşına, tanıdığın bildiğin insana de, tabii yüzüne diyebilirsen!

şimdi uzatmada canımı sıkma benim, ne yapıyorsan yap, istersen koşarak git, kendine edersin başkasına değil....

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)