Başlangıç için Scooter mı Sport mu
Reklamlar
-
Merhabalar a1 ehliyeti alacağım ve hayatımda ilk defa motora oturucam o derece bilgim yok. Başlangıç için scooter mı yoksa sport motor mu önerirsiniz ? Şuan aklımda scooter olarak suzuki address var , sport olarak honda cbr125r. Hangisi neden ve model önerisi yapar mısınız teşekkürler.
Reklamlar
-
scooter al dicem.trafiği nerede durucağını nereden geçiceğini ayna kullanmasını gaz vermeyi fren yapmayı daha kolay hızlı şekilde öğrenirsin.cbr125 almanda gayet kolay ama bunlara ek debriyaj ve viteslerle mücadele ediceksin.ben scooter ile başladım vitesli hiç bilmiyordum vitesliye alışmam 500 km sürdü tamamen düşünmeden yapmaya kaçıncı vitesde olduğumu anlamam.bence scooter önce hayatta kal sonra vitesliden zevk al diyorum tabi parasal durum sıkıntı değilse.3 5 ay sonra sıktı vitesli dersen zarar edersin
-
kesınlıkle ıkısı arasında scooter,cunku ılk motor ve 0 tecrube ıcın suport en yanlıs secım olur,sadece vıtesden dolayı degıl kullanım seklı olarakta.
suzukı address ıse buyuk teker olmasından dolayı ılk motora cok uygun dengelı ve az yakan bır motor,parasını sonuna kadar hak edıyor.
alternatıf olarak sym symphony de bakılabılır,çin motoru degıldır aksıne son derece saglam yıllarca sorunsuz bınılebılecek bır motordur.
-
frando adlı üyeden alıntı
Merhabalar a1 ehliyeti alacağım ve hayatımda ilk defa motora oturucam o derece bilgim yok. Başlangıç için scooter mı yoksa sport motor mu önerirsiniz ? Şuan aklımda scooter olarak suzuki address var , sport olarak honda cbr125r. Hangisi neden ve model önerisi yapar mısınız teşekkürler.
Sukuter al kardeşim. Hatta scooter alırken büyük jantlı modellere bak (14inç veya 16 inç). Mesela Suzuki Address'e bakabilirsin.
Bir de hangisini alırsan al mutlaka kaliteli bir çift lastik mutlaka taktır.
-
bu videoyu izle sana fikir verecektir
-
Tipi scooter yada sport kadar güzel olmasa da, gelecekte vitesli ile devam edip etmeyeceğine göre yarı otomatik (debriyajsız ancak vitesli) cub alabilirsin.
Bunda da sırasıyla Yamaha Crypton ve Honda Wing Go (ön disk frenli) öneririm.
-
125r ile başladım.Kesinlikle pişman olmazsın, şahane bir motor kullanımı kolay hemen alışırsınız
-
kardeş bencede skutır yada 125 lik bir motor al, sport falan olmasına bakma, 125 in ne sportu zaten, bunlarla sürüşünü geliştir, eğitim al, yeteneğin varmı bak, baktın oluyor, motoru kurye gibi kıvrak kullanmaya başladığında üst motorlara geçebilirsin, 125 den 250 ye değil, direk 600 750 hiiiç farketmez,dediğim gibi eğitim aldıktan sonra, eğitim alan adam ha 125 lik haa 750 lik motor kullansın, basmaz, temkinli olur, yolu okur olayları önceden görür, Gs1200 adv kullanan arkadaşlarım var, adamlar yurtdışında fink atıyorlar, gittikleri hız 110-120 , arada basarlar tabii ama genel hızları bu, basmak yok, istersen 1000 lik kullan basmayacaksın, kendine hakim olacaksın, yoksa suçlu arama...
ss ler yarış motorudur, kim ne derse desin, bunlar pistte kullanım içindir, bakma sektör oldu piyasada herkese satılıyor, aslında satışı yasak olmalı ama böyle düzen...
bizim ülkede zaten hız yapılmaz, ölürsün....
yarışçı değiliz, yarışada girmiyoruz, adam gibi kullanacaksak motoru basmak yok, bunu birkere iyice kafana yerleştir, motorla gezmenin zevki sakin sakin doğayı izleyerek tadını çıkararak sakin sürmekle olur, 200 300 400 basacaksan, piste git orada bas, karayolunda basacaksan sonucu ölümdür haberin ola, zaten arabayla giderken böyle salakça süren motorculara denk geldiğimde ağzıma geleni sayarım, yakalarsam durdurur yine sayarım, hız sınırına uyacaklar okadar, arabalarda uyacak, basacak olan piste...
senin ölümüne yada benim ölümüme sebeb olmaya hakkın yok hakkım yok, bunu sakın unutma, adam gibi süreceksen al motoru, yok basarım kendime hakim olamam diyorsan uzak dur, kim ne derse desin, itiraz edende haklı olduğumu bal gibi biliyor, devlet yolunda normal yolda basmak yok, ha ille biraz hızlı diyorsan paralı yolda bas, bas ama 250 değil, benden sana tavsiye...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)