O yazıyı İngiltere veya Fransa'da yazsın denmiş de, araştırmaya katılanlardan biri de ADAC, hatırlatırım. Yalan dolanın altına imza atıp prestijini sarsmaz ADAC.
O yazıyı İngiltere veya Fransa'da yazsın denmiş de, araştırmaya katılanlardan biri de ADAC, hatırlatırım. Yalan dolanın altına imza atıp prestijini sarsmaz ADAC.
kardeşim 1 nisana daha çok var ...
At yalanı, sev inananı.
Doğruda olabilir.
Fiyat düşmezse taze istiyorum ben, sıcak olursa iyi olur.
Lastik konusunda cahil değiliz!
Kodum mu oturturuz!!!
Misliyle cevap veririz!!..
Adamı paçavraya çeviririz biz be!!
Eyyy mişi mişi kendine gel kendine :D :p
iyide bu yazı otomobiller için yazılmış hemen hemen
otomobil lastiklerinde 10 - 15 yıl arası raf ömrü vardır
motosikletlerde raf ömrü 5 yıldır ortalama
motosiklet ve otomobil lastiklerinin farklı olmasının sebebi yapıları ve içlerindeki kimyasal karışım oranlarından kaynaklanmaktadır.
Michelin İngiltere veya Fransa sitesine yazsın dedim ADAC ın görüşü değil Michelin in Türkiye sitesindeki beyan tartışılıyor bu başlıkta. İspat etmek istiyorlar ise ADAC eğitmenlerinden birine 1 takım 1 aylık , 1 takım 3 yıllık , 1 takım 7 yıllık ve bir takım da 10 yıllık aynı model lastikten temin etsinler inceleme de büyük bi dergide makale olarak yayınlansın.
Bizim gibi ülkelerde büyük markalar atar tutar. Ülkemizde yayınladıkları birçok reklamı bile gelişmiş ülkelerde yayınlayamazlar yanıltıcı bilgi verdikleri için o ülkelerin yasaları vatandaşlarının aldatılmasına izin vermez.
Michelin internet sitesinde böyle bir yazı bulamadım.
Bulan varsa link paylaşsın bi bakalım.
Bizim forumda da herkes en iyi bilen sözde metal yorgunluğu diye bir şey var ama hala 1950 model traktörler tarla sürüyor blok yada arka takım değişmiyor orjinaller neredeyse 60 yıllık olmuş ? yada 1992 de alınan jawa aynı sene depo ya kaldırılıyor lastikler havada duruyor geçen sene çıkarttık tek bir çatlak yok ve 400 500 km kullanıldı sorunsuz şekilde adamlar onca test yapıyor sonra bizimkiler yok olmaz ben tecrübeme bakarım çok yi biliyorsanız geçin siz bir şeyler üretin kanıtlayın arkadaş
http://www.michelin.com.tr/otomobil-...tirmem-gerekir
3. Lastiğiniz yaşlanma belirtileri gösteriyorsa
Lastikler tahmin edilebilir bir raf ömrüne sahip değildir. Lastiklerin nerede ve ne zaman yapıldığı önemli değildir. Sıcaklık, bakım, depolama koşulları ve kullanım, yük, hız, basınca ilaveten sürüş biçimi gibi lastiğin ömrünü etkileyecek birçok etken mevcuttur.
Acar gazeteci gibiyim haa :D
Alin size Ingiltere sitesinden, hem de motosiklet lastikleri icin yazilmis versiyonu:
http://m.moto.michelin.co.uk/GB/en/s...-my-tyres.html
Düzgün saklama koşullarında arastirmalar dogrudur, fakat ulkemizde lastiklerin nasil ve hangi kosullar altinda saklandigini bilemedigimiz icin en iyisi yeni tarihli lastik almak.
Çıkma lastik candır, gerisi heyecandır.
