Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Acemi er'in klasik soruları :)

REKLAM ALANI
    K121L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bütün motosikletler alınabilir talebe bağlı sen sıfır alayım 5-10 yıl kullanayım diyorsan ybr-cbf

Eğer ikinci el alıcam 1sene kullanırım diyorsan bajaj tvs hero modellerini de koyabilirsin ikinci elde ucuza alıp ucuza satarsın çok zarar etmezsin

Eğer çok para vermek istemiyorum diyorsan bajaj boxer tavsiye ederim yeni v15 geliceği için piyasası öldü

Önemli olan arz talep

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    HD Sportster 883R
    YBR ve CBF arasında yakıt çok ciddi anlamda fark etmiyor, YBR çok az daha "az yakıyor" diye biliyorum. Bu iki Japon motosikleti (tahminimce kuryeler ticari kullanım amacıyla çok tercih ettikleri için.) piyasada çok yaygın olduğu ve uzun süredir üretiliyor olduğu için parçaları çok yaygın ve aynı Japon markalarının diğer bir çok modeline göre daha hesaplı. Daha bu sabah hem cbf hem ybr test ettim. (5-6 gün içerisinde alacağım her gün bakıyorum ben de) YBR'nin daha sağlam (biraz), CBF'in daha konforlu (biraz) olduğu söyleniyor. Ben (çoğunlukla) artçılı sürdüğüm, artçım olmasa da konfora önem verdiğim için oyumu CBF'yen yana kullanıyorum. Yoksa pek ala YBR'de alınabilir.

Basit bir denklemle YBR'nin sağlamlığı CBF'in konforunu, CBF'in bir miktar yağ eksiltmesi YBR'nin 25cc'lik güç düşüklüğünü nötrlüyor ve sonuç olarak aynı motorlar, talep doğrultusunda seçilmeli diye düşünüyorum.

Servis konusunda Yamaha'dan (YBR için değil Crypton için) bir şikayetim yoktu memnundum, hem Honda hem Yamaha'sı olan arkadaşım Honda'nın servisinden daha memnun olduğunu söylüyor. (kendi tecrübem yok Honda için henüz)

Hero hakkında bir fikrim yok. Uzun zamandır süre gelen "Japon'dan şaşma" felsefesi baya yaygın olduğu için ben de tecrübe sahibi insanların bu yaklaşımına istinaden Japon markalarına yöneldim ve 11 bin km boyunca hiç pişman olmadım. Tabi ki Bajaj, Hero vs. Japon olmadığı halde hakkında çok iyi yorumlar ve anket sonuçları mevcut. Bir şansı hak edebilirler, sonuçta bunları kötülemiyorum. Sadece daha sağlamcı yaklaşıp Japonların kendini ispatlamış modellerini öneriyorum.

Bu iki Japon ürününde çok uzun yıllardır üretiliyor ve satılıyor. Kayda değer bir sorunları olsaydı, en sık deyimle "yıl olmuş 2017, bu markalar hala 10 yıl öncesinin karbüratörlü, arka kampana frenli motosikletini satıyorlar" isyanlarını görmezdik çünkü üretimden kalkmış olurlardı. Markalar hala devam ettiklerine göre, ciddi bir sorun bulunmuyor, eğer bulunsaydı çok önceden ya değişime gidilirdi ya da farklı bir model çıkardı. (YBR için bir alternatif çıktı gerçi ancak fiyatı biraz yüksek.) 80bin 100bin km'ler boyunca kullanılmış ve kullanılmaya devam eden motosiklet sayısı diğer markalara nazaran daha çok olduğu için de biraz daha fazla güveniyorum.

Yukarıda bahsettiğim isyan bence de haklı, bu markalar bu commuter sınıfında Japon olmayan rakipleri gibi teknik ve kısmen görsel açıdan daha iyi ürünler yaparak kendilerini yenileseler iyi olur. Ancak şu an için ürünleri bunlar.

Kuryelerin bu kadar çok tercih etmesi de bana biraz güven veriyor. Sonuçta adamlar bunun üzerinde günde kaç saat kullanıyorlar. Daha verimli olsa farklı markalara geçiş yaparlardı diye düşünüyorum.

İkinci el piyasası olarak da bu iki Japon modeli daha hızlı.

Çok uzun oldu kusura bakmayın. Bu iki Japon modelinden birini önermemin bütün sebeplerini yazdım.

