Motorun altındaki hortum ne işe yarıyor
Reklamlar
-
Arkadaşlar motorun alt kısmında iki adet ucu açık hortum var. Kullanma kitapçığını okuduğumda böyle birşey okuduğumu hatırlamıyorum. Acaba bu ne işe yarar. Bugün ışıklarda dururken yerde biraz su birikintisi gördüm benim motordan mı döküldü bilemedim sarı bir sıvıydı. Kenara çektim gaz verdim sanki 1 damla damladı gibi geldi. Acaba ne işe yarıyor bilgisi olan var mı ? Sıvı çıkması normal mi oradan
Reklamlar
-
Birden fazla hortum vardır orada. Biri depodan taşan benzinin atılması için, biri sanırım soğutma sisteminde fazla su varsa, onu atıyor. Yağ fazlasını atan hortum yok, zaten arka lastiğimizin önüne yağ tüküren motora binmezdik. Ama karter havalandırması hortumu var, karbüratörlü motorumda o hortum hava filtresine bağlıydı, enjeksiyonluda bilmiyorum.
Neticede tahliye hortumu o.
-
Yani hocam bir miktar yaklaşık çeyrek çay bardağı kadar sıvının orda 2 dakika içinde dökülmesi normal mi gaz verdiğimde. Benden mi döküldü onuda bilmiyorum ama sanırım tam o hortumun oraya denk geliyordu sıvı. Tabi öyle denk gelmişte olabilir.
-
Motosikleti ilk aldığımda ve ilk benzim alışımda "benzin hortumunu bağlamamışsınız!" diye telefona sarılıp servisi benzinciye çağırmışlığım var.
Tahliye hortumuymuş meğerse. Pompacı çocuk benzini fazla doldurmuş...
Hey gidi günler
-
VeliTrknn adlı üyeden alıntı
Yani hocam bir miktar yaklaşık çeyrek çay bardağı kadar sıvının orda 2 dakika içinde dökülmesi normal mi gaz verdiğimde. Benden mi döküldü onuda bilmiyorum ama sanırım tam o hortumun oraya denk geliyordu sıvı. Tabi öyle denk gelmişte olabilir.
Kuru bir yerde tekrar dene. Ama sorun olduğunu sanmıyorum. Çok aklına takılırsa yere dökülen sıvıya parmağınla dokun, kokla. En azından benzin mi değil mi öğrenmiş olursun. Benzin ise, benzini biraz daha az doldurt, yine devam ederse doğru servise. Benzin değilse soğutma suyudur. Genleşme kabından tahliye edebiliyor. Ama bir kez fazlasını atınca tekrar tekrar atmaması lazım. Benzin değilse ve tekrar atarsa yine servise göster.
Tekrar atmazsa sorun yok demektir
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
-
efendy06 adlı üyeden alıntı
Kuru bir yerde tekrar dene. Ama sorun olduğunu sanmıyorum. Çok aklına takılırsa yere dökülen sıvıya parmağınla dokun, kokla. En azından benzin mi değil mi öğrenmiş olursun. Benzin ise, benzini biraz daha az doldurt, yine devam ederse doğru servise. Benzin değilse soğutma suyudur. Genleşme kabından tahliye edebiliyor. Ama bir kez fazlasını atınca tekrar tekrar atmaması lazım. Benzin değilse ve tekrar atarsa yine servise göster.
Tekrar atmazsa sorun yok demektir
Tamamdır hocam teşekkür ederim
-
su ekledim şöyle bir sıvı attı.
galiba fazlasını attı. sorun yoktur umarım.
-
Tahliye hortumudur. Bende sormuştum ilk aldığımda :D
O kadar akıtması normal mi acaba.
Akıtmayı kestiyse ara ara tekrar bu şekilde kontrol edin. Acaba fazlasını mı attı bi bakın.
-
gaz verdikçe akmaya devam ediyor.
-
valla ben arkadaşa sordugumda "motorun işemesine" diye cevap almıştım
-
emirs adlı üyeden alıntı
su ekledim şöyle bir sıvı attı.
galiba fazlasını attı. sorun yoktur umarım.
Seviyeyi normal şekilde doldurun, eğer fazla koyarsanız tahliyeden atacak ve motorun zarar görmesini engelleyecektir. Sanırım siz ağzına kadar doldurmuşsunuz
-
bir de çok fazla aktı ise içindeki antifrizi fazla seyreltmiş olabilirsiniz. bir oto sanayide herhangi bir motor ustasında antifriz seviyesini ölçtürebilirsiniz.. tek yaptıkları içinden 1 damla almak ve mikroskopa benzer edevata damlatarak sıvının kaç derecede donacağını görmek. eğer motoru kışın da kullanıyorsanız ve ondan ziyade soğutma sistemi içerisinde korozyon oluşmasını istemiyorsanız antifriz seviyenize dikkat ediniz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)