Yeni bir pazarlama stratejisi, elinde kalan malı degerinde satabilme çabası olarak okuyorum fakat buradan şu fırsat ta cikabilir farkindalik olusup eski tarih uretimli lastiklerin fiyatlari ciddi dusebilir.
Ayni seyi okuyup farkli mi yorumluyoruz yoksa farkli seyleri mi okuyoruz??
Beş veya daha fazla yıl kullandıktan sonra lastiklerinizin yılda en azından bir kere kontrol edilmesi gerekmektedir. İhtiyaç halinde, araç imalatçısının orijinal ekipman astiklerin değiştirilmesini ilgilendiren tavsiyelerine uyunuz. Bir tedbir olarak, lastikler üretim tarihinden itibaren 20 yıl değiştirilmemişse (Lastik üzerinden nasıl okunduğuna bakınız) kullanılabilir durumda görünseler ve lastik desen göstergesine kadar aşınmamış olsalar dahi Michelin bu lastiklerin yeni lastiklerle değiştirilmesini tavsiye etmektedir.
After 5 years of use or more, tyres should be examined every year by a professional mechanic. If the tyres need to be changed, follow the manufacturer's recommendations with regard to replacing original components. As a precaution, all tyres that have not been replaced after ten years should be changed, even if they appear to be in a generally good condition and have not reached their tread wear limit.
Açılın kimyacı geldi (vey be bu cümleyi tekrar kullanabilmek nasip oldu)
Şimdi kardeşler, lastik dediğin şey yağın kimyasal tepkimeye sokulmasıyla üretilen bir madde https://en.wikipedia.org/wiki/Tire_manufacturing
Şimdi tepkime istenen noktaya gelince durduruluyor. Amma velakin ortamdaki oksijen ve özellikle de güneş ışığı lastikteki kimyasal tepkimeleri devam ettiriyor.
Kısacası lastiği ister tak ister takma, fabrikadan çıktığı andan itibaren bozulmaya devam ediyor. Hele hele bol güneşli ortamda uygun olmayan diğer şartlarda depolanıyorsa bu bozulma daha da hızlı oluyor.
O yüzden mümkün mertebe taze lastik kullanmakta faide mevcut. İnanmayan kendisi dener. Bende 2014 sonu imal edilmiş Snowways lastik var. Arkadaşta aynı marka aynı modeli var ama daha yeni üretim. Bendeki taş gibi olmuş, ondaki yumuşacık.
Mesele sadece sertlik yumuşaklık da değil, lastik özelliğini kaybediyor doğru dürüst yol tutmuyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:20 ----------
tecrübeyle sabittir, 3 yıldan sonra lastikler tırtlıyor. Zaten diş derinliği 4mm ve altına düşünce fren mesafesi acayip uzuyormuş:
https://www.youtube.com/watch?v=N2g_uRqDupU
https://www.youtube.com/watch?v=2loTB6yaxdI
https://www.youtube.com/watch?v=CiQnbLWiw4c
İnanmayın diyorum. Motorumun kullanım klavuzunda kullanım ömrü olarak 7 yıl ömür biçilmiş üreticisi tarafından. Bırak 5 yılı 3 yıl 25.000 kmden fazla hiçbir lastiği kullanmam. Ayrıca unutmayın avrupada lastiğe yama yapılmaz. Memleket olmuş şantiye gelsin 5 yıl kullansın burda michelin uzmanları ya da ADAC eğitmenleri bir lastiği de lastik ne hale geliyor görsünler. Avrupanın köy yollarında sağı solu ekili dikili tarla olan yollarında toprak kırıntısı yok. Motosikletin dinamikleri farklı frenlemeyi geçtim hatalı vites düşürmeler ve sert gaz açma anlarındaki oluşan hamur kaybıyla bile lastiği birkaç ayda kordları gözükecek hale getirebiliriz. Süpersport lara binen arkadaşlar lastik dayandıramıyo makinelere. ... Ayrıca balkanlarda 8 gün 6000 km de lastik bitirdim tabi 3 günü pistteydi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)