Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Vitesli motosikletten otomatik motosiklete geçmek ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Kawasaki Z300 satıldı/2014 X max 250 ABS
    Öncelikler Herkese Merhaba;

Ben vitesli motosiklet kullandım bunca zaman,şimdi scooter kullanıyorum ve bu bana baya baya tembel işi gibi geldi. Tamam vitesmiş debriyajmış vs.ilgilenmiyorsun trafiği daha iyi okuyorsun ama bilemedim yani rahat mı batıyor şu an bana

Sormak istediğim vitesli motosikletten scooter a geçipte pişman olan var mı aramızda ? Veya pişman olmayıpta nasıl keyif aldınız.

Trolcülere şimdiden sevgiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    trattataa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX 125
    Ben 25.000 km vitesli kullandıktan sonra scootera geçtim.

Bir daha vitesli kullanacağımı sanmıyorum.

Büyük şehir trafiğine ilaç.
    PCX le Antalyaya gidip geldim 😊 (siz yapmayın
    YERUÇAĞI bunu beğendi.

LostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Star Fire 48
    Otomatik keyiflidir, debriyaj çekip durmak zorunda değilsindir .
    YERUÇAĞI bunu beğendi.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Küçük şehirlerde, ya da kırsalda debriyaj levyesi ayrı bir keyiftir, ama İstanbul gibi kalabalık bir şehirde scooter ilaçtır.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

OZARSLAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Forza 300 ABS - Bekleniyor
    İstanbul'un trafiğinde manuel araç zor abi...

Motorunda da zor , arabasında da ... Akşam arabada trafikte Debriyaj 1 , Debriyaj 2 , Debriyaj 3 Yok Yok Ağam Boş Boş
    espresso ve YERUÇAĞI bunu beğendiler.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı OZARSLAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstanbul'un trafiğinde manuel araç zor abi...

Motorunda da zor , arabasında da ... Akşam arabada trafikte Debriyaj 1 , Debriyaj 2 , Debriyaj 3 Yok Yok Ağam Boş Boş
    İstanbul trafiğinde araba kullanmaktan bezginlik gelip de motor aldım, zaten trafikten bezmişim motorda da vitesle falan uğraşamam deyip scooter aldım.

Profilinizde büyükçekmece yazıyor. Ben de oradayım, bizim buralarda motor çalınma olayları ne durumdadır? Mesela Kadıköyde çatır çatır çalıyorlar motorları diye biliyorum. Bizim burası nispeten istanbul dışı biraz daha sakin bir yer ama yine de dikkatli olmak lazım.
    Kapalı otopark yok, mecburen apartmanın önünde kaldırımda ağaca zincirleyeceğim ama hırsızlar her kilidi açıyorlar. Sabah çıkıp da yerinde bulamazsam üzülürüm. Alarm taktırsam mı?

OZARSLAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Forza 300 ABS - Bekleniyor
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstanbul trafiğinde araba kullanmaktan bezginlik gelip de motor aldım, zaten trafikten bezmişim motorda da vitesle falan uğraşamam deyip scooter aldım.

Profilinizde büyükçekmece yazıyor. Ben de oradayım, bizim buralarda motor çalınma olayları ne durumdadır? Mesela Kadıköyde çatır çatır çalıyorlar motorları diye biliyorum. Bizim burası nispeten istanbul dışı biraz daha sakin bir yer ama yine de dikkatli olmak lazım.
    Kapalı otopark yok, mecburen apartmanın önünde kaldırımda ağaca zincirleyeceğim ama hırsızlar her kilidi açıyorlar. Sabah çıkıp da yerinde bulamazsam üzülürüm. Alarm taktırsam mı?
    Evet Büyükçekmece Albatros semtindeyim... Sitenin otopark ve güvenlik gibi olanakları var çok şükür biraz daha rahatım o konuda...

Fakat sizin için biraz fikir alışverişi yapacak olursak ; Motorunuzu emniyete almanız şart...

Gördüğüm kadarıyla X-max 250 Abs bir motorunuz ve hastasıda , hayranı da çok olan bir motor...

Ben sizin yerinizde olsam SPY 5000 diye bir alarm var , biraz tuzludur ama parasının karşılığını kuruşuna kadar verir...

Dediğiniz gibi sağlam bir kilit ile bağlanmalı ve bunlara ek motorunuz asla zula sayılabilecek bir yerde olmamalı...

Rabbim alın terimiz ile kazandığımız malımızı , şeref yoksunu haysiyetsiz insanlara nasip etmesin..
    YERUÇAĞI ve yedimsi bunu beğendiler.

Motora scooter ile başladım. Sonrasında 2 vitesli motorum oldu. Bir sonraki kesinlikle maxi scooter olacak. Vites zulüm gelmeye başladı.
    Hele bir de Ace'nin saçma sapan kalitesiz 4 vitesi hepten zulüm

Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Scooter buyuk kolaylik sehiricinde. Ama 13 yil scooter kullanip son 4 yildir vitesli kullanan biri olarak bakis acim soyle:

Scooter sadece bir arac. Motosiklet bile demiyorlar. Senin tarzini yaratan motorlar vitesliler oluyor, hatta surus tarzini bile bindigin motor belirliyor. Viteslide cok degisken var. Scooterda sadece gaz fren =p

Aralarindaki farki bu yaratiyor. Tabi bir tane de guzel scooterim olsun istemez miyim, kesinlikle istiyorum param olsun almak isterim

boora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    Bende scooter alsammı diye düşünmüyor değilim. Bazen öyle üşengeçlik tutuyorki vites değiştirmek zulüm gibi . Scooterın selesi geniş ayrıca sele altı bölmesi var önde dizleri rüzgardan koruyan bir bölme var bazılarında telefon şarjı için yer var vs vs konforlu yani. Ben geçersem pişman olmazdım

Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S200
    Alıntı trattataa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben 25.000 km vitesli kullandıktan sonra scootera geçtim.

Bir daha vitesli kullanacağımı sanmıyorum.

Büyük şehir trafiğine ilaç.
    PCX le Antalyaya gidip geldim �� (siz yapmayın
    hocam şu pcx 150 nin ara hızlanmaları, tem e5 performansı nasıldır? rüzgarda çok yalpalar mı?
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

sen en güzeli Nc750-Afraica Twin-Crossrunner yada Tourer (ikisinden biriydi) DCT oto şanzıman motora bin hele, dahada başka şeye binmezsin zaten...

pcx ve Antalya, çekilir dert değil, zor ve uzun bir yolculuk olmuştur...

trattataa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX 125
    250 cc ve ustune bakmanızı tavsiye ederim 😊
    YERUÇAĞI bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)