Motosiklet kullanıcıları için hayat kurtaran proje: BrakeFree
Reklamlar
-
Şimdilik bir proje olan BrakeFree, seri üretime geçmesi durumunda tüm motosiklet kullanıcılarına daha güvenli bir sürüşün kapılarını açmaya aday.
Motosiklet kullanıcıları için marşa basmadan evvel en önemli kriter şüphesiz güvenlik önlemlerinin tam anlamıyla alınıp alınmadığı. Bunun için kask, dizlik ve eldiven gibi olmazsa olmaz ekipmanlarını eksik etmemesi gereken sürücülerin üzücüdür ki en şikayetçi oldukları durumda otomobil kullanıcılarından ötürü kendilerini güvende hissetmemeleridir. Ülkemizde de yoğunlukla hakim olan bu sorunla ilgili geliştirilen yeni proje özellikle gece sürüşlerinde gerek motosiklet gerekse diğer araç kullanıcılarına iki taraflı yarar sağlamaya aday.
Henüz bir Indiegogo projesi olan BrakeFree motosiklet kullanıcılarının olmazsa olmaz ekipmanlarından olan kasklara manyetik yapısı sayesinde kolaylıkla entegre edebileceği bir donanım olarak karşımıza çıkıyor. Standart stop lambasına oranla sürüş sırasında göz hizasında olduğu için daha avantajlı olarak nitelendirilen sistem üç farklı fren algılama moduna sahip. 100 adet LED ışığından oluşan BrakeFree, standart frenin yanı sıra motor freni ve acil durum freni gibi durumları da algılayarak arkadaki sürücüyü anlık olarak uyarabiliyor. IP64 sertifikasıyla suya dayanıklılık özelliğini de beraberinde getiren donanımın ağırlıysa sadece 170 gram.
LED ışıkları sayesinde gündüz kullanımında da net bir şekilde görünen BrakeFree’nin üzerinde bulunan bataryası USB girişiyle iki saatte tamamen dolu hale gelebiliyor. Tek şarj ile sekiz saatlik bir kullanım vadeden donanım bu değeriyle de fazlasıyla tatmin edici. Altyapısında bulunan ivme ölçer ve jiroskop ile tüm algılamalarını gerçekleştiren BrakeFree’nin seri üretime geçmesi için Inidegogo üzerinden 50 bin dolarlık bir desteğe ihtiyaç var. Aynı zamanda 99 dolarlık yurt dışı fiyatıyla satışa sunulan BrakeFree’nin sayfasına buradan ulaşıp dilerseniz sipariş dilerseniz destek verebilirsiniz.
http://www.log.com.tr/motosiklet-kul...akefree-video/
Reklamlar
-
Ben anlamadım, 50 bin dolar destek verilirse üretilecek, sonra satışa çıkacak. İyi de, bu iş ticari bir konu ise, neden birileri destek versin ki?
Maddi kazanç kaygısı olmayan işlerde destek verilir diye biliyorum ben?
Onun dışında, ürün güzele benziyor işlevsel olarak, motor frenini algılaması da ekstra bir detay.
-
yapılan iş güzel. ama çok matah bişey değil düşünülse üstünde uğraşılsa rahatlıkla yapılabilir.
bir çoğumuz devlet dairelerinde görmüşüzdür. makamda oturan şef müdür artık kimse bir düğme olur ona basarlar çaycı gelir. radyo frekansı benzeri alıcı ve verici devresi ile fren lambası önüne ve kaska yapılacak devre ile yapılabilir eğer istense ve uğraşılsa.
tabi güzel olması tak çıkar ve taşınabilir olması ama 100 usd türk lirası ile 400 liraya yakın bir para. bence pahalı. işi bilen ve elektronikten anlayan biri için çok zor olmayan bir şey.
bir de ülkemiz için konuşmak gerekirse bırak ekstra kaska ışık takmayı her yerinizi led ışıkla sarsanız öyle yola çıksanız, yine sizi görmeyecek, görmezden gelecek, belki üzerinize kıracak sürücüler olacağı için bence pek bir anlamı yok.
oaralara gelene kadar çok daha büyük işler yapmamız gerekiyor. önce eğitim
-
efendy06 adlı üyeden alıntı
Ben anlamadım, 50 bin dolar destek verilirse üretilecek, sonra satışa çıkacak. İyi de, bu iş ticari bir konu ise, neden birileri destek versin ki?
