Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

sürücü kursu?!?!...

Motovento
    REKLAM ALANI
    kassam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kanuni cheetah
    Açıkçası böyle bir konu hakkında topic açıldımı bilmiyorum ama yinede açmak istedim arkadaşlar. Kimse bana kızmasın, özellikle sürücü kursları...

Ben neden sürücü kursuna gitmek onlara para kaptırmak zorunda olayım.
    Konuları kendim çalışıyorum, başarılı oluyorum, motosiklet sürmesini kendim öğreniyorum, tek gün bile gitmiyorum sürücü kursuna, ama bir çuval para ödüyorum.
    Şimdi tekrar soruyorum, ben neden sürücü kursuna gitmek zorundayım.
    Olabilir, bilmeyen veya etrafından öğrenemeyecek arkadaşlar olabilir, onlar gitsin sürücü kurslarına ama, ben ve benim gibi kendi başına işlerini halledenler (inanın bu durum çoğunluk) ehliyetini almalı sürücü kursuna gitmeden.

lütfen bu konuda yazı yazın sizin düşüncelerinizide çok merak ediyorum. özellikle sürücü kurslarının düşüncelerini...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    orveg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Zealsun 200GY-A(Destina)
    milli eğitimin aldığı bir karar gitmek borcunu ödemek zorundasın.

Motosikleti
    kanuni cheetah
    milli eğitimin kararı ama bu karar değiştirilemez mi? bu karar doğru mu? onu tartışalım istiyorum ben...

mindtrap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Freelander,Mulhacen
    Surucu kursu araci kurum senin bilginin tam oldugundan emin olmak icin var ve bakanlikla ilgili islemleri yurutuyor sen evraklarla ugrasmiyorsun pek.
    Sistem meselesi bence ozaman neden liseye gidiyorum da diyebilirsin ac kitabi ogren evinde degil mi?

Motosikleti
    kanuni cheetah
    arkadaşlar liseyide dışarıdan bitirebiliyorsunuz, yani okula gitmiyorsunuz.
    sürücü kursalarına gelince ehliyete yeterlilik için zaten yazılı ve uygulama sınavına giriyorum. benim eğitimli olup olmadığım ölçülüyor.
    sürücü kursundada bu sınavlar hakkında bana eğitim veriyor. ben bu eğitimi kendi başıma yapıbiliyorsam neden sürücü kursuna para vereyim.
    evraklarla ben ilgilenirim, zor bir iş değil. neden ben 150 veya 250 milyon veya daha çok paralar vereyim sürücü kurslarına

nurguldemirbay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    asya t1
    unutmayalım ki daha önce sürücü kursuna gitme zorunluluğu yoktu. tıpkı dersaneye gitmek gibiydi. sınavı geçmek için sürücü kursana gidip gitmemek serbestti. araba ya da motor kullanmanın sürücü kursunda öğrenilmediğini herkes bilir. Türkiye bazı kuruluşlara rant kazandırma ülkesi olduğu için bu böyle gider herhalde.yazık günah dünya kadar para boşu boşuna veriliyor. korkarım yakında üniversite için de dersaneye gitme zorunluluğu getirirler
    KARTAL GOL GOL GOL
    54 SD 534 B RH+

Motosikleti
    kanuni cheetah
    nurguldemirbay, tam demek istediğimi yazdın abicim eline sağlık
    sürücü kursu olsun ve kendi başına işini halledemeyenler bu kurslara gitsin, ama ben gitmek istemiyorum.
    ben kendi işimi kendim yapmak istiyorum veya benden eğitim parası almasınlar, sadece evrak işleri için para alsınlar

