Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Öyle Bir motor Düşünün Ki Dünyada Eşi Benzeri Yok

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Felix Wankel'in icadı. Çok verimli, ancak torku yüksek devirlerle yakalayabilen bir motor tipi. Bu sebeple yakıt sarfiyatı ve aşınma oranı bir hayli yüksek. Mazda RX-8 'de de kullanılan kendini deyim yerindeyse "yiyip bitiren" bir motor. Hatta zamanında sahibinden.com'da Mazda RX-8 'ini satmaya çalışan bir eleman vardı. Nasıl illallah etmişse arabadan "100 km'de 15 litre yakan, 30.000'de bir motoru değişen araba istiyorsanız ölü fiyatına veriyorum, bıktım usandım artık" gibi şeyler yazmışı ilanına : )
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    simson
    Alıntı HAZZILHAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Felix Wankel'in icadı. Çok verimli, ancak torku yüksek devirlerle yakalayabilen bir motor tipi. Bu sebeple yakıt sarfiyatı ve aşınma oranı bir hayli yüksek. Mazda RX-8 'de de kullanılan kendini deyim yerindeyse "yiyip bitiren" bir motor. Hatta zamanında sahibinden.com'da Mazda RX-8 'ini satmaya çalışan bir eleman vardı. Nasıl illallah etmişse arabadan "100 km'de 15 litre yakan, 30.000'de bir motoru değişen araba istiyorsanız ölü fiyatına veriyorum, bıktım usandım artık" gibi şeyler yazmışı ilanına : )
    İyi de bu motorun bakımı normal pistonlu motorlar gibi değil ki.Delixia diye bir mineral yağ kullanılıyor, marş bastıktan sonra biraz ısıtılmadan yüksek devire çıkılmıyor.Kapatmadan önce de biraz gaz verip yağlama sağlanmalı.

Kontağa basıp direk 9.000 devire çıkılan motorlar 30.000 kmde ölenler.Vatandaş bilinçsiz.Ha bu demek değil ki Rx-8 çok sorunsuz bir araba ama sorunların çoğu kullanıcı kaynaklı.

mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Wankel motorlar yüksek güç/ağırlık oranına sahiptir fakat bazı sıkıntıları var; düzenli ateşleme sağlanamaması, aşınmanın çok fazla olması, motorun aynı noktadan düzensiz şekilde ısınması gibi. Bundan dolayı çok fazla yakıt tüketir ve ömrü çok kısadır. Güzel motordur ama hobi olarak

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    şimdi bunu alsak kaç silindir deseler tek diyeceğiz o da hoş olmayacak ))

Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Tek silindir titrer titrer

wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pani / 3colore
    muzık bıraz korkunc ama ıdare edın

suzukının wankel tarıhı

https://www.youtube.com/watch?v=w6LQgPrL1cM

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    Başkığı görünce aklıma snappy geldi

Kendi motorum demek istiyorum

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    Alıntı cenkyenmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tek silindir titrer titrer
    Titremez, çünkü motorda piston yok bildiğimi motor gibi aşağı yukarı gitmiyor. Mil(krank) etrafında dönen 3 adet oda var. Tekerlek gibi dönüyorlar, dönüyorlar, dönüyorlar, dönüyorlar ama okey hiç gelmiyor.
    O 30.000 de bitirdiğini söyleyen arkadaşa bu motorların arıza çıkarmadıkları için helikopterlerde kullanıldığını söylesek şaşırır herhalde
    bursalıali bunu beğendi.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı sdirer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Titremez, çünkü motorda piston yok bildiğimi motor gibi aşağı yukarı gitmiyor. Mil(krank) etrafında dönen 3 adet oda var. Tekerlek gibi dönüyorlar, dönüyorlar, dönüyorlar, dönüyorlar ama okey hiç gelmiyor.
    O 30.000 de bitirdiğini söyleyen arkadaşa bu motorların arıza çıkarmadıkları için helikopterlerde kullanıldığını söylesek şaşırır herhalde
    Helikopterlere ne aralıkla motor ağır bakımı yapıldığını da söylememizi isteyebilir

Şaka bir yana, efsanevi bir teknoloji olmakla beraber, kara taşıtları için kullanılabilir olmasın, için daha çok arge gerekiyor.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    o düşündüğün motorun eşi benzeri var...

https://en.wikipedia.org/wiki/Norton_RCW588
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)