Maddi kazanç kaygısı olmayan işlerde destek verilir diye biliyorum ben?
Onun dışında, ürün güzele benziyor işlevsel olarak, motor frenini algılaması da ekstra bir detay.
sen bişey icad edip prototip hazırlıyosun. Ancak seri üretime geçebilecek kadar paran yok. Adamlar bu tarz sitelerden bu tarz gelecek vaad eden icadlara destek alıyorlar. Şu anda günümüzde kullanılan birçok teknolojik alet bu sayede yapıldı. Kickstarter bu konuda poüler. Zaten parayı verende genelde sen olmuyosun yatırımcılar oluyor. Bir anda milyon dolarlık yatırımlara bile ulaşılabiliyor. Kickstarter a bak...
-
kask hafiflesin diye 1200gr carbonlara kadar indik,kamerayı'da söktük tüy gibi oldu,takmam heralde.
-
Çook hayat kurtaran birşey değil aslında. 100 tlye aynı sistemi yaparım. Mesela kasksız binince çalışmayan. Eldivensiz gaz kesen montsuz stop eden bir sistem yapsalar hayat kurtaran proje odur :D
-
Süleymantnz adlı üyeden alıntı
Çook hayat kurtaran birşey değil aslında. 100 tlye aynı sistemi yaparım. Mesela kasksız binince çalışmayan. Eldivensiz gaz kesen montsuz stop eden bir sistem yapsalar hayat kurtaran proje odur :D
Yıllar önce ABD'de bir firma emniyet kemeri takılmadan çalışmayan bir araç yaptı. Bu aracı sattı. Buraya kadar her şey güzel.
Sonra bir gün, saldırgandan kaçan bir kadın, can havli ile aracına girdi. Kontağı çevirdi, araç çalışmadı. O kadar korkmuştu ki, emniyet kemeri prensibi aklına gelmedi. Sonuçta saldırgan kadını yakaladı. Tam hatırlamıyorum, gasp/darp/tecavüz olabilir, saldırgan amacına ulaştı.
Sonra firmayı mahkemeye veren kadın lehine karar çıktı, firma yüklüce bir tazminat ödedi. Bu sebeple o araçların üretimi durduruldu. Bir belgeselde izlemiştim.
Düşün, medeniyetten uzaktasın, çok uzakta. Kamp yaptın, çadır kurdun vs. Sonra kaskını, yahut eldivenini kaybettin. Ya da uçurumdan yuvarlandı kaskın. Ve motorun çalışmadı? Sence bu senaryoda kask olmadan çalışmayan motor hayat kurtarır mı?
Bu örneklerin sayısı artırılabilir. Daha sofistike, ya da daha gerçekçi, daha gündelik örnekler verilebilir. Mesela ben motoru park ettiğimde kaskımı motorun üstüne koyuyorum. Diyelim ki kask çalındı, motor çalışmıyor. İyi de belki yeni bir kask almak için 50-100-200 km gitmem gerekecek? Bir şekilde eldivenimin tekini kaybettim diye çalışmayan, gitmeyen motor hayat kurtarmaz, hayatı zindan eder
Hocam mesele bir şeyleri zorunlu yapmak değil. İnsanları bilinçlendirmek önemli. İnsanlar ne zaman kendi hür iradeleri ile, kask takmadan motora binmeye karar verirlerse, o zaman hayat kurtarır kask. Yoksa dediğim gibi, her önlemde hesaplanamayan bir değişken olacaktır.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
-
Bu bizde olursa millet "Işık mı takmış kafasına, ne bu böyle?" diye merak eder. Dibine kadar girer, hatta hızını alamaz arkadan tamponu geçirir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)