Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motosiklet Satis Yontemi

REKLAM ALANI
    Norton772 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Dio
    ticaretin her turlusu zaten pesinen risk demektir. karsilikli iyi niyet esastir. konustugun adam az cok bir seyleri belli eder. buna gore de hareket edilir. yeri itimat eder verirsiniz yeri gelir hic bir sey yapmazsiniz. ben parayi almadan bir urun yolladigimi da bilirim. alicinin mali almadan ucreti odedigini de bilirim. biraz konusursan belli eder kendini. servis raporu ve ucuncu bir sahsin varligi daha iyi olur tabii. Allah herseyden once her seyin hayirlisini versin.
    gibigibi1985 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Ben satacağım motoru bugüne kadar test için hiç vermedim. İlk teklif ettiğim şey "yetkili servisine gidip ekspertiz yaptıralım" olur. Eğer söylediğimin harici bir masraf vs çıkarsa eksper ücretinin yanında yol masraflarını da ödemeyi öneririm.

Bu teklifime rağmen test etmek isteyen olursa kibarca reddederim. Bu devirde iyi niyeti suistimal etmeye çalışan çok kişi oluyor. Ne iyi niyet gösteririm nede karşı tarafdan iyi niyet beklerim. Ben garantici adamım.

Bu iş bir ticaret, al gülüm ver gülüm. Bu kadar basit.

İsterse motorumu 3 ayrı firmada ekspertiz yaptırsın, ama benden anahtarı isteyip test sürüşü istemesin.

Şartlarıma uymayan kişiye de motorumu satmam.

Garantici olmanın hiç zararını görmedim, size de tavsiye ederim

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    ben motorumu satıyordum bir kaç ay önce ve bir tane alıcı ile buluştuk. 15 dakika gezdik motor ile. elemanı artçı olarak bindirdim ve motor ile kafasını kurcalayan bir şey olmasın diye motoru biraz seri kullandım.

yani biraz red line soktum ve sessiz sakin gezi yaptık, sonra durduğumuz yerden inceledik birazda ve en son bir tatlıcıda çay baklava eşliğinde son noktayı koyduk ve motoru alacak arkadaş motoru ve testi beğendi. motoru satıcaktım ama noter sıkıntısı çıkınca satamadım motoru :D

alıcının gönlünü yaptık ve satıyordum yani. motordan bir kuşkum olsa saklar gizlerim dikkat ederim ama gizli saklı yok. motoru da sağlam olduğu için kafa rahat her türlü zorlarım alıcı rahat etsin diye.

ben alıcı arkadaşa da sürdürttüm motoru, ben arkasına bindim. eleman acemi olduğunu da söyledi bana. alıcı kişiye göre muamele var bende.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Şu an kullandığım motoru Bolu'dan satın aldım.

Eski sahibini tanımıyorum, adres verdi, gittim. Garajdan çıkarttı, çalıştırdı. Binebilir miyim? dedim. "Buyur abi, kaskını tak, şu yoldan sola dönersen seni E5'e çıkartır. İstanbul istikametine gidersen yokuş yukarı, Ankara istikametine gideren yol düz. İki tarafta da 3-4 km içinde birer dönüş var, bence Ankara istikametine doğru git, dönüşten dö İstanbul istikametine devam et, ordaki dönüşten de dön, gel, hem 10-12 km yapmış, denemiş olursun, hem de aklında soru işareti kalmaz, ben burada bekliyorum" dedi. Bindim, dediği rotayı yaptım, aklıma bir şey takıldı, bir kez daha yaptım, sonra evine gittim satıcının, birlikte notere gittik. Satışı aldım. Ankara'ya gelince servise gittim, bakım yaptırdım, motor tam da düşündüğüm gibi çıktı. Aklıma takılan nokta kavramadaki kararsızlıktı, düşündüğüm gibi, debriyaj ayarı hatalı olduğundan motor kavrama ile kavramama arasında kaçırarak gittiği için, balatayı baya zayıflatmış, servis değişmesi gerekir dedi.

Adam motorunu verdi, denedim, tek başımaydım, çalmadım.

Satarken de aynı şekilde, hem MR150Vulture, hem de NS200'ü denemek isteyen alıcı adaylarına peşinen ekipman getirmelerini telefonda belirttim, kask takmayan adama motorumu vermem, sadece ehliyet sordum, ehliyeti olanların denemesine müsaade ettim, çalmadılar.

Netice itibarı ile, insan binip sesini (bazı sesler sadece sürüşte fark edilir) duymadığı, giderken herhangi bir yöne çekip çekmediğini denemediği, velhasıl, kullanıp fikir edinmediği motora para bağlamak istemeyebilir. Tamam servis ekspertizi işe yarar, ama ben kendi ekspertizimi bilirim, ben üzerine bindiğimde içime sinmezse, almam. Ha ama denerken düşerim, kaza yaparım, motor da söylendiği gibidir, (motorun freni tutmuyorsa ve bu konuda uyarılmamışsam yaklaşımım değişir) o motor kazasız hali ile anlaştığımız fiyata, kazalı hali ile benimdir. İsterse 50 km'de olsun, ben binmeden, içime sinmeden motor/araba almam.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)