Merhabalar motorum henüz 26 km de fakat sanki deponun orda zırıltı sesi geliyor sanki böyle bir civata boşta sürekli titriyor gibi çogu kişiye sordum tek silindir 200 cc motorda normal diyorlar ama kafama takıldı aynı sorunu yaşayan varmı acaba ?
Merhabalar motorum henüz 26 km de fakat sanki deponun orda zırıltı sesi geliyor sanki böyle bir civata boşta sürekli titriyor gibi çogu kişiye sordum tek silindir 200 cc motorda normal diyorlar ama kafama takıldı aynı sorunu yaşayan varmı acaba ?
Hocam on takimdaki plasyik aksam vidaları sıkın. Bi iki yerden daha duymuştum.motor 0 büyük ihtimal gevsek bağlantı vardır. Bu locktite mi ne onu kullanabilirsiniz. Sağlam olur.
Denge sensörüdür benim adım zırır zırır zırırdarım.
Denge sensoru bahsettiginiz yerde ama RS'lerde o sorun yok. Yine de kronik denge sensoru sorununu bir kontrol ettirsen iyi olur. Makine daha yeni oldugu icin olabilir, bakimda genel bir kontrolden gececek
Yaygaracılar gelmeden cevaplayıp kaçayım;
RS'lerde denge sensörü sesi yok NS'lerin sorunu o. Büyük ihtimalle karenaj parçalarından biri titriyordur. Önce motoru çalıştırıp titreme sesinin çıktığı devirde tut. Sonra sırayla her parçaya dokunarak sesin hangi noktadan geldiğini bul. Plastik karenajlardan, debriyaj manetinden, göstergeden, aynalardan veya anahtarından ses geliyor olabilir. Sesin geldiği parçayı bulduktan sonra sorunu çözmek kolay.
Benimkinde de sol üst plastik parçalar birbirine çarpıyordu alyan anahtarıyla biraz gevşetip sıkınca düzeldi.
Yaklaşık 5 aydır var bende sıfır aldım ama hiç zırıltı felan denk gelmedim. Muhtemelen sıkılmamış bir civatadan geliyordur bence yan ayaklıkla boşa alıp çalıştırıp sesin kaynagını elınızle dokunarak bulursunuz dıye dusunuyorum
Pulsarla aynı motor muydu o? Pulsarcılar iyi biliyor o zırıltıyı
RS200'de denge sensörü zırıltısı olmayacağına inanmıyorum. Denge sensörü varsa zırıldar. Öteki türlü, sensör aynı şaseye bağlandığı yer aynı. Hiçbir fark olmaz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)