Moderatör Ergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Birincisi ehliyet kursları bir aracı kurum değildir,ikincisi T.C kanunlarının belirli kuralları vardır bunda kişi kurum ve insan ayrımcılığı yapılamaz herkez eşit haklara sahiptir ve aynı kurallara uymak zorundadır.Evet bazı ehliyet kursları iyi niyetli değil amacı para kazanmaktan öte değil ama gerçekten eğitim veren ve verdiği o belgenin önem ve bilincine sahip olan kurslarda var bence sen biliyosun sen bilmiyosun diye bir ayrım yapmak yanlış olur keza B ehliyeti olanlar zaten 120 soru yerine 20 soru cvplayaraka alıyolar bu da bir kolaylıktır..
    YÜRÜYEN BİR APTAL OTURAN İKİ AKILLIDAN DAHA ÇOK YOL ALIR

Motosikleti
    kanuni cheetah
    teror, sen yazımışın ama anlatamamışın ne dediğini veya anlamamışsın ne dediğimi.

nurguldemiray'ın yazısında da bahsettiği gibi sürücü kursları olsun ama herkes sürücü kursuna gitmek zorunda olmasın. aynı dersaneler gibi.
    üniversiteye girmek için dersaneye gitmek mecbur olsun deselerdi ne derdin.
    kpss (kamu personeli) sınavı için dersaneye gitmek peki, öks (lise) sınavıda var, daha bir sürü sınav var hepsini sürücü kursu gibi kursları var, hepsine gitmek zorunlu olsaydı.

konuları kendisi çalışabilenler sürücü kursuna gitmesin, işlemlerini kendileri halletsin diyoruz, ortada bir ayrımcılık yok onuda nerden çıkardın. tekrar oku yazılanları...
    ben sürücü kursunun iyisini kötüsünü bilmemem. bana eğitim vermedikleri halde hepsin benden para istiyor ve ilgili yerlere bana eğitim verdiklerini söylüyorlar, ben bunu bilirim...

gt06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    m yok malesef....
    Başlangıçta ehliyet alacak herkesin belli bir eğitimi aldığından emin olmak gibi güzel bir amaçla yola çıkmış olan bu yasa ne yazıkki günümüzde ver parayı gelme kursa al sorular ve cevaplar hadi sana güle güle direksiyon sınavındada 2 marlboro ya bağlarız dert etme gibilerinden üçkağıtlara varmış durumda ve ne yazıkki kimsenin bu durumu düzeltmek gibi bir derdi yok.

Motosikleti
    kanuni cheetah
    anladığım kadarıyla BİR KAÇ KİŞİ HARİÇ herkes sürücü kurslarından memnun,
    onlara para vermekten memnun, e nediyeyim,

İNSANLAR LAYIK OLDUKLARI GİBİ YÖNETİLİRLERMİŞ!!!...

bud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway SL150 34 EH 2231 Kara Ejderha
    yok hayır, kesinlikle ben de hiç memnun değilim sürücü kursuna verdiğim paradan.
    hani ayrı, çözüm bilenler kursa gitmesin değil ama kesinlike şu andaki haliyle sürücü kursları sadece rant topluyor.
    bence bunun asıl sebebi ehliyet almanın bu kadar kolay olması. ehliyet alırken (gerek a2 gerek b) yapılan yazılı ve uygulamalı sınavların ikisinin de çok çok daha zor olması gerekiyor.
    sürücü kurslarının şu anda sadece muameleci (evrak takibi) durumunda olmasının asıl sebebi sınavların bu kadar kolay olmasıdır.
    hatta bence, ortalıkta bu kadar çok ehliyetsiz motorcu olmasının da sebebi aynıdır.

ehliyet almak çok daha zor bir iş olmalı. ve gerek devlet, gerek polis gerek de sürücüler tarafından çok daha ciddiye alınmalıdır.

mesela ben, motorumu almak için ehliyetimi bekliyorum, ama bu sırf babama ayıp olmasın diye ve motorumu bağlarlar diye korktuğum için. ama ehliyetimi aldığımda kendimi hiç de trafiğe çıkmaya ehil bir durumda hissetmeyeceğim. hatta bunun için gidip (parasını helal ederek) adam gibi bir özel ders alacağım.
    [url=http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=334281#post334281]Melabaa![/url]

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler