Issız bir yerde motosiklet bozulursa
Reklamlar
-
Ben geçen arabayla şehirlerarası yolda 70 le olması lazım,köpeğe çarptım.
Köpeği gördüğümde fren yapsamda duramadım,kurtarmaya çalıştım ama.arabaya olan olsun Köpeğe kafayı taktıydım,soğuk birde,tam üzülürken aynadan gördüm koşarak uzaklaştı gözden kayboldu.Bulamadım.Gerçi bulsam ben onu veterinere nasıl getirirdim hala düşünüyorum.
Sonra karanlıkta plakayı aradım plakayı ararken 2 tane tır durdu.yardımcı oldular sağolsunlar.Yakında evlerde vardı.Fazla korkmadım o yüzden. gece birde yabancı bir yerde lastik,kaza gibi şeyler korkunç oluyor.Motosikletin bozulmasını hayal bile edemiyorum.Hadi arabada kitleyip yardım beklenebilir.O sebeple motosiklette kendini savunma aleti şart bence.Tedbir amaçlı.
Reklamlar
-
Ybr nin tek sevdiğim yönü o bozulma korkum yok 😄 lastik tamir seti yeter.
-
Kübra006 adlı üyeden alıntı
Ben geçen arabayla şehirlerarası yolda 70 le olması lazım,köpeğe çarptım.
Köpeği gördüğümde fren yapsamda duramadım,kurtarmaya çalıştım ama.arabaya olan olsun Köpeğe kafayı taktıydım,soğuk birde,tam üzülürken aynadan gördüm koşarak uzaklaştı gözden kayboldu.Bulamadım.Gerçi bulsam ben onu veterinere nasıl getirirdim hala düşünüyorum.
Sonra karanlıkta plakayı aradım plakayı ararken 2 tane tır durdu.yardımcı oldular sağolsunlar.Yakında evlerde vardı.Fazla korkmadım o yüzden. gece birde yabancı bir yerde lastik,kaza gibi şeyler korkunç oluyor.Motosikletin bozulmasını hayal bile edemiyorum.Hadi arabada kitleyip yardım beklenebilir.O sebeple motosiklette kendini savunma aleti şart bence.Tedbir amaçlı.
kötü kullanıyosunuz o zaman. zaten yolda kaç tane bayan arabacı görsem sürekli bi kavga etme derdindeler en sevdikleri aksiyon yol vermemek için gaza basmak
-
motosikletten inip ihtiyacımı giderecek bir yer bulurdum.ondan sonra en yakın hastaneye gidip bir doktora gözükürdüm.ve bol bol su tüketirdim su kaybı söz konusu
-
ybr kullanıyom bozulmaz benimki :D
yukardaki yorumlarda çok güzel şeyler yazılmış buna ek şunu diyebilirim gidiceginiz güzergahı en az 2 kişiyle paylaşın ve saat başı birini sürekli arayın iyi oldugunuzu bilsin.
-
shooter1 adlı üyeden alıntı
hiç araba geçmedi mi otostopla giderdin
İnsan bile yoktu benden başka, ne arabası
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
-
Ben Ayet-el Kûrsi okur , marşa basardım
-
OZARSLAN adlı üyeden alıntı
Ben Ayet-el Kûrsi okur , marşa basardım
O algı yanlış, Allah akıl vermiş, Ayet-el Kûrsi okuyunca çalışmaz motor, tamir edilince çalışır. Diğer türlü bu kadar araç tamircisi açılacağına Ayet-el Kûrsi eğitimi verilirdi herkese
Bakın mantık çok basit, çok şükür inancım tamdır. Allah bizi yaratmış, dünyayı yaratmış, bazı nesneler yaratmış işimize yarasın diye, demir gibi, doğayı yaratmış. Gerisi insanların davranışları ile alakalı. Dünyadaki bütün temiz su kaynaklarını kirletip, Allah bizi cezalandırıyor demenin bir mantığı yok. Kirletme diye akıl vermiş, irade vermiş. Kirletirsen sonucuna katlanırsın. Bu anlayış tamamı ile, insanları inancından soğutmak için uydurulmuş bir safsatadır. Zor durumdaki insan Allah'a yakarır, bir karşılık göremeyince inanışını sorgular, bazen terk eder ki bunun çokça örneği vardır.
