Sen ister kabul et, ister etme.
Her şeyden önce, tespitlerin ile verdiğin örnekler çelişiyor. 2013 model motora adam 12 istemiş, bunu örnek göstermişsin. O motor 2013 yılında kaç paraya satıldı ona bak önce. Bir de üstüne kasa değişmiş.
Diğer siyah motor 17 bin km'de, 2 yaşında. 13 bin lira istemiş. 15800'e en son çıkan renkleri veriyor bayiler. Gidip 2016 model siyah renk almak istediğinde 15 gibi fiyatlar telafhuz ediliyor sıfırda. Satılmaması normal.
Şu an Euro3 uyumlu RS200 11750 tl. Ben 2015 de kaça satıldığına bakmam, 2016 da kaça satıldığına bakmam. Şu an elinde 2016 model RS200 olan bayilerin fiyatına bakarım.
2016 model sıfırı 11750 tl olan motorun aynı model, 2. el 6 bin km'de olanı 9500'e satılıyorsa fiyat beklenen kadar uygun olmasa da, %20 civarı indirim yapılmış oluyor.
2016 model CBR'nin sıfırı 15 bin tl iken, bana 2016 model 6 bin km'de, olup, hatasız olup, 12 bin liradan satılığa çıkmış ve satılamamış kaç tane CBR gösterebilirsin ki? 15 binin %20'si 3 bin lira eder. Ben 11500'e 2015 CBR almaya kışın şehir dışına gittim.
Ben senin yaptığın şark kurnazlığını yapıp
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...07226412/detay bunu koymuyorum bak satılmıyor diye. Çünkü ikinci el bir araç sıfırından pahalıya ancak antika ve nadir ise satılabilir.
Ama sen bunu bilerek, işgüzarlık yapıp, eski kasa, 2013 model motora 12 bin lira isteyen lüzumsuz satıcının motorunu buraya koyup kendince benim fikrimin çürütmeye çalışıyorsun.
Ayrıca ben reel sayılarla örnekler vererek sundum fikrimi. Sen de bana kaç tane satılık CBR250 var, kaçı temiz, kaçı yeni kasa, fiyat anlamında kaçı makul, eşleştirirsin, haklı da olabilirsin, ama öyle eski kasa motora yeni kasa fiyatı istenen örnekleri paylaşarak haklı olmazsın, sadece komik olursun.
Bu arada, ilk cümlen var ya, CBR'nin 2016 yılı yaz fiyatından %20 indirim ile, 2016 model, hatasız, 10 bin km'yi geçmemiş ve buna rağmen satılamamış bir örnek göstersene?
Sen de çok iyi biliyorsun ki geçen sene yaz dönemine göre dolar çok arttı, bu da sıfır piyasasını yükselttiği için ikinci el piyasası da bundan etkilendi.