Capitao_3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125(Sell)- RTR 150(Sell)- CBF 150- TNT 250
    bu incelemeyi okuyun.. http://www.mototurkiye.net/inceleme-...otoru-hangisi/
    inceleme yapıldığı tarihte 150cc bajaj ve hero yoktu o yüzden incelemede yoklar. onlarıda bu alternatiflere katabilirsiniz.

Alıntı Uğur Gündüz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nereden vuracak mı? Hocam ben cbf'yi karalama kampanyası yapmıyorum, önce onu bi netleştirelim. Ama ilk defa başlayan bir adam, hem yakışıklı hemde dikkat çeken bir motosikletle işe girişince illaki bu işin zevkini daha iyi alacaktır ve en önemlisi İstanbul gibi bir yerde güce ihtiyaç duyacaktır. Çok üstün bir beygir olmasa'da arada 4-5 beygir oynuyor diye hatırlıyorum. Bajaj'da artık ybr gibi ismiyle bir çok motora silleyi vurup gönderen bir makine. Neden kabul etmek istemiyorsunuz anlayabilmiş değilim..

Neyse cevabımı; " cbf alın çok güzel motor" diyerek değiştiriyorum...

Yüreğimi tüketemem kimseyle..
    kaç bin km yaptın bajajla da övüyorsun?

Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Bir de bu iki Japon modeli için daha çok aksesuar mevcut. CBF için araştırıyor olduğumdan dolayı biliyorum Uzun tur camı, mercekli far, ön alt üst koruma demiri, arka topcase ve yan çanta demirleri, depo kılıfı vs. Ben de hafta sonları 200-300km turlar yapmayı sevdiğim için bu tarz özelliklerde benim için artı oluyor. (tur camı, mercekli far ve çanta demirleri)

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Azıcık düşünün, çok olmasa da düşünün.

Kurye dediğiniz, geçimini motoru ile sağlayan, motorunun az yakmasını, az bozulmasını, güvenilir olmasını isteyen kuryeler bunca yıldır neden ybr ve cbf'den vazgeçmiyor? Eve, cbf yağ yakıyor, ama bunu yazanlar sanıyor ki motor yolda giderken yağını bitiriyor, yağsız kalıyor. Yağ değişiminden yağ değişimine ortalama 0,1-0,2 litre arası yağ eksiltiyor bir çok cbf. Onu da kurye arkadaşlar sabah evden çıkmadan kontrol edip eksikse tamamlayıp devam ediyorlar. Sanki evden çıkıp markete varana kadar yağı bitiriyormuş gibi boş konuşmanın bir anlamı yok. Pulsar için kalitesini kanıtlamış diyen arkadaş, 3 sene oldu, daha 200ns'in kronik sorunlarının bir çoğunun sebebini bile bilmiyor servis. Ne kalitesinden bahsediyorsun?
    Bak daha geçen hafta Pulsar kullanıcısı, forum üyesi bir abimiz ile aramızda geçen diyalog.
    Stop ediyor diye yazılım atmışlar, motor gitmemeye başlamış. Gitsin diye yazılım atmışlar, titremeye başlamış. Niye? Çünkü kobay sensin. Adam arge yapmıyor, yeni geliştirdiği yazılımı servislere kullandırıyor, gelen geri bildirimlere göre yenisini yapıyor. Sonra pulsar ikisinden de kaliteli diyenler çıkıyor. 2011'den beri üretilen CBR'ların hangisine servisler yeniden yazılım yüklemiş stop etmesin diye? Hangisi bakımdan çıkınca eskisinden daha çok titrer olmuş?

Geçin bunları, kendinizle, aklınızla dalga geçirtmeyin. Motorlu taşıtın altın kuralı şu dur, firma arge yapar, araştırır, dener, hataları bulur, düzeltir, her konuda optimize hale getirince müşterisine sunar. Sizin çok kaliteli bajaj daha bunu yapmaktan aciz...

Konu sahibinin sorusuna gelince, ekipman bütçeye dahil değilse, 10 bin liraya CBR alınabilir, temizinden. Tarzım değil derseniz, RX3i Evo alınabilir, SYM wolf alınabilir. Su soğutmalı, biraz daha fazla güç üreten motorlara bakın ki, trafikte kamyonlar sizi sollamasın, 6 ay sonra yeni başlık açmayın "bu gitmiyor, ne alayım?" diye.
    ccc67 bunu beğendi.

lityumiyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Kurye dediğiniz, geçimini motoru ile sağlayan, motorunun az yakmasını, az bozulmasını, güvenilir olmasını isteyen kuryeler bunca yıldır neden ybr ve cbf'den vazgeçmiyor? Eve, cbf yağ yakıyor, ama bunu yazanlar sanıyor ki motor yolda giderken yağını bitiriyor, yağsız kalıyor. Yağ değişiminden yağ değişimine ortalama 0,1-0,2 litre arası yağ eksiltiyor bir çok cbf. Onu da kurye arkadaşlar sabah evden çıkmadan kontrol edip eksikse tamamlayıp devam ediyorlar. Sanki evden çıkıp markete varana kadar yağı bitiriyormuş gibi boş konuşmanın bir anlamı yok. Pulsar için kalitesini kanıtlamış diyen arkadaş, 3 sene oldu, daha 200ns'in kronik sorunlarının bir çoğunun sebebini bile bilmiyor servis. Ne kalitesinden bahsediyorsun?
    Bak daha geçen hafta Pulsar kullanıcısı, forum üyesi bir abimiz ile aramızda geçen diyalog.
    Stop ediyor diye yazılım atmışlar, motor gitmemeye başlamış. Gitsin diye yazılım atmışlar, titremeye başlamış. Niye? Çünkü kobay sensin. Adam arge yapmıyor, yeni geliştirdiği yazılımı servislere kullandırıyor, gelen geri bildirimlere göre yenisini yapıyor. Sonra pulsar ikisinden de kaliteli diyenler çıkıyor. 2011'den beri üretilen CBR'ların hangisine servisler yeniden yazılım yüklemiş stop etmesin diye? Hangisi bakımdan çıkınca eskisinden daha çok titrer olmuş?

Geçin bunları, kendinizle, aklınızla dalga geçirtmeyin. Motorlu taşıtın altın kuralı şu dur, firma arge yapar, araştırır, dener, hataları bulur, düzeltir, her konuda optimize hale getirince müşterisine sunar. Sizin çok kaliteli bajaj daha bunu yapmaktan aciz...

Konu sahibinin sorusuna gelince, ekipman bütçeye dahil değilse, 10 bin liraya CBR alınabilir, temizinden. Tarzım değil derseniz, RX3i Evo alınabilir, SYM wolf alınabilir. Su soğutmalı, biraz daha fazla güç üreten motorlara bakın ki, trafikte kamyonlar sizi sollamasın, 6 ay sonra yeni başlık açmayın "bu gitmiyor, ne alayım?" diye.
    Bu yoruma tamamen katılıyorum. Gereken her şey burada söylenmiş bence. Ben tercihimi ybr den yana kullanmıştım kolay öğrenebilmek için. 5 ay oldu ve artık cidden gitmiyor gibi gelmeye başladı. Çevreyolunda kamyonların solumdan vızır vızır geçmesi hafiften beni rahatsız ediyor artık. Sıradaki hedefim rx3i evo.

Motosikleti
    HD Sportster 883R
    YBR'yi bilmiyorum CBF'in orjinal lastiklerinin (özellikle kış için) yetersiz olduğu söyleniyor. Ben her hava koşulunda kullanacağım için yazın idare edip kışa girerken değiştirmeyi düşünüyorum. YBR'nin orjinal lastiklerini bilen arkadaşlar yorum yazacaktır.

CBR konusuna gelince eger tarz olarak uygunsa CBR125R alınabilir ancak 10.000'e alınacak CBR250R ilanları çok içime sinmedi. (ve tabi ekipman dahil/değil durumu önemli)

Temizi bulunursa Suzuki Inazuma'da düşünülebilir ancak CBF'le başlamak daha iyidir. Az yakar, parçası ucuz, hafif. Bu etkenlere gelince Inazuma biraz amaç dışı kalabilir. (örnek ön camurluğu çok pahalı)

110luk Crypton cubla 11.000km gezdim (İzmir içi ve ege kıyılarında) gitmiyor gibi hissetmedim ve daha iyi gitsin diye satıp CBF'e yönelmedim. 5.vites olsun, daha az titresin, tekerler 1" daha büyük olsun, sele daha konforlu olsun, yan çanta takabileyim, depo (daha) büyük olsun, motordan inmeden benzin alabileyim gibi sebeplerle değişime yöneldim.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı cenkyenmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    YBR'yi bilmiyorum CBF'in orjinal lastiklerinin (özellikle kış için) yetersiz olduğu söyleniyor. Ben her hava koşulunda kullanacağım için yazın idare edip kışa girerken değiştirmeyi düşünüyorum. YBR'nin orjinal lastiklerini bilen arkadaşlar yorum yazacaktır.

