Bugün Benelli TRK502 Kullandım
Reklamlar
-
Merhaba Arkadaşlar, bugün YTÜ Davutpaşa kampüsünde Vale motor tarafından deneme sürüşü yaptırılan TRK502 motoru denedim.
Motor Haziran ayında resmi satışa sunulacakmış.
İlk izlenimlerim;
Motor kesinlikle çok kaslı ve parça kalitesi gayet yerinde. Adeta BMW R1200 kullanıyor hissi veriyor.
Sele bir enduro için çok alçak geldi, yani ortası oyulmuş sen içinde oturuyorsun gibi.
Standart olarak ABS, elcik koruma ve usb şarj birimi var.
Çift silindir olmasından kaynaklı, yok denilecek kadar az titreşim ve hoş bir motor sesi.
Bir de video ile anlatmaya çalıştım.
https://youtu.be/MW1wViOSdy4
Reklamlar
-
1200 gs e geçiş motoru öyleyse videoda güzel olmuş. benzer videoları da izledim fiyatı dışında gayet çekici makina. bi de bunun scramblerı vardı ama yalan oldu heralde
-
Şöyle bir sorum olacak, diyelim ki cebinde 30 bin tl para var. Motor alacaksın. İki seçeneğin var, Tenere 660, TRK502.
İkisini de kullanmış (TRK için pist şartlarında ufak bir deneme turu, ne kadar kullanmak sayılır bilmiyorum ama en azından izlenim sahibisiniz) bir kullanıcı olarak, bu gün, hangisini alırdınız, niye?
Bir de şu ön frende sıkıntı var demişsiniz, onu anlamadım. Nedir tam olarak sıkıntı?
-
Çok zor bir cevap olur, bir yanda kendini ispat etmiş yılların enduro motor modeli Tenere, diğer yanda şans verilmesi gereken bir marka. Fakat piyasa durumu, servis, yedek parça ve aksesuar çeşitliliği baz alındığında Yamaha tercih sebebi motor. Benelli servis ağı yetersizliği ve diğer etkenlerden dolayı bir tık geri planda kalıyor.
Videoda da dediğim gibi bir sonraki seçeneğim TRK olur diye gaza geldim ama Japonlar bu işi iyi bildiklerinden yine gider tenere yada Japon motor edinirdim.
-
motolojivlog adlı üyeden alıntı
Çok zor bir cevap olur, bir yanda kendini ispat etmiş yılların enduro motor modeli Tenere, diğer yanda şans verilmesi gereken bir marka. Fakat piyasa durumu, servis, yedek parça ve aksesuar çeşitliliği baz alındığında Yamaha tercih sebebi motor. Benelli servis ağı yetersizliği ve diğer etkenlerden dolayı bir tık geri planda kalıyor.
Videoda da dediğim gibi bir sonraki seçeneğim TRK olur diye gaza geldim ama Japonlar bu işi iyi bildiklerinden yine gider tenere yada Japon motor edinirdim.
İşte bu noktada, hadi aksesuar bir şekilde çözülür, ama benellinin Türkiye'de servis konusuna daha fazla zaman ve bütçe ayırması gerekiyor. Uygun ve yeterli eğitim, yeterli donanım sahibi servisler lazım. Fiyatı Tenere'ye bu kadar yakın bir motoru hiç kimse bisikletçiden bozma rks servisine götürmek istemez. Benelli kaliteli motor yaptı, gösterişli motor yaptı, bir de şu servis olayı çözülürse, muhtemelen pastadan payını alacaktır.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
-
Şu anda son Tenere'ler satılıyor. Bildiğim kadarıyla üretimi durduruldu veya durdurulacak. Alacak olanlar şimdiden alsın çünkü muhtemelen TRK 502 satışa sunulduğunda piyasada alacak sıfır Tenere olmayacak.
-
660 için evet ama Tenere 700cc olarak gelecek hatta mt07'nin motoru ile gelecek diye birşey duymuştum.
