Vizor açık gitmek zararlı mı?
Reklamlar
-
Herkese merhaba. Vizor açık şekilde gitmenin zararları var mı. Tecrubelerinizu merak ettim. Bana bir defa taş geldi.
ikinci bir sorum ise gözyaşı. Vizoru açik kullandığımda gözlerimde yaşarma oluyor. bu durumun saglık açısından ne tür zararları var? Bilgili arkadaşlar söylerse sevinirim.
Reklamlar
-
Gözler ileri ki yaşlarda kuruluk yapabilir. Gozlerin rüzgar alması iyi birsey değil diye biliyorum. Bugün ormanlık bir alanda benim vizorume 2-3 tane ari çarptı vizor açık olsaydı... hoş şeyler olmayabilirdi.
Şahsen benim gözlerim çok hassas olduğu için 10kmh ile bile giderken yanma oluyor. O yüzden hep vizor kapalı gidiyorum. Sadece bugulandiginda acıyorum.
-
Teknik olarak ari bize degil biz ariya carpiyoruz diyen arkadas geldi aklima
-
1 keresinde düşük hızla (30km/s) seyir ederken gözümün altına çarpan kanatlı bir bocuk sebebiyle hareket etmeden önce mutlaka vizorumu kapatıyorum.
200 km/s hızda dahi vizor açık kullanabilen tanıdıklarım var. Bu büyük bir risk , Gözünüze bir zarar gelse bunun telafisi olmaz. O sebeple riske girmeyin , kaskiniz yeterince hava almıyorsa kaskinizi değiştirin.
-
Kesınlıkle kapat ben bır kere uzun yolda sıcak dıye actım kucuk bı tas geldı gözum yerınden cıktı sandım o gun aldım dersımı aman dıyım kapat
-
Mümkün olduğu kadar kapalı gitmek gerek. bir tatil beldesinde yolun kenarından 30-40 la fır fır giderken yoldan sıçrayan taşla kör oluyodum neredeyse.
Diğer konuya gelirsek bir keresinde de tozdan ottan mottan mikrop kapmıştı gözüm. Doktorun dediğine göre özellikle motosiklet kullananlarda göze saplanan ufak parçalar olabiliyormuş.
-
Mutlaka zararlıdır. Ben kuryeyim günde 14 saat motor üstündeyim işe git gel 15 saat. Hiç vizör kapamadım. Kapatınca süremiyorum. Kendimi şartlamışım resmen.
Beylikdüzü'nden Sakarya'ya defalarca karlı havada gittim yine kapatamıyorum. Bende bu hastalık.
Zamanında 1000rr-gsxr600 kullandığımda da yüksek hızda kapatamıyordum. Gözler hep kuru ve pancar gibi kırmızı.
Kör olcaz yakında...
-
Yüksek hızda gözlerinize gelecek sert cisim gözünüzü delip kafatasınıza girebilir. En basitinden ise gözünüze giren toz kaza yapmanıza sebep olabilir. Kapalı sürmek lazım.
İkinci soruya gelirsek bir süre sonra gözleriniz alışır ve yaşarma olayı biter. Sağlıksız bir durum olsaydı apaçi kardeşlerimiz bu kadar rahat gezemezdi diye düşünüyorum.
-
sahinsancak adlı üyeden alıntı
Herkese merhaba. Vizor açık şekilde gitmenin zararları var mı. Tecrubelerinizu merak ettim. Bana bir defa taş geldi.
ikinci bir sorum ise gözyaşı. Vizoru açik kullandığımda gözlerimde yaşarma oluyor. bu durumun saglık açısından ne tür zararları var? Bilgili arkadaşlar söylerse sevinirim.
Goz yasi bezlerin, gozlerinin kurumasina engel olmak icin deli gibi calisiyor... Sonucu ne olur bilemiyorum...
ilk motosikleti aldigimda kaskta vizor yoktu. Eve gelene kadar mahvolmustum. 50km hizda gozum aciyor, deli gibi yasariyor, yaniyor, yavaslayinca arkamda konvoy oluyor. Ilk isim gidip vizorlu kask almak oldu. Dunya varmis dedim...
-
Gözünüze taş ya da bömcek gelmesı dışında anında zarar vermez. ama sürekli rüzgar altında buharlaşma çok olacağı için kuruluktan kaynaklanan sıkıntıları ileride yaşama ihtimaliniz var. yapmayın.
Sigara içince de hemen ölmüyoruz ama uzun vadede zararlı. Bize anında zarar vermeyen şeyler zararsızmış gibi geliyor.
Vizor de kaskın güvenlik ile ilgili bir parçasıdır, kapalı olması gerekir.
-
Vücut hassas ise zaten zararlı olduğunu fark ediyorsunuz özellikle kışın. Ağız kenarlarında çatlaklar göz altı burusukluklar oluyor :( cildim biraz hassas maalesef
-
-
Zararlıdır. Mümkün oldukça kapalı sürüş yapılması taraftarıyım.
Geçen yaz Palamüt Bükü dönüşü artçımın dürtmesi ile vizörümü açıp başımı hafifçe yana çevirdim. 'Burada manzara çok güzelmiş' gibi bir şey söyledi.
Bakışımı düzelttiğim an arının gelip çarpması yada benim arıya çarpmam bir oldu. Saniye geçmeden kaşımın tam altından yani çarptığı yere soktu.
Daha kötüsüde olabilirdi.
[IMG][/IMG]
Sonrası bütün yol rahatsız edici şişlik ve yanma..
İkinci soru için bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.
-
Gözlerine yazık arkadaşım ayrıca ciddi diyorum sinek vs çarpar çokta kötü acıtır daha bugün başıma geldi :D Sıcak diye vizörü açtım şans işte sinek çarptı acıyor da bayağı..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
-
Enduro'cu olarak vizörün (gözlüğün) hayati önemini sana saatlerce anlatabilirim.
-
Alonedark93 adlı üyeden alıntı
Mutlaka zararlıdır. Ben kuryeyim günde 14 saat motor üstündeyim işe git gel 15 saat. Hiç vizör kapamadım. Kapatınca süremiyorum. Kendimi şartlamışım resmen.
Beylikdüzü'nden Sakarya'ya defalarca karlı havada gittim yine kapatamıyorum. Bende bu hastalık.
Zamanında 1000rr-gsxr600 kullandığımda da yüksek hızda kapatamıyordum. Gözler hep kuru ve pancar gibi kırmızı.
Kör olcaz yakında...
İleride acısı mutlaka çıkar
Hava alamıyorum diyorsan kaskın camını çok az aralık bırakabilirsin
Kask camı buğu yapıyor diyorsan değiştirebilirsin
Ölüm hariç hemen hemen herşeyin bir çözümü var
Kurye olmak çok zordur
Allah kolaylık versin sana
-
Taş geldikten sonra daha ne tecrübesi soruyorsun ki?
Bana da bugün 2-3 tanımlanamayan uçan böcük çarptı. Bana derken, vizöre.
-
Boncuklu tabancayı suratına tut ateşle, baktın birşey olmuyor vızor açık gez sıkıntı olmaz.
-
Yukarıda vizor kapalı gidemiyorum diyen arkadaşlara önerim;
En azından bir Vicihi gözlüğü edinin
-
şehirler arası yolda sıkıntı olur toz toprak rüzgar gözler kör olabilir
ben aslında kar da kış ta kask takmayanlara hayret ediyorum
len ben rüzgar girmesin diye kaskın etrafına bant çekiyorum bunlar nasıl geziyor bu soğuklar da hayret
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)