Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

CBF 150 den sonra Sym Gts 250 i evo nasıl olur.??

REKLAM ALANI
    STEWARD26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KNUNİ TİGER 250 2007
    Sevgili arkadaşlar forumdan bilenler vardır Tiger 250 için açtığım konuları. Tiger dan sonra CBF 150 inananın Mercedes gibi geliyor sıfır sorun sıfır titreşim anlayacağınız zevkle biniyorum. Fakat biraz cbf ide zorladığımı düşünüyorum. 110 - 120 KMH ile gidiyorum. Bu yüzden cbf in üstüne az biraz koyup bu motordan alsam nasıl olur CBF 150 yi ararmıyım?
    efendy06 ve mete_han bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Abi vaz mı geçtin tigerden? Sende mi brütüs oldu şimdi durum

Soruya gelecek olursak, abi kullanıcıları memnun, ama 250cc scooter'ler de 120 ile gitmeye çok istekli olmayabilir. İnternette bazı kaynaklarda top speed 130 olarak yazılmış. Eğer öyle ise, işini görmeyebilir. O bağlamda iyi araştırmak, hatta kullancılara sormak gerekiyor. Ama CBF'yi kuryeler de yol müsait oldukça öyle hızlı kullanıyorlar, pek de sorun çıkartmıyor. Hani biraz idare edip, daha bilindik bir model alsan iyi olur gibi.
    249 cc
    Motor Özelliği Tek silindir, Sıvı Soğutmalı
    Motor Gücü 23.06 hp @ 8000 rpm.
    Tork 22.7 Nm @ 5500 rpm.
    Maksimum Hız 130 km/h.

Seramik silindirli diye biliyorum. Kullanıcıları düz yol için 135-140 demiş görebildikleri en yüksek sürate. İyi değerlendirmek gerekir. 110-120 bandında makina kaç devir atar iyi düşünmelisin. Sonuçta bu da CBF gibi zorlanacaksa, CBF'yi zorlamak hem daha az sorun çıkartacak hem de çıkan sorunlar CBF'de daha ucuza malolacaktır.

250 cc sınıfında 120 ile rahat rahat gidecek motor sayısı oldukça az abi, bu modellerin de %70'i ss ve türevleri zaten. Yani 120 yapabilmek ayrı şey, 120 ile rahat gidebilmek (mesela CBR 7-7,5k arası devir atıyor 120 ile giderken, ki 130 ve üstü süratlerle rahat gitmediğini hissettiriyor) ayrı şey.

Bu arada senin elinden tamirat-tadilat geliyor. Senin kadar anlasam, KLE500 alır binerdim. Ama işte her şeyde tamirciye gidip öpülmek gerekince, hayaller paris gerçekler ankara oluyor

redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Gts evo ile beraber çok yola gittim. Ben kullanmasam da dışarıdan gördüklerim pek hız yapamadığı. 250cc cbr 250 ile gts evonun hızı çok fark ediyor. Onun dışında ön camı çok çabuk sararıyor. En kötüsü motoru zorladığında egzoza bağlanan bir keçe mi ne kırılıp duruyordu ses pancar motoruna dönüyordu. Her gittiğimiz yerde motorcu bulup bağlatıyorduk en son arkadaş çözmüştü kendi yapıyordu. Kısacası uzun yolda aklım kalır motora birşey olur mu diye. Ancak tabiki uzun yol yapabilir.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı redlion999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gts evo ile beraber çok yola gittim. Ben kullanmasam da dışarıdan gördüklerim pek hız yapamadığı. 250cc cbr 250 ile gts evonun hızı çok fark ediyor. Onun dışında ön camı çok çabuk sararıyor. En kötüsü motoru zorladığında egzoza bağlanan bir keçe mi ne kırılıp duruyordu ses pancar motoruna dönüyordu. Her gittiğimiz yerde motorcu bulup bağlatıyorduk en son arkadaş çözmüştü kendi yapıyordu. Kısacası uzun yolda aklım kalır motora birşey olur mu diye. Ancak tabiki uzun yol yapabilir.
    Fark etmez mi hocam hiç, biri 6 vites, diğeri varyatör, güç farkı, aerodinami farkı, lastik farkı.

Hani şunu demeye çalışıyorum, 250cc SS motorlar haricinde 250 cc olup 120 ile rahat gidecek motor sayısı bir elin parmaklarını geçmez. İşte inazuma, mt25, sym wolf, GT250, başka?