Gölcükte deprem oldu, bir takım radikalciler ne dedi? Efendim kadınlı erkekli oturuyorlardı, dinden uzaklaştılar, Allah cezalandırdı. Allah deprem oluşacak şekilde şekillendirmiş dünyayı, ilk medeniyetlerden beri deprem bir gerçek. Bize de akıl vermiş, inşa edecek, daha iyisini, daha sağlamını inşa edecek akıl. Makineler yapmışız, icat etmişiz. Sonra çıkmış soysuzun biri, deniz tuzu ile bina yapmış. Annemin tam 6 kardeşi oturuyor Değirmendere-Gölcük arasında. Depremden sonra gittik, çocuk sayılabilecek yaştaydım, ama sağlam kalan binaları da gördüm, yer ile yeksan olanları da. Teyzem depremden önce yapılan konutlardan birinde ikamet etmeye devam ediyor. Eniştem mühendis, ölçtürmüş, sağlam çıkmış bina. Bina belki 30 yıllık. Depreme ramak kala biten bir sürü bina ise yıkıldı. Betonların içinden deniz kabukları çıktı.
Bunun kadınla, erkekle falan alakası yok. Bakın Çin'e, cenin yiyorlar cenin. Cinselliği falan geçtim. Kadınlı erkekli yaşamanın en trajı komik olduğu bölge eski sovyetler sınırlarındaki ülkelerdir. Japonlarda ise bizim günah kabul ettiğimiz hemen her şey yapılıyor. Ama adamlar her şeyi sağlam yapıyorlar. Deprem oldu diye yıkılmıyor bütün şehirler. En son, tsunamiye sebep olup, nükleer santralde sızıntı oluşturan deprem bizim ülkede olsa, muhtemelen ayakta bina kalmazdı. Herkes her şeyden çalarken, istisnasız her şey imitasyon, sahte, uygunsuz yapılırken başımıza gelen felaketi Allah'ın suçu gibi göstermek mesnetsizdir en kibarından.
Benim oturduğum ev müstakil, 2 katlı villa. 2 kat olmasına rağmen radya temelli, komple betonarme, hesap edilenden fazla demir kullanıldı, hesap edilenden daha kalınından. İşinizi görür diye tavsiye edilen beton yerine C20 beton kullanıldı. Onu da C30 istemiştik ama o dönem bulamamıştık. Tabiki Allah ol dediğinde bu ev tuzla buz olur, ama bilimin açıklayabildiği ölçüde, deprem bölgesi ilan edilen ilçemizde, bilim adamlarının öngördüğü deprem şiddetinden çok daha fazlasına dayanacak güçte tasarlandı. Şimdi deprem olduğunda benim oturduğum ev hasar görmezse bunun sadece ev yapılırken her şeyin en iyisini en güvenlisini kullanma tercihimizden sağlam kalır. Yoksa adam bina yapıyordu eskiden, daha inşaatken çöküyordu.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
-
Bunsuz yola çıkmam
-
İç lastikli bir motosiklet ile seyahat ediliyorsa, jantı yerinden söküp iç lastik değiştirmeyi öğrenerek, yedek iç lastik ve pompa bulundurarak çıkılması gereklidir.
-
kaskom var bozularsa asistan hizmetinden faydalanırım pek umrumda olmaz yani
-
Motosikletinizi araba gibi kullanmıyorsanız yolda kalmazsınız. Peki ne gibi kullanmalıyız uçak veya helikopter gibi... Bu hava araçları belirli bakım dönemlerinin öncesinde , normal bakımları haricinde her uçuş öncesi ve sonrası basit kontrolleri vardır (bu konuyu daha fazla uzatmayacağım aramızda mesleği havacılık sektörüyle ilgili kişiler mutlaka vardır onlara ukalalık olmasın).
Biz de kendimizce motorumuzu ısıtıp , kaskımızı takana kadar ; zincirimizi , lastiklerimizi vb parçaları gözle ve elle kontrol edebilr seviyeye gelirsek büyük sürprizler yaşamayız.
Büyük sürprizlerde bir anda olmaz zaten motor daha önce o büyük süprizin küçük bir sinyalini vermiştir de biz anlamamışızdır.
Özetle ister araba ister motosiklet olsun gözümüz kulağımız aracımızın üzerinde olduğu sürece ve izbe dağ - köy yollarında vahşi hayvan veya sığırların yola çıkma ihtimalini de düşünerek sürersek sıkıntı yaşamayız kanaatindeyim. Yolumuz öyle yollardan geçecekse tedbirini önceden almak riski öteler. Motosikletin bana öğrettiği en temel şey planlı olmaktır. Bu anlatığımı her türlü aracı kullanırken ya da günlük işlerimizde de uygulayabiliriz.
Benim düşüncem hiçbir araç yolda bırakmaz yolda kalmışsak suç bizdedir...
-
Kankka hemen çadırı kurmaya başlıyorsun, sonra yanındaki yolluktan iki lokma bisey yiyosun kendine geliyorsun.
Bi güzel uyku çektikten sonra sabah uyanıp imkanlar doğrultusunda kahvaltını yapıyorsun, çadırı topluyosun.
Motora bindin aaa bi hatırladın motor bozuktu, hemen tamirci arıyorsun.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)