CBR konusuna gelince eger tarz olarak uygunsa CBR125R alınabilir ancak 10.000'e alınacak CBR250R ilanları çok içime sinmedi. (ve tabi ekipman dahil/değil durumu önemli)

Temizi bulunursa Suzuki Inazuma'da düşünülebilir ancak CBF'le başlamak daha iyidir. Az yakar, parçası ucuz, hafif. Bu etkenlere gelince Inazuma biraz amaç dışı kalabilir. (örnek ön camurluğu çok pahalı)

110luk Crypton cubla 11.000km gezdim (İzmir içi ve ege kıyılarında) gitmiyor gibi hissetmedim ve daha iyi gitsin diye satıp CBF'e yönelmedim. 5.vites olsun, daha az titresin, tekerler 1" daha büyük olsun, sele daha konforlu olsun, yan çanta takabileyim, depo (daha) büyük olsun, motordan inmeden benzin alabileyim gibi sebeplerle değişime yöneldim.
    Sen gene de motordan in benzin alırken. Tehlikeli hemşerim, tehlikeli. Hatta yasal olarak, pompacının sen üstündeyken motora yakıt vermesi yasak.

Ben otomobil ile bile benzin alırken içinde durmuyorum. Yanar falan, kaçmak için engel teşkil etmesin araç.

Ölümden çok korktuğum söylenemez,ama yanarak ölmek çok kötü. Hatta daha kötüsü, yanmak, ama ölmemek... Benzin yanığı çok fenadır bu arada. Çünkü tek başına bir yer yanmaz, benzin hızla buharlaştığı ve buharı da yanıcı olduğu için, hava bile yanar.
    cenkyenmez bunu beğendi.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Sen gene de motordan in benzin alırken. Tehlikeli hemşerim, tehlikeli. Hatta yasal olarak, pompacının sen üstündeyken motora yakıt vermesi yasak.

Ben otomobil ile bile benzin alırken içinde durmuyorum. Yanar falan, kaçmak için engel teşkil etmesin araç.

Ölümden çok korktuğum söylenemez,ama yanarak ölmek çok kötü. Hatta daha kötüsü, yanmak, ama ölmemek... Benzin yanığı çok fenadır bu arada. Çünkü tek başına bir yer yanmaz, benzin hızla buharlaştığı ve buharı da yanıcı olduğu için, hava bile yanar.
    Bunu bilmiyordum ve hiç bu şekilde düşünmemiştim, uyarı için teşekkürler. Mutlaka dikkate alacağım.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Uğur Gündüz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hee kafam güzel sanada vereyim mi bi üçlü içer misin?

yağ yakan cbf lerden 7.000 bin lira olan bir ybr'den daha kaliteli ve kalitesini ispatlamış bir motor..

en azından kurye gibi gözükmez..
    helal sanaa ayakta alkışladım

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Ara yollarda yakın mahallede paket servis kurye işi için olmadıktan sonra,

E-5'e, çevre yoluna çıkacağınız; köprülerden geçeceğiniz; ipini koparanın ardınızdan kaptırıp geleceği İstanbul trafiği için sanki 250 cc'den aşağısı güvenli değil gibi...

TNT25'lerin 2. eline bakabilirsiniz.

ccc67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr 125 (2014 kirmizi) /Artik Cbr 250 (2016 siyah)

Yorum çok güzel katılıyorum.Bende 20ns'in kronik sorunlarının olduğunu duymuştum.CBF ve YBR yıllardır üretilen ve yıllardır tutulan modeller.Bu seçenek varken ben 200ns'i tercih etmenin biraz heyecan aramak olduğunu düşünürüm

sikayetname - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 250R
    Alıntı enderbilgi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kaç bin km yaptın bajajla da övüyorsun?
    yaw işte bu ponçigin bi tane bajajı var onu övüyor duymuş bi yerdende cbf yağ yakıyor diye gelmiş konuşuyor burda
    piyasada 50 binde cbf ler varken 50 binde bajaj gördünüzmü hiç piyasada hint malı japon malını tokatlar demek nasıl bir akıl fukaralıgıdır acaba

banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    İkisi de olur. Kendilerini ıspatlamış, kalitesi iyi 2 motoru seçmişsin. Fanatiklerin kapışması seni etkilemesin. YBR125 biraz daha spor görünümlü, CBF150 ise biraz daha ağır başlı ve uzun yolda daha konforlu motordur. Hangisi hoşuna giderse onu al.Bu arada kuryeler uyduruk motora binmez. Piyasadaki kuryelerin ezici çoğunluğu bu iki motoru tercih eder.

