Bu kilit inceleme videolarından izlediğim kadar sağlam gibi görünüyor ama o zinciri takacağınız otoparktaki demir okadar sağlammı onada önem göstermenizi tavsiye ederim sonra demiri kesip kilitle birlikte götürmesinler..
Bu kilit inceleme videolarından izlediğim kadar sağlam gibi görünüyor ama o zinciri takacağınız otoparktaki demir okadar sağlammı onada önem göstermenizi tavsiye ederim sonra demiri kesip kilitle birlikte götürmesinler..
Kapalı garaj derken: Şu anda henüz ehliyetimi almadığım için kardeşimde duruyor motor. Onun işyerinin kapalı otoparkı var, kapısı girişi çıkışı güvenlikli vb. Orada onun motorunun yanında duruyor. hatta kendi motorunu satılığa çıkardı, benimkinin rodaj için km yapsın diye benim motorlar geziyor.
Ehliyeti alıp motoru evime getirdiğimde mecburen sokakta apartmanın önünde kaldırıma park edeceğim, orada da zincirle bağlayabileceğim ağaçlar var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:38 ----------
Aldım o kilidi. 1230 liraya geldi.
Kasko var nasıl olsa deyip daha ucuz bir kilit alacaktım ama çok fazla hırsızlık haberi var bu yüzden paranoya yaptım. Şimdi de çalınırsa yapacağımı yaptım artık derim. Pahalı, bütçemi çok zorladı, ama el mecbur deyip aldım.
Daha ucuz kilitleri demir makasıyla kesiyorlar. Abus granit zincirleri bir tek taşlama makinası ile kesilebiliyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:44 ----------
Kasko - tamam
Kilit - Tamam
Kamera - apartmanın dış güvenlik kameraları parkedeğim yeri de görüyor.
Alarm da düşünmüştüm ama alarm çalsa da gece gece alarmı çalan arabaları bile kimse umursamıyor deyip almadım. Ama aklımda spy5000m alarm taktırmak var. belki para kalırsa alırım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:46 ----------
Alınır bence.
Ben xmax için granit extreme modelini almasaydım bu modeli alacaktım. ikisi de aynı iş görür. Motorun bagajı büyük, taşımak sıkıntı olmaz nasıl olsa deyip birazcık büyüğünü aldım.
Yeterli değildir. AEA'nın motorunda da kesilemeyen abus kilit vardı. Adam kilidi kesememiş, jantı kesip motoru götürmüş. Mümkünse kameralı güvenlikli bir yere motorunuzu koymanızı şiddetle tavsiye ederim.
Bir de oldukça çirkin gözüken uyduruk bir branda ile motoru tamamen kamufle etmenizi tavsiye ederim. Gözden ırak gönülden ırak
Bul bi kredi kartı mrt sigortadan unico kasko yaptır. 2 bin aksesuarlar 2 binde ekipman karşılıyor. 9 da taksit yapıyor. Çiçek gibi. Gece kafa rahat uyursun.. Aya vurdunmu otopark parası, güne vurdunmu sigara parası bile yapmıyor...
Doğa insan olmadan da yaşar; ama insan doğa yok olduktan sonra yaşayamaz
Zincirin sağlamlığını belirleyen tek şey kalınlık değildir. Alaşımı ve sertliği de çok önemlidir. 20 mm kalınlığındaki alaşımsız zinciri peynir gibi kesen bir makas 5 mm kalınlığındaki alaşımlı zinciri kesemeyebilir.
Alaşımsız zincir 50 liraya üretilir 100 liraya satılır. Alaşımlı zincir 250 liraya üretilir 1000 liraya satılır. Tabii bunun sebebi o markanın kaliteli zinciri üretmek için arge yapmış olmasıdır.
O kilit sarkıtma işini bilerek yapıyorlar plakayı gizlemek için.
yani hırsıza kilit dayanmaz ama önlemini alıcaksın tabi.pahalı diyenler olmuş tanıdık motorcu bile 120 tl ye verdi bu 2li seti bence makul bu dolar kurunda.disk kiliti 700 750 tl arasında uzun kiliti bilmiyorum ayrı ayrı almaya kalkarsan ne kadar ediyor onuda bi hesapla derim.bu arada evet kilit kapı gibi kilit.
Kesilmeyen zincir yapmislar.
Abus vs bircok markanin dayanikliligini olcmusler ve ALMAX marka zinciri kesemediler.
bi bak istersen.
https://www.youtube.com/watch?v=gO5WzrjKLtE
bence kasko yaptır olayı bitir
geceleri rahat uyu
çalında bile paran garanti 30 günde
kilit vs boş işler kaldırıp götürüyorlar
onu alana kadar biraz daha koy bunu al,,bu zinciri kesen makas yok ,,altın elbiseli adam motoruna bu zinciri takmış ve sağlam biyere bağlamış,ancak tutmuş janttan bağlamış
hırsızlar zinciri kesememişler ama jantı kesip zinciri orda bırakıp kucaklarında motoru getirerek çalmışlar
http://www.motosikletaksesuarlari.co...FcIp0wodsv0DSQ
buna takviye olarak,senin gösterdiğin zincirin ucundaki abus 8077 disk kilidinide alıp diske takarsan dünyanın en iyilerini seçmiş olursun,,zaten bunların üstüne yok
Ben abus granit city chain xplus 1060 170cm zincirini ve urban 982k10 alarmlı disk kilidini kullanıyorum. Mümkün olduğunca şasiden bağlıyorum. Sana tavsiyem zincirle disk kilidini ayrı al, zincirle şasiden bağlarsın, alarmı da diske takarsın. Eğer birlikte alırsan sadece tekerlekten bağlayabilirsin. Yarın öbür gün satmak istersen kolayca satabilirsin abus marka zinciri. Yurt dışından alışveriş yapıyorsan eğer araştır alman sitelerinden daha ucuza getirtebilme imkanın var.
cezalarda değişiklik olmadığı sürece biz daha çok kilit muhabbeti yaparız. bazen susturuculu bir tabancaya sahip olsamda geceleri hırsız avına çıksam hayalleri kuruyorum.
Ben takıntılı ve paranoya biri olarak kasko yapmakla yetinmedim, abus granit extreme zincir kilit aldım. Arkadaşlar dedi nasıl olsa kaskon var ucuz bir disk kilidi al yeter diye ama yine de içim rahat etmedi gittim en pahalısından zincir aldım.
Haa, elime fazladan bir yerden para geçmişti o yüzden alabildim, yoksa kilide o parayı kolay kolay veremezdim. Yani tuzu kuru gibi ille de en pahalı kilit alın diyemem.
Değil zincirle önlem almak, Motosilletin üzerinde yatıp kalksan çalacak olan seni de beraberinde götürür.
HIRSIZLARI MEŞHUR BU ÜLKENİN hırsızlık MEŞRU çünkü.
Kasko güzel birşey maddelerde yazanlarda sizden yana değil, halbuki ödemeyi siz yapıyorsunuz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)