Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motor konusunda aile baskısı

REKLAM ALANI
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    26 yaşında artık kendi kararlarını alabilmelisin, fakat tabiki onların rızasını alarak bu kararları alman daha hoş olur.
    Oturt karşına, asileşerek, zıtlaşarak değil de, güzel güzel anlat. Biliyorum beni düşünüyorsunuz, ama unutmayın benimde bir hayatım, benimde tutkularım var de. Ama sakın ha sürerken onları unutma, başıma bir şey gelse halleri ne olur diye düşün ona göre sür.
    Ben hayatta hep yaptıklarım için değil, yapmadıklarım için pişman oldum, sen de öyle olma.
    ultimateFB bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    F850 Gs
    Elbette kendi kararin onemli ..
    Bugun duygusal gunumdeyim. Ana gibi yar olmaz bagdat gibi diyar olmaz. Bosver motosikleti. Naaapcannn ??? Anneye babaya karsi cikilmaz. Hayir ben istiyorum denmez ... denir elbet...nasil dedigin onemli

Onlari dinle. Aile olarak elbette endiselerini anladigini hissettirerek soyle , neden hayir asla dediklerini anlayabildigini ifade et. ILETISIM kur.. fikirleri degismese bile , anlayis gostereceklerine eminim.
    ultimateFB ve Capitao_3 bunu beğendiler.

ultimateFB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF-R25 Race Blue
    Hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Peki fotograflarını eklediğim motor hakkındaki yorumunuz nedir? 2015 model 7000 km'de pazarlıkla 14.000 veya 13750 rakamını zorlayacağım fiyat olarak ve motorun resimlerine göre bir yorum yapabilirmisiniz?

Capitao_3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125(Sell)- RTR 150(Sell)- CBF 150- TNT 250
    Alıntı ultimateFB adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar biraz özel bir konuda fikirlerinize danışmak istedim. 26 yaşındayım ve bekarım. Ailemle yaşıyorum. ilk motoruma heves ediyorum. Yaşadığım şehirde 2.el bir r25 ilanı ile telefonda görüştüm motor çok hoşuma gitti ve almaya karar verdim. Bu konuyu aileme söylediğimde hiç sıcak bakmıyorlar. Aile yapısı gereği bu zamana kadar hep yapacağım işlerde babamın onayını alarak hareket ettim. Motor konusunda sizce onlar olumsuz baksada motoru almalımıyım? Çok arada kaldım.

R25 başlangıç motoru olmaz diyen illaki olacaktır. Ama motorsiklet tutkum R25 ile başladı. Agresif bir sürücü değilim. Motor sürerkende dikkatli olacağıma inanıyorum.

Değerli fikirleriniz için teşekkürler.
    hocam aileniz tabiki haklı bu konudaki ön yargıyı ben yavaş yavaş kırmıştım kaza yapmadığımı ve iyi şöför olduğumu görünce alıştılar. benim aileden kastım eşim ve çocuğum fakat sizde anne baba bu yüzden onların ön yargısını kırmak daha zor olabilir ama alışırlar.
    gelelim r25'e ben 28 yaşında motor ehliyeti aldım yaklaşık 4 yıldır aktif kullanıyorum. 4 yıllık +20000 tecrübem olmasına rağmen r25 çok seri ve tehlikeli bir motor gibi geldi bana üzerinde kendime tam olarak güvenemedim. gaz tepkisi çok sert. Siz yeni başlayacaksınız bence görüntü olarak r25'e benzeyen r125 ile başlamalısınız. bu sizin için çok daha faydalı olacaktır.

bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    Sevgili Mehmet kardeşim sana en iyisi RÜZGARIN KIZI AÝŞÉ ŞÜLE BİLĞİÇ'in 《 motora karşı çıkan aile nasıl
    ikna edilir 》bahsindeki yazıları okumanı tavsiye ederim. Gereken bilgi ve taktikleri aldıktan sonra zaten
    gerisi çorap söküğü . Kolay gelsin , hem Sana ,hem de ailene . SELAMLAR.

jonvolkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Yamaha Xmax 400 ABS
    26 yaşına gelince aileden bağımsız olunacak diye bir kaide yoktur. Aileden aileye bu işler değişir. Aileden bağı kopartacak bir yaş diye bir kavram da yoktur. 44 yaşımdayım. Evliyim, çocuklarım var. Ama halen anne baba ve kardeşlerimle yakın durmaya gayret ediyorum. Bu işler aile yapısı, kişisel beklentiler, çevre etkisi, yetişme koşulları, hayat beklentileri, vb... birçok faktöre göre şekillenir. Kimsenin sana vereceği fikir senin hayat koşullarına göre olmaz. Bu işlere kendi gerçeklerini göz önünde bulundurarak kendin karar verirsin. Motosiklet almak ana babayı üzmeye rağmen ille de olmazsa olmaz bir durum ise bu tercihi kendin yaparsın. Neticelerine de katlanırsın. Normalde babam ve annem benim işlerime karışmazlar. Fikirlerini belirtirler, gerisini sen bilirsin yavrum derler. Onlar karışmaz ama ben onların fikirlerini almayı severim. Tamamen bağımsız karar versem bile bana darılmaz, üzülmezler. Ama ben yine de onların da fikirlerini alırım. Ana Ata önemlidir benim için. 2 yıl evvel motor alacağımda annemin çok korkacağını bilerek sürpriz yaşamasın diye gittim " Anne, ben motosiklet almak istiyorum" dedim. Annem "oğlum araban var ne yapacaksın motosikleti?" diye sordu. Ben de " Şimdiye kadar her kararımı verirken eşimi, çocuklarımı, seni, babamı ve kardeşlerimi de düşünerek hepimiz için mantıklı kararlar vermeye çalıştım. Ama bu kez bu hayatta sadece benimle ilgili bir keyif olacak. Kendime ait başkasını ilgilendirmeyen tek şey olacak anne" dedim. Annem kuru inat eder zannediyordum. Oysa annem ummadığım şekilde " Öyle ise çok sevindim oğlum" dedi. Kendisi 72 yaşındadır. "Madem öyle motorunu alınca beni de bir gezdirirsin değil mi ?" dedi. Motosikletimi aldım, annemi de gezdirdim. benim için ana ata duası almak çok önemlidir. Şehir dışına yola çıkacağım zaman muhakkak evlerine uğrar ellerini öper kendilerine sarılır öyle çıkarım.
    Sen de anne babanın senin hayatındaki yeri nereye kadardır bunun kararını vereceksin. Motosiklet olayına da ona göre şekil vereceksin. Umarım neticeleri senin açından en güzel olacak bir karar verebilirsin.
    GT250rAlanya bunu beğendi.

Riptalon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XMax 300
    300 km yolu araba ile 80'e sabitleyip gidebilecek kadar sakin ve sabırlıyım. Asla tahrik olmam. Ama motosiklet öyle bir dünya değil. O işi unut hocam. YBR de alsan tapa gaz gitmeyi deneyeceksin. Son devirlere dayanacaksın. Bunu yapmam diyen kişi, hiç motosikleti olmayan kişidir. Bana kalırsa R25 ile başlamamalısınız.

Motosikleti
    Honda CBF 150 >> Suzuki Inazuma
    Evlenene kadar R25 evlendikten sonra araba alırım demişsiniz. Evlenince motor neden bırakılıyor anlamıyorum. Hanım mı karar verecek neye bineceğinize. O kendi aracını kendi alsın. Evlendikten sonra da devam edecekseniz alın.
    espresso bunu beğendi.

lityumiyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Benim de ailem alma diyordu çok tehlikeli, kaza yaparsın vs diye. Ben vazgeçmedim onların bana güvenmelerini sağlayıp rızalarını alıp kendim aldım sonra. Ekipmanlarımı tamamladım ve çıktım karşılarına dedim ki bakın ben önlemleri aldım. Zaten hız yapmayı sevmiyorum, araba kullanırken de görüyorsunuz beni hızı seven biri değilim dedim. Gelin tamam diyin bu iş bitsin dedim. Tamam dediler ve bitti

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    Alıntı Tyrannos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evlenene kadar R25 evlendikten sonra araba alırım demişsiniz. Evlenince motor neden bırakılıyor anlamıyorum. Hanım mı karar verecek neye bineceğinize. O kendi aracını kendi alsın. Evlendikten sonra da devam edecekseniz alın.
    aklıma edepsiz bi espri geldi

Motosikleti
    mt25
    burada kimsenin annesi babası gelip al oğlum/kızım bu motor güle güle kullan dememiştir.

Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    hiç bir aile, evladının motor almasını istemez,ön yargıdır bu,çünkü motoru ölüm makinesi olarak görüyorlar
    belki çok küçük bir kesim karşı çıkmayabilir oda,motoru olan ailelerdir

ve zamanla ailenin kabul etmesini beklemek ile akıntıya kürek çekmek arasında farkı yoktur,,hiç bir zaman kabul etmeyeceklerdir bu böyle biline
    belki ailenin aylarca başının etini yiyerek ve yavaş kullanacam ve zayıf sürat yapmayan küçük bir scooter alacağım diyerek belki zorda olsa ikna olabilirler ama bu kesim 100 de 2-3 ü geçmez

ben şahsen yıllarca bu sorunu yaşadım ama eşim dahi karşıydı motora ama sonunda kimseye danışmadan gidip aldım kapıya getirdim,,ilk başta eşim başta olmak üzere biraz caz ettiler ama 2 güne alıştılar ,,sonrasında eşimide zar zor ikna ederek deneme mahiyetinde motora bir kere bindirdim

o günden beri motora bir alıştı ki artık her yere motorla gidiyoruz,uzun yol bile yaptık defalarca,şimdi motor almama karşı çıktığı o günlere gülüyor

yani almak istiyorsan gidip alacaksın okadar,,zaten bikaç güne hepsi alışacaktır

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    r25 yerine ilk olarak ybr tarzı bir commuter almayi deneyebilirsiniz. Hem Ailenizi alıştırma yonunden hemde r25 e geçmeden önce tecrübe olur. r25 alacağınızda da aile konusu sorun olmaktan çıkar. R25 yarış tip olduğu için​ ailenizde doğal olarak önyargı oluşturur. Daha sakin daha naif bir commuter motosiklet ailenizin önyargısını bir nebze yok edebilir diye düşünüyorum. 2-3 ay sürer r25 alırsınız. o sure içinde Ailenizi motosiklete alıştırabilirsiniz.

Ben ilk motosikletimi ailem izin vermedigi için 2007 de 16 yaşımdayken plakasiz olarak 2005 model bir bws100 almıştım. Kazali hurdanin tekiydi ama ilk motosikletimdi. O ilk motosiklet hissi anlatılacak birşey değil. Motosiklet hurda ama sanki 1000rr filan o şekilde seviyordum çocuk aklımla

Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Scooter, commuter, cub tipleri düşük cc'ler düşük beygirler ile aile için hafifletici oluyor bu doğru. Zaten senin (acemi olduğunu varsayarak yazıyorum) için de R25 bir miktar riskli.
    İkna olsalar da olmasalar da gel sen hedefi aşağı çek. Hem ikna kabiliyetin artar, hem güvenliğin artar, hem sahip olma bedelin azalır, (az da olsa) yakıtın ve vergin de azalır.
    (İkna ile değil, direk alacaksan da sahip olma maliyeti düşecek dolayısıyla R25 için biriktirmeye devam edersin.)
    Bir 5-10bin km kullandıktan sonra geçersin R25'e.
    Hem (acemilikle) yatırırsan vs. R25 kadar üzülmezsin.

Motosikleti
    Honda Cbr250R -> Yamaha MT-07
    Aile işinin yaşı olmaz bence. Kaç yaşına gelirsen gel onların gönlü olmadan bence iş yapma. Ne kadar çok istediğini gösterebilirsen onlarda senin önünde durmayacaklardır.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)