Hero karizma almalimiyim???
Reklamlar
-
Arkadaslar hero karizma hosuma gitti gucu benim icin yeterli. Hem seyehat hemde sehir ici icin kullanicam ama yakinda enjeksiyonlu garenajli zmr modeli gelicekmis, onu beklemeliyim cok ucuk bir fiyata satarlarmi? Suanki karburatorlu modeli 6500 e veriyorlar. Sizce almalimiyim beklemelimiyim?
Reklamlar
-
yaw hero nedir arkadaş ya bu hintliler mahvettiler piyasayı zaten japondan şaşmam abi o heroya verecegin paraya gidip pek ala 2. el temiz bi cbr 125 r alabilirsin gayette ondanda şekil durur yani
-
kaptancanali adlı üyeden alıntı
Arkadaslar hero karizma hosuma gitti gucu benim icin yeterli. Hem seyehat hemde sehir ici icin kullanicam ama yakinda enjeksiyonlu garenajli zmr modeli gelicekmis, onu beklemeliyim cok ucuk bir fiyata satarlarmi? Suanki karburatorlu modeli 6500 e veriyorlar. Sizce almalimiyim beklemelimiyim?
Fiyatları uygun ama güven yok şuan için zar atmak gibi bişey
-
fiyatı iyi 5 yıl garantisi var bence alınır o fiyata. Biraz titrek bi makine ama
-
kaptancanali adlı üyeden alıntı
karizma almaktansa Hero Hunk çok daha yakışıklı kanımca. yeni modelde fiyat ne olur bilmiyorum ama ben olsam karizma almaktansa beklerdim, yada başka seçenekleri değerlendirirdim.
iki teker ruhunu taşır ...
-
ben motorumdan çok memnunum ama herkese tavsiye etmem,
1 marka:hero hondanın hindistanda ortaklaşa üretim yaptığı,i ardından hondadan ayrılan bir firma, babam hala 94 model hero-honda cd100'ü kullanmakta,
ayrıca 5 yıl garanti veren tek firma, dayanıklık ve uzun ömür konusunda çok iyi, tabi kültürsüz japondan şaşmacılara göre tukaka
2 motor:eski teknoloji karbüratörlü 19 beygirlik motor, soğuk havalarda jiklesiz çalışmıyor, yakıt verimi son teknolojiye göre biraz düşük, dğer taraftan mesela honda cbr 250r 15-16 bin tl bu 6500 tl aradaki farka binlerce kilometre gezilir
3 konfor:oturuş pozisyonu naked kadar rahat değil, biraz daha eğilmek gerekiyor, 2-3 aya alıştım, ve sonradan kollarıma çok ağırlık verdiğimi farkettim, sürüşüm gelişti, dğer taraftan ybr vs çok daha rahat oturuşa sahip,
4 yakıt ve hız: 60-70 civarı 3 lt 125-145 civarı 3.8 lt yakıyor, orjinal dişli ile redline girmeden max hız 115 ve çok titriyor, ben 40 dişliyi 32 ile değiştirdim, titreşim biraz azaldı 110-130 ile rahat sayılabilecek şekilde gidiyor. ek not:orjinal dişli oranları 150 cclik motorlarla aynı diye duydum, hero hunklu bir eleman son vites 8000 devir 115 dedi, karizmada da aynı.
5 titreşim: ön grenajlarda belirli devirlerde zırıltı var, ayaklarda varla yok arası titreşim nadiren oluyor, gidonda oldukça titreşim oluyor, forumda da en çok şikayet edilen şey gidon titreşimi, ben dişliyi küçültünce aynı hızı daha büyük vitesle gidiyorum sorun olmuyor ama orjinal dişli ile zaman zaman elleri uyuşturan titreşim söz konusu
6 kişisel olarak: yeni başlayanlara tavsiye etmem, ybr-cbf gibi motorlara göre kullanımı biraz daha zor, ben hergün şehirlererası yolda 50 km yapmak için 6000 bütçeyle aldım, alabileceğim daha iyi sıfır motor yoktu, 2. el bajaj alabilirdim, o karenajlı değil, 6000 tlye o zaman ybr-apache-cbf gibi 125-150 cc alabiliyordum ama güçleri daha düşük, 100le bile sollama zor ki, 120lerde sollama yapamayacaklar, 110-120 ile giderken çok az benzin yakmıyorlar, şehiriçi düşük hızlarda az yakıyorlar, ben güçlü olsun istedim aldım
sana gelince, zmr modeli gelirse titreşim kusuru falan olsa bile 8-9 bine satarlar, titreşim normal olursa min 10-12 bine satarlar, hatta seneye dolar nolur bilmem, 15-20 bini de görebilir, yani ne kadar ekmek o kadar köfte,
son olarak 2.el satışı biraz değer kaybettirir, 6500e aldın hemen 3500e satarsın, ama 200 cc en yakın motor pulsar 200 o da 9000-10000 gibi, 2 yıl ve fazla kullanırsan baya kara geçiyorsun bu bakımdan
-
kısısel gorusum fp acısından herolar gayet ıyı ve saglam,ilk motor degılse bence alınır.
2.el 125lık cbr alıp seyahatde sagdan sagdan gıdecegıne,karızma ıle sehırlerarası rahatca yol alınır,topcase avantajını falan da dusunebılırsın.
yenı gelecek olan hem euro4 hem dolar kurundan hem sezon bası fıyatından dolayı yuksek gelebılır,cunku ulkye yenı gırecek oysa 2016 lar zaten bayıde daha onceden bulunanlar,pazarlıkla mantıklı bır alımda olabılır.
tasarım kısısel zevktır sen begenırsın ben begenmem yada tam tersı,eger tasarımını begendıysen,kafandakı palana gucu yetıyorsa,zaten saglam motor ve 5 yıl garantı,neden alınmasın.
evet 2.elı zayıftır bugun ıcın,bunuda goz onunde bulunduranlara saygı duyarım ama alıp bınecegım motorumun ıcıme sınmesıne bakarım 2.el pıyasasına pek bakmam,o zaman honda yamahadan fazla secenekte kalmaz,gereksız.
herolar ıcınde bana en yakın durnı hunk surus konforu ve tasarım olarak,ama hero karızmada heybetlı motor sonucta cb ace almıyorsun.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)