Merhabalar babamla ortak olarak bir motosiklet almayı düşünüyoruz 14 yaşındayım babam diyor ki sen süremezsin çok ağırdır sizce sürebilirmiyim?
Merhabalar babamla ortak olarak bir motosiklet almayı düşünüyoruz 14 yaşındayım babam diyor ki sen süremezsin çok ağırdır sizce sürebilirmiyim?
Sürmesine sürersin de olay sürmekle bitmiyor.
Allah korusun başına bir iş gelse ilk ehliyet sorarlar.
Genişçe bir araziniz var mı? Varsa bahçesinde (full koruma ekipmanları ile) bir iki tur sürebilirsin ancak trafiğe çıkamazsın. Elektrikli bisiklet yada hafif bir benzinli motosiklet (50-150cc arası) olabilir.
Otomobil kullanmayı öğrenip trafikte tecrübe edinmeden motosikletle trafiğe çıkmak intihar gibidir.
Motosikleti yalnızca sürebilmek yetmez, trafiği de bilmeniz gerekir.
Boş arazide kullanabilirsiniz ama.
Bir çocuk hemen hemen 10 yaşına kadar " babam herşeyi biliyor" der. Biraz büyüdüğünde, 16-17 yaşına gelince " bazı şeyleri biliyor" der. Biraz daha büyüyüp 20-25 yaş arasında ise "babam hiç bişey bilmiyor" demeye başlar. 40 yaşına gelince ise işler değişir 10 yaşına geri dönülür. Allah gecinden versin baba kaybedilince de "hayatta olsaydı da şu meseleyi bir sorsaydım" denir.
Eski bir hikayedir sende bilirsin bunu.....
Sözün kısası baban ağır dedi ise o motor senin için henüz ağırdır. Babanın sözünü dinlemeni öneririm. Ben dahil buradaki hiç kimse senin sağlığını ve gelişimini baban kadar düşünemez ve emin ol ki, sana şu an için olumsuz davranan baban yine senin hevesini ve gayretini görecek, birkaç demene turu attıracaktır. Ondan sonra fikirleri değişebilir. Kendi gözetimi altında kullanmana izin verebilir. Ondan sonra da olaylar tahmin edilebileceği üzere gelişmeye devam eder. Ortaklık biter. Kendi motosikletinin plakasını kendin çıkarmak için İEM den randevu alırken bulursun kendini..
Kazasız belasız, hayırlısı ise... inşallah diyelim..
Sağlıcakla kal güzel kardeşim
Yaşım 38, babama şimdi bile hayır dediği bir konuda pek karşı gelmem, susarım. Fakat motosiklet konusunda öyle kafasını ütülemiştim ki (yaş 13 tü),
al ne halin varsa gör dercesine anahtarı çevirip, marşa bastı, hadi git ne yapıyorsan yap deme duyarsızlığını gösterdi, teşekkürler baba...
Ama şunu da eklemeden edemeyeceğim, o zamanla bu zaman bir değil, trafik hiç değil.
Alın bir tane plakasız enduro motor.Arazide tarlada istediğin kadar bin.Ekipmanı da unutma.
Hocam ben istanbul gibi yerlerde surmeyecegim ki nufus cok az buurada ayrıca gece sürerim ilk alıştirmamda gece 1 tane bile araba geçmiyor
kardeş iyimisin gece sürerim ne bisiklet sür o yaşta ideali o. Hem daha sağlıklı.
14 yaşındaki ben i düşündüm de... Ben sürüyorsam herkes sürer 14 yaşında.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Arkadaşlar 14 yaşında bir kardeşimiz gece trafikte gezmekten vs. Bahsediyor bazılarınız olumlu tepkiler veriyor. Bu çocuk felçli yatarken annesine babasına siz mi açıklayacaksınız durumu. Uzman gözetiminde kapalı alanda 50cc den başlayarak çalışman dışında bence bir şansın yok kardeşim 4 5 yıla yasin gelecek çok güzel şekilde başlamak varken bu yaşta kendi başına öyle şeyler yapma geri dönüşü olmayan hareketler yapmış olursun. Daha ergenliğini tamamlayacaksın kasların güçlenecek boyun uzayacak şimdiden kendi başına trafiğe çıkman mantıklı bir karar değil. Baban da haklı ufaktan ehliyet gerektirmeyen elektrik bisikletlerle kendini geliştirir 3 yıl sonra ehliyetini aldığında da çok daha bilgili becerili başlamış olursun. Babanı dinle
15-16 yaşlarında bi abimizin virago 535'ini sürdüğüm zamanlar aklıma geldi.
Orta okulda,halısahada mobilet kiralarlardı,yarım tur 500,000,tam tur 1 milyon.
Bunun dışında abilerimizin mobiletlerini kaçırmalar,kinetic ile kamyon sollamalara çalışmalara falan.
Verilmiş sadakamız varmış,bi yerde patlamamışız
Baba sözü dinle abicim,rızalarını al. Rızalarını aldığın işlerde Allah kolaylığını verir.
Güzel kardeşim bahsettiğimiz yaş bildiğimiz 14 değil mi ? Hani ondört diye okunan.
Ne motosiklet sürmesi bu yaşta , derslerine konsantre ol . Zamanı değil , hem sana hem ailene yazık yapma.
Kardeşim babanla ortak motor alıyorsun ama binmene izin vermiyor peki ortak olduğunuzdan babanın haberi varmı ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)