Dolayısı ile 120 km/h ile giderken CBF zorlanıyor diye, 120 km/h ile zorlanacak Sym Gts 250 i evo almak mantıklı olmayabilir. 250cc sccoter sınıfında piyasada sıkça gördüğümüz modellerin en güçlüsü muhtemelen Xmax'tır, o bile, 120 ile rahat rahat gitmiyor. Kullanan arkadaş öyle söylüyor.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Yamaha xcıty 250 120 stabil gider, daha fazla da gider,150,155 e kadar yolu var, cantlarda büyük cant,bi bak incele, düşün derim

Motosikleti
    KNUNİ TİGER 250 2007
    Aslında gözüm inazuma f te ama o kadar para çıkamıyorum

Norton772 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Dio
    hocam 10-11'e temiz inazuma bulabilirsiniz aslinda.

ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Bi defa vitesliden vitessiz bir motora geçmenin abesliğini yaşarsın. CBF 150 yi ararsın Sonra keşke dersin, sonra ah be ulan dersin, sonra bu ne yaa dersin, sonunda motoru ilanda görürüz.

Hocam güç farkı olur, fakat scooter'dan beklentilerini karşılayamazsan pişman olabilirsin. Scooter kültürün yoksa birşey diyemicem...

Motosikleti
    KNUNİ TİGER 250 2007
    Bu forumun bu kısmı güzel insana para ile elde edemeyeceği tecrübeleri sunuyor.....

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:48 ----------

O zaman inazuma yı beklemekten başka bi seçenek gözükmüyor....

Xcity bir düşün derim gerçekten çok güzel alet tek handikapı bagaj hacmi

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    Vitesli motosikletten scootere geçince cbf150 yi arayacaksiniz. demedi demeyin.
    Ben scooterden vitesliye geçince "işte motosiklet dediğin buymuş ya scooter de neymiş" dedim. Birkaç kez arkadaşımın scooterini kullandım çocuk oyuncağı gibi geldi vitesliden sonra.

Motosikleti
    KNUNİ TİGER 250 2007
    Alıntı kabyelmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Xcity bir düşün derim gerçekten çok güzel alet tek handikapı bagaj hacmi
    Xcity illaki güzel makine fakat fiyat olarak düşündüğüm rakamların üstünde....

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı STEWARD26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Xcity illaki güzel makine fakat fiyat olarak düşündüğüm rakamların üstünde....
    Abi, biz seninle yüz yüze de tanıştık. Tavsiyem, sen inazuma araştır. Gerkeirse biraz bekle. Ankara'da scooter'e gerek yok. Zaten trafiğimiz yok sayılır birkaç semtte birkaç saat hariç. Viteslinin keyfi başka. Ha istanbulda olsak, illaki otomatik iyidir

Motosikleti
    KNUNİ TİGER 250 2007
    Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi, biz seninle yüz yüze de tanıştık. Tavsiyem, sen inazuma araştır. Gerkeirse biraz bekle. Ankara'da scooter'e gerek yok. Zaten trafiğimiz yok sayılır birkaç semtte birkaç saat hariç. Viteslinin keyfi başka. Ha istanbulda olsak, illaki otomatik iyidir
    Kardeşim seni biliyorum tabii tanışmıştık
    Sen naptın değiştirdinmi makineyi?

MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    İstanbulda canını seven scooter
    CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..

hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Amaç tarz değişikliği ise isabetli seçim..ama hız içinse olmaz..o motor taş çatlasın 140 km hız yapar iki kişi söz konusu olursa biraz daha düşer gardı..siz düşünün..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Kardeşim seni biliyorum tabii tanışmıştık
    Sen naptın değiştirdinmi makineyi?
    Abi, kısa süre R1100RT, sonra Bajaj Pulsar 200NS, şimdi CBR250R. Yakındır yine değiştiririm

Motosikleti
    KNUNİ TİGER 250 2007
    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amaç tarz değişikliği ise isabetli seçim..ama hız içinse olmaz..o motor taş çatlasın 140 km hız yapar iki kişi söz konusu olursa biraz daha düşer gardı..siz düşünün..
    140 kmh yaparsa süper......

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    140 kmh yaparsa süper......
    O taş çatlasını abi, reel yol koşullarında sen ona 125-130 de. Rüzgar hep arkadan itecek değil ya

Motosikleti
    SYM Joymax 250i, Bajaj Pulsal 150NS
    Ben Pulsar 150NS'den sonra Joymax 250i aldım.
    -Joymax 250i GTS Evo'dan sonra çıktı, motorlar aynı.-
    110-120'ye çok rahat çıkıyor, motorda zorlanmada yok. Yolun düzlüğüne göre 130 da görüyorsun. En son 135'i gördüm ama 120-130den sonrasını pek tavsiye etmem, rüzgar çok hırpalıyor.
    Pulsar'dan sonra Joymax'e geçince oh be dünya varmış dedim.
    İlk başta şehir içinde kıvraklık bakımından zorlanabilirsin, zamanla ona da alışıyorsun.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)