14.000 liraya mondial ayarından daha iyi bir motor bulunur mu bulunmaz mı onu çok bilmediğim için böyle bir soru sorma gereksinimi duydum. Enduro tarzına kafayı takmış biri olarak alacağım motoru iyi seçmek istiyorum. :/
14.000 liraya mondial ayarından daha iyi bir motor bulunur mu bulunmaz mı onu çok bilmediğim için böyle bir soru sorma gereksinimi duydum. Enduro tarzına kafayı takmış biri olarak alacağım motoru iyi seçmek istiyorum. :/
Enduro tarzında sıfır km başka alternatif yok o paralara. İkinci el bakarsan güzel seçenekler var.
O paraya tertemiz crf250 alıp kafan rahat binebilirsin.
Senin kafandaki enduro modeli r1200 tarzı anlıyorum ama 14 bini o alete yatırmak bilemiyorum. Yine Bursa mt den Akın abi rx3 ü alıp çok kısa bir zaman sonra satıp crf ye geçti ve çok memnundu. Şuana kadar en sevmediği motorunun rx3 olduğunu söylemişti laf arasında.
Şunuda paylaşayım kendisi 2. Crf ye biniyor şuan artık kopamıyor
Kendisinin crf sinide 1-2 tur sürdüm hakikaten güzel alet , o paraya alınacak en mantıklı seçenek bence.
Endurodan kastin uzun yol da yapmaksa enduro o onlama gelmiyor malesef. Eger derdin arazi amacli olarak enduroysa cook alternatif var. Yok yol motoru bakiyorsan halen 14 bin lira kalitesi rezalet olmayan gayet yerinde RX3i icin iyi bir rakam, ozellikler yerine dusunebilecegin her alternatifin en az 20lerden basladigini dusunursek.
Uzun bir süre facebook grubunu takip etmiştim. Bu motosikleti aslında Zongshen üretiyor. Dünya da bir çok ülkede farklı farklı isimler ile satılıyor. Genel olarak bir sıkıntısı olanı görmedim kronik, sürekli hata veren vb. Genel olarak kullanıcı kitlesi memnun durumda. Parça kalitesi falan bence yeterli yakından incelemiştim. Bu tarz motosikletlerden zevk alıyorsan, şu an kendi alanında fiyat performans ürünü. Şu parayla bu tarzda bir motosiklet almak isteseydim kesinlikle düşünürdüm. Ancak arkadaşlarında dediği gibi, crf falan gibi biraz daha araziye girmeye uygun bir şey düşünürsen tarz olarak, rx3i yerine bir sürü model var. Bence fikir vermesi açısından motosikletin facebook grubuna bir göz at.
Ne istediğini biliyorsan markanın hiç bir önemi yok.Fiyat baya artmış.Bendeki 2015 model.Sonradan değişim olan 2016 modelleri sevmedim.Zevk meselesi tabi.
1 $ = 3.7 TL olduğu bir ekonomi ortamında kime kızacağımızı bir daha düşünelim mi ?
EVET Yersen !
Bence 2.el olanlara bak. Özellikle 2016 olsun. Ben kullanıyorum. Çok ta memnunum. Herhangi bir kronik arızası yok. Fakat iki adet scooter lazım olduğu için satmak istiyorum.
Paramız değersiz, yakında 15 te olur 16 da rx3..Böyle giderse..
Ben cbr250 mi satıp rx3i evo aldım 216 model. konuda açmıştım profilimden görebilirsin belki. ben çok memnunum. 2. el 2016 düşük km almaya bak. 14 değilde 11 civarlarına bulabilirsin.
Fakat arazi motoru değil bu. hafif arazide gidebilirsin fakat parkura gireyim atlıyım zıplıyıma gelmez denedim biliyorum.
benim amacım boyuma uygun büyük iri yol motoruydu. çantalar önemliydi benim için taşıycak çok eşyam oluyordu şehiriçinde bile. herşeyiyle bana uyan bir motor. şuan 700 km yol yaptım. ama çok seviyorum cidden istediğin aksesuarıda takabiliyorsun o ayrı güzellik. trafikte cidden saygı duduyorlar cbr250(13bin km kullandım)den sonra rahatlıkla söyleyebilirim.
aliexpressden 300 liralık aksesuar aldım gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum mesela gelsinde takayım led sis telefon tutucu osu busu stickerı ) cidden mutlu etti beni. eminim senide eder.
en çok sevdiğim şeyi unuttum :D tümsek kaldırım demiyor çıkıyorsun ya bayıldımm.. düz yolla kaldırım yan yana mesela kaldırıma çıkıp parketmem gerekecek. ben yokuştan değil kaldırımdan çıkıyorum :D
cbr250 ile çok yol arıyordum kaldırıma çıkmak için.
Bizim memlekette 0 km takintisi oldukça 14 degil 24 te olsa bu motora alici çıkar
Halbuki vatandaş gidip 2. El alsa sıfır km lere bakalim bu kadar zam yapacaklar mi
Bende çok kararsız kalmıştım. crf 250 arasında gittim geldim. sonunda 1 ay önce rx3 ü aldım. şimdilik çok memnunum. rahat motor. motor sesini sevemedim bitek. biraz gürültülü çalıuşıyor ama bu almamam için bi neden değildi
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
Bu motorun sıfırı 11 bin sıraları değil mi?
düzgün bir 2.el bulunsa bile alınır paşa paşa binilir,taş gibi motor,kaldı ki zongshen yıllardır üretiyor bu tarz motorları,yok ben japoncuyum falan deyip muallakta kalırsan alınca da zevk alamazsın...
Sadece 3.800 dolar, bir de bu açıdan bak. Maalesef bu fiyata sıfır başka alternatif yok.
Burada arkadaşlar sayfa sayfa konuşuyorlar konu hakkında.
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/139208-mondial-rx3-enduro-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi.html?prefixid=03_Mondial_Motosiklet&dayspr une=-1
Bende çok almak istedim bayaaaaa araştırdım ve motorun gürültülü motor sesi dışında hiçbir sıkıntısını göremedim duyamadım. İllaki arıza yaşayan vardır ama hiç arızasız motor yok sanırım. Kronik problemi olmayan bir motor olduğunu biliyorum.
Alternatif olarak ben olsam birazdaha para koyup üzerine düşük km li ikinci el bir crf250 alır süpermoto ya çevirerek kullanırdım.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-hatasiz-dolu-dolu-rx3i-enduro-super-fiyat-395740306/detay
bu motora bir bak istersen fiyat ve diğer etkenler mantıklı duruyor
Bu motorun maliyeti tl olarak 1500-2000 lira civarında. Dolar karşısında paramız çok değersiz olduğu icin fiyatlar dahada şişecektir. Fiyatı 20 bin bile olsa, emin olun kalitesi(sizliği) aynı kalacaktır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)