-
30km hızla daracık pistte motoru öve öve bitiremedi ya, bittim.
Hele bir ara F/P dedi.
-
Benelli servisleri yerine iyi bir ustaniz varsa kesinlikle japon vs dusunmezsiniz, oyle guzel sorunsuz bir motor TRK.
-
Sj's adlı üyeden alıntı
Benelli servisleri yerine iyi bir ustaniz varsa kesinlikle japon vs dusunmezsiniz, oyle guzel sorunsuz bir motor TRK.
Sanıyorum kinaye var?
-
sdirer adlı üyeden alıntı
Sanıyorum kinaye var?
Ustalar icin evet, neden?
-
Emeğine sağlık ama,
İmkanları kısıtlı bir parkurda 2 tur atmakla ne kadar düzgün bir izlenim sağlanır bilemiyorum...
-
Allah seni bildiği gibi yapsın. Youtube bi girdim 2 saattir nerden nerelere gittim be.
-
Sj's adlı üyeden alıntı
Ustalar icin evet, neden?
Kötülükten değil canım. Kendime bu yorum ciddi mi dedim, sonra yazana baktım, bakınca yok artık Sj's yapmaz böyle dedim, sonra beğenenin green arrow olduğunu gördüm, görümce bizimle dalga geçiliyor dedim. Bu dalganın kinaye ile icra edildiği düşündüm ama emin olamayınca sağlama yapayım dedim. Ondan yani, belki, herhalde, sanırsam, kesinn
-
İmkan verilseydi daha çok kullanırdık, evet bu fiyata bu kadar güzel görünümlü olup 500cc bir makine var mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:26 ----------
Evet motorun gidişi ve konforu ile ilgili kısıtlı bilgi edinebildim, ama geri kalanı fena değildi.
-
Merhaba Arkadaşlar, bugün YTÜ Davutpaşa kampüsünde Vale motor tarafından deneme sürüşü yaptırılan TRK502 motoru denedim.
Motor Haziran ayında resmi satışa sunulacakmış.
İlk izlenimlerim;
Motor kesinlikle çok kaslı ve parça kalitesi gayet yerinde. Adeta BMW R1200 kullanıyor hissi veriyor.
Sele bir enduro için çok alçak geldi, yani ortası oyulmuş sen içinde oturuyorsun gibi.
Standart olarak ABS, elcik koruma ve usb şarj birimi var.
Çift silindir olmasından kaynaklı, yok denilecek kadar az titreşim ve hoş bir motor sesi.
Bir de video ile anlatmaya çalıştım.
https://youtu.be/MW1wViOSdy4
Ne komedi adamlarsınız....1.vites 20-25km/h ile 2-3 tur dönmekle neyin testi-nasıl anlaşılır(mış)-Tenere ile kalite kıyas,saçmalamayın arkadaş,videon tıklanma rekoru kıracak diye yapmayın böyle ucuz numaralar.Bırakın bu işleri....
-
Alonedark93 adlı üyeden alıntı
Allah seni bildiği gibi yapsın. Youtube bi girdim 2 saattir nerden nerelere gittim be.
Aynen müdür bende bir baktım youtube ilahi önermeye başladı
Fuarlara gördüm makineyi keşke etkinlikten haberimiz olaydı da gelip süredir. Iyi makine hoş makine de servisle fiyat konusu nda bende sizden.
Yavaş gitmeyi hızlı hale getirmeyi deneyin
-
Yazık o kadar paraya, tamam motor kötü değil lakin? Çantalı hali 30 bini geçiyor. O paralara onlarca seçenek var yahu.Benim test sürüşüne gidecek zamanım vardı fakat gerek duymadım, bu fiyat nedir Allah Aşk' ına ???? Bekleyim CF 650 MT gelsin de öyle karar verin bari .....
-
660 için evet ama Tenere 700cc olarak gelecek hatta mt07'nin motoru ile gelecek diye birşey duymuştum.
MT-07 motoruyla çok güzel olur.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler