Araba kullanırken yayayı görememek
Reklamlar
-
Merhaba.
Arkadaşlar uzun bir süredir sadece motosiklet kullanıyordum. Birkaç aydır soğuklar başlayınca arabamı bulundugum şehire getirip, onu da kullanmaya başladım. Ama ciddi bir sorunum var. Özellikle sola dönüşlerde bazen yayanın birini göremiyorum ilk anda.
Gözlerim 1 ay önce muayenede çok sağlıklı çıktı, gözlük dahi kullanmıyorum. Dikkatsizlikten de olduğunu düşünmüyorum. Tek aklıma gelen arabanın camını tutan sol direk.
Acaba sürekli kaskla görüş açısına alıştığım için mi böyle problem yaşıyorum?
Arabamı yarın satıyorum, ona göre bir sonraki aracımda buna çok dikkat edeceğim çünkü 4-5 kere bu durumu yaşadım ve en korktuğum olaylardan biri insana çarpmak. Geniş camlı bir model alacağım gerekirse.
Var mı bu durumu yaşayan?
Reklamlar
-
benimde kullandığım araçta sol direk ve küçük kelebek camı yüzünden sol taraf biraz görüş açısını kapatıyor.sola dönüşlerde biraz daha doğrularak görüş açımı genişletim güvenli dönüş yapıyorum.bence siz kullanmakta olduğunuz aracın size en uygun koltuk ayarını yapı.aşağı konumda bel ayarı fazlasıyla geride olan araçta ,tam da görüş açınız sol direğe denk gelir.bana kalırsa hangi araç olursa olsun sol görüş açınızı engellemeyecek bir koltuk ayarı yapın sorun olmaz diye düşünüyorum.
-
Arabanın marka modeli nedir? Direksiyon, koltuk ayarı ve oturma pozisyonunda bir hata olabilir. Araç değiştirmeden bunları incelemek ve gerekirse bunları incelemek gerekli bence.
-
-
A sütunu denilen kısımda görme sıkıntı oluyor. Hele birde koltuğu yatırıp sürenlerdenseniz ne olup ne bittiğini göremezsiniz o tarafta. O yüzden örneğin sola döneceksem önce hafif sağ yapıp görüş kazanır sonra dönerim.
Tabi bazı yayalarında çarpılmak için özellikle çaba sarf ettiğini unutmamak gerekir. Saat gece 12, tepeden tırnağa siyah giyinmişsin, 3 metre ötende sokak ışığı var ama sen gitmiş o transporter ın arkasına saklanmışsın ki kimse senin orada olduğunu göremesin.. Birde tez canlı oluyorlar hafif frene bas tavşan gibi yola atlıyorlar..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)