Acemi er'in klasik soruları :)
Reklamlar
-
Selamlar üstadlar acemi birisi olarak size bir kaç sorum olacak kısa ve net bir şekilde cevaplamanızı rica ederim.
Yaşım 29 acemiyim ve istanbul trafiği için motor almaya karar verdim gün içinde lazım oluyor iş için.
Kullanım amacım: evden işe / işten eve / (hafta sonları eyüp'ten / beykoz riva'ya / ayda yılda bir isanbul'dan / tekirdağ'a) gidip gelme durumum olabilir.
Biraz araştırma yaptım, aşağıdaki 2 ürüne ulaştım.
Bu iki ürün nasıl tavsiye eder misiniz?
Yamaha YRB25 Fiyatı: 6600 TL. 2/yıl yerine 4/yıl garanti veriyor.
Honda CBF150 6400 TL. 2 Yıl garanti veriyor.
Veya tavsiye edebileceğiniz marka model ürün nedir?
Alım güçüm: 3.000 ile 10.000 TL.
Şimdiden teşekkür ederim engin tecrübelerinizi paylaşacağınızdan dolayı.
Reklamlar
-
ben pulsar'ın 150 ns modelini tavsiye ediyorum. Hem yakışıklı hem'de ybr , cbf gibi emsallerinden daha kaliteli..
-
dostum zaten sen alabilecegin en iyi 2 modele ulaşmışsın yapıştır bi tane sıfır cbf 150 her türlü işini görür taş gibi makina için rahat olsun
ayrıca pulsara cbf den daha kaliteli diyen arkadaşa burdan tebriklerimi gönderiyorum kafası güzel galiba
birisi hint malı birisi japon malı kararını sen ver
-
sikayetname adlı üyeden alıntı
dostum zaten sen alabilecegin en iyi 2 modele ulaşmışsın yapıştır bi tane sıfır cbf 150 her türlü işini görür taş gibi makina için rahat olsun
ayrıca pulsara cbf den daha kaliteli diyen arkadaşa burdan tebriklerimi gönderiyorum kafası güzel galiba
birisi hint malı birisi japon malı kararını sen ver
hee kafam güzel sanada vereyim mi bi üçlü içer misin?
yağ yakan cbf lerden 7.000 bin lira olan bir ybr'den daha kaliteli ve kalitesini ispatlamış bir motor..
en azından kurye gibi gözükmez..
İpi kesmeye kıyamayıp ömür vermeyin bir düğüme..
-
Hero Hunk. Aman diyeyim bakmadan, görmeden ve incelemeden karar verme.
5 yıl garanti ve 72 saat içerisinde, verdiğin parça talebini ulaştırma garantisi veriyor. Yazdığın 2 motordan da daha güçlü motoru var.
Çok az yakıyor, işletme maliyetin düşük. Mutlaka incele. Hint malı.
-
Konfor istersen Cbf 150, bineyim üstüne vurayım kırbacı, kolay kullanılsın, uğraştırmasın dersen ybr. Yok ben kurye gibi görünmeyeyim farklı olsun ne çıkarsa bahtıma dersen de Hint/Çin üretimi olanlara da bakılabilir ama şanslı olman gerek.
Not : Ne alırsan al en azından motosikletin üzerine oturup ağırlığını, işçiliğini hissetmeden alma. Şimdiden hayırlı olsun.
-
bütçenize göre pulsar 200 ns tavsiye ederim. istanbulda bazen araçlardan kaçmak için gaz açmanız gerekecek bu motorlar gücsüz kalır. illede 2sinden birini seç derseniz kesinlikle cbf..
-
Uğur Gündüz adlı üyeden alıntı
hee kafam güzel sanada vereyim mi bi üçlü içer misin?
yağ yakan cbf lerden 7.000 bin lira olan bir ybr'den daha kaliteli ve kalitesini ispatlamış bir motor..
en azından kurye gibi gözükmez..
yağ yakan cbf dedi yaw kurye motoru dedi :D ( nerden vuracagını bilemeyip ıskalamasyon yapan arkadaş ) ahahahahaha
-
yağ yakan cbf dedi yaw kurye motoru dedi :D ( nerden vuracagını bilemeyip ıskalamasyon yapan arkadaş ) ahahahahaha
yağ yaktığı tecrübe ile sabittir onu doğru diyor
-
burakofly adlı üyeden alıntı
yağ yaktığı tecrübe ile sabittir onu doğru diyor
piyasadaki bütün makinalara yağ yaktırabilirisin dostum kullanıma bağlı tamamen adam gibi kullanırsan 3 kere sana dünya turu attırır yani
-
Apaçilik yaparak çok zorlamaz, eşşeğe (eşşeğe bile kötü davranılmaz da neyse) davranır gibi davranmazsanız cbf150 kalite konusunda ybr125'i aratmayacaktır.
Konfor açısından açık ara, güç açısından küçük bir miktar olmak üzere cbf150 önde.
Ben de ilk motorumu sattığım şu günlerde cbf150'ye karar verdim ve arayıştayım. Motorumu satmadan önceki süreçten itibaren araştırıyorum. İkinci eller içime sinmediği için sıfır düşünüyorum. (km'si ile oynanmıştır korkusu) Ekipmandan bahsetmemişsiniz, (bayisine göre) 6100TL-6400TL aralığına sıfır cbf150 alıp 250TL-300TL aralığında trafiğe çıkarabilirsiniz. Böylelikle ekipman için (kask mont pantolon eldiven bot) bütçeniz de kalır.
Motor koruma demiri 50-60, komple koruma demiri (ön) 100TL civarında. Yan ayaklığı bir çok bayi ücretsiz takıyor.