Capitao_3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125(Sell)- RTR 150(Sell)- CBF 150- TNT 250
    Alıntı banro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İkisi de olur. Kendilerini ıspatlamış, kalitesi iyi 2 motoru seçmişsin. Fanatiklerin kapışması seni etkilemesin. YBR125 biraz daha spor görünümlü, CBF150 ise biraz daha ağır başlı ve uzun yolda daha konforlu motordur. Hangisi hoşuna giderse onu al.Bu arada kuryeler uyduruk motora binmez. Piyasadaki kuryelerin ezici çoğunluğu bu iki motoru tercih eder.
    Kurye olayi tamamen bayiye bagli bizim buralarda tum kuryeler tvs kullaniyor. Postacilarda CBF var .. ybr kullanan kurye hic gormedim bandirmada.

Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Alıntı ea430 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tüm yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Hero ve Honda Kıyaslaması : 49 kişi katılmış
    Hunk (83%) - CBF 150 (17%) (bu ankete göre hunk önde)

Hero ve Yamaha Kıyaslaması: 12 kışı katılmış
    Hunk (83%) YBR 125 (17%) (bu ankete göre hunk önde)

Yamaha ve Honda kıyaslamasın: 1410 katılmış
    CBF 150 (35%) YBR 125 (65%) (bu ankete göre YRB125 önde)

Fakat sizin yorumlarınıza göre CBF150,

Son bir sorum daha yakıt tasarrufu ve servis ücretlerinde hangi firma daha uygun?

Yorumlarınızı zevkle bekliyorum ve takip ediyorum.
    Sen daha hala Hunk almadın mı, burada mısın daha?

Özellikle ve özellikle, yakıt tasarrıfı ve bakım maliyeti düşüklüğü konusunda Hero Hunk tavsiye ederim.

Dostum bak kimse birşey okumuyor, araştırmıyor, dolayısıyla da bilmiyor. Ama herkesin bir fikri var. Bizim dangoz halkımızın en büyük sorunu da bu. Bir defa cbf i kafadan geç. Boşa para. Ybr de güçsüz. Onu da geç.

Karşılaştırmaları da görmüşsün. Hunk hepsinden önde. Ben bu motorların üçünü de kullandım. Cbf de balansör var, NİSPETEN Hunk' a göre titreşimi az ama gitmiyor ki! Aktarılan gücü, plastik balansör emmiş bitirmiş! Performans lideri Hunk.

Cbf Japon üretimi mi? Yoo. Ybr? Iıh. Çin üretimi. Yahu Hunk en azından Hint.

Alım ve işletim maliyetleri, tüketim azlığı, KALİTE ve konforda Hunk hepsinden üstün.

Konu kapatılabilir. Bayiye gidince bana ulaş, orada detayları anlatırım. Mat renkleri de çıktı, onları da tercih edebilirsin. Aksesuarlar için de tavsiyelerim olacak. Hayırlı uğurlu olsun. Pişman olmayacaksın. Görüşürüz.

Motosikleti
    HD Sportster 883R
    @ea430 dostum konuyu açan olarak, kararını verdiğinde konunun kapatılıp kapatılamayacağı kararını sen vermelisin. Biz kullanıcılar değil.
    (Forum kuralları dışında bir şeyler gelişirse zaten moderatörler gerekeni yapar.)

YBR, CBF ve Hunk üçlüsü için top speed ~25km/h oynar. (o kadar oynamaz bile) ancak her zaman en güçlüsü en iyisi değildir. Kimi zaman konfor bunun önüne geçebilir. Honda ve Yamaha markalarının satış ve servis olarak Japon prensipleriyle işliyor olmasından dolayı tekrardan Hunk'ı eliyor, konfor ve güç açısından CBF'den (küçük bir miktar) geri kaldığı için YBR'yi de eliyor ve CBF'i öneriyorum.

Kararını heyecanla bekliyoruz.

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    sen sen ol çin mallarından sonrada hint malından uzak dur .orginal japon olmasalarda honda yamaha vs.. herzaman guven ve al.tavsiye ybr

Motosikleti
    Ybr 125 Esd-Pulsar 200 NS(<3)
    Pulsar 200 veya Cbr 250 diyorum.
    Ybr çok güzel titreşimsiz yağ yakmayan masrafsız motor fakat kurye imajı ve son hız düşüklüğünden trafikte ciddiye almıyorlar,1 yıl 10 bin km kullandım pişman oldum zarar ederek sattım.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)