-
CBF 150 rahat konforlu motosiklettir. Ah işte o yağ yakma olayı olmasa. Ben YBR 125 önerebilirim. Emsal gösterilen diğer hint veya çin malı olan motosikletleri bilmiyorum. Kendim seninle aynı durumdayken YBR 125 tercih etmiş memnun da kalmıştım. Ama İstanbul Tekirdağ araaı dediğin zaman şöyle bir düşündüm kaldım. Yola çıkma olayı çileye dönüşmesin dersen 200-250 cc grubuna yönelmen gerekiyor.
-
Kitapçığına göre ilk 3000km'lik süreçte her 1500km'de bir sonrasında ise her 2000km'de bir yağ değiştirilmesi gerekiyor. Doğru ve kaliteli yağ kullanan, motoru çok zorlamayan ve devrinde kullanan kullanıcılar 1500-2000km'lik yağ değişim aralığında en fazla 200ml eksilttiğini söylüyorlar. 1000km'de 100ml yağ eklemek çok zor olmayacaktır. Zincir yağlarken arada 100ml yağ da eklenir olur biter. Benim açımdan dert edilecek bir problem değil. Siz de böyle kabul ederek karar verirseniz daha iyi olacaktır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:24 ----------
Yalnız, kendim yazarken fark ettim bu konu klasik bir YBR vs CBF konusu olmak yolunda hızlıca ilerliyor.
-
Ben sizin yerinizde olsam hero hunk düşünürdüm. Hero, Honda ile bir süre çalışmış diye biliyorum sonradan kendi üretimlerine geçmişler. Yanlışım varsa düzeltin.
Uzun yolda düşündüğünüz motorlar bir süre sonra "aga bu gitmiyor yaa" demenize sebep olabilir. Hero hunk' un 4-5 beygir fazlası var. Göz önünde bulundurmanizi tavsiye ederim.
Bir hero bayisine gidip bakarsaniz, parça kalitesi olarak Honda dan farksız kalır bir yanının olmadığını anlayabilirsiniz.
Ben büyülenmiştim açıkçası. Teknolojik göstergesi, kumandaların hissi filan çok hoşuma gitmişti.
Eklemeyi unutmuşum, ön arka disk fren olarak alabiliyorsunuz. Arkanin disk olması o fiyat bandında çok avantajlı birşey.
-
10 bin liraya Cbr'da alabilirsin.
-
piyasadaki bütün makinalara yağ yaktırabilirisin dostum kullanıma bağlı tamamen adam gibi kullanırsan 3 kere sana dünya turu attırır yani
cbf kaliteli bir motosiklet lafım yok bence de 150 cc sınıfın en iyi motoru cbf ama yağ yakmıyor demek ihanettir motora servisinin söylediği %70'inden fazlasında yağ yakma problemi var bunun kullanım hatasıyla ilgisi yok.
-
Nereden vuracak mı? Hocam ben cbf'yi karalama kampanyası yapmıyorum, önce onu bi netleştirelim. Ama ilk defa başlayan bir adam, hem yakışıklı hemde dikkat çeken bir motosikletle işe girişince illaki bu işin zevkini daha iyi alacaktır ve en önemlisi İstanbul gibi bir yerde güce ihtiyaç duyacaktır. Çok üstün bir beygir olmasa'da arada 4-5 beygir oynuyor diye hatırlıyorum. Bajaj'da artık ybr gibi ismiyle bir çok motora silleyi vurup gönderen bir makine. Neden kabul etmek istemiyorsunuz anlayabilmiş değilim..
Neyse cevabımı; " cbf alın çok güzel motor" diyerek değiştiriyorum...
Yüreğimi tüketemem kimseyle..
-
Honda CBF'i bilmem ama Yamaha YBR 125 ile dünya turu yapan bile var.
Bakın web sitelerine, çantalar falan süper görünüyor motorlar. Hem de başkalarının BMW F800GSA gibi kocaman motorlarla gittikleri yolları aşıyorlar.
https://ride2world.com/
-
Konu sahibi arkadaş iki motosikleti sormuş, üç yada daha fazla motosikleti sormuş olsaydı cbf'i yada ybr'yi öneren arkadaşlar da belki farklı tercihlerinden birisini seçmesi konusunda tavsiyede bulunabilirdi.
Yeni başlayan için tip önceliği hakkında yapılan genellemeye katılmıyorum. Ben yeni başlarken konfor ön plandaydı, ikinci motoru ararken yine konfor ön planda.
Bajaj markası benimde eğer Japon almazsam yöneleceğim bir markadır, hatta cbf vs avenger diye konusunu da açmıştım. Ancak ikinci kez google'a adı yazıldığında genel merkez olarak Japonya yazan markalardan birini tercih etmek üzereyim ve konu sahibine de bunu öneriyorum. Bunların da muhtemelen bir çok parçası Japonya'da üretilmiyor yada montajlanmıyor ancak muhattap olunacak firmanın Japon firması olması bile her şeyi değiştiriyor. En azından disiplin açısından bile öndeler.
-
Tüm yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
Hero ve Honda Kıyaslaması : 49 kişi katılmış
Hunk (83%) - CBF 150 (17%) (bu ankete göre hunk önde)
Hero ve Yamaha Kıyaslaması: 12 kışı katılmış
Hunk (83%) YBR 125 (17%) (bu ankete göre hunk önde)
Yamaha ve Honda kıyaslamasın: 1410 katılmış
CBF 150 (35%) YBR 125 (65%) (bu ankete göre YRB125 önde)
Fakat sizin yorumlarınıza göre CBF150,
Son bir sorum daha yakıt tasarrufu ve servis ücretlerinde hangi firma daha uygun?
Yorumlarınızı zevkle bekliyorum ve takip ediyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)