Bizzat cg kullanıcısı olarak ve cg motorlarını çok seven biri olarak yapıyorum yorumu.
Bilmiyorum kimden dinlediniz ve ya araştırdınız ama 7 bin lira gibi bir rakamı kimse cg'ye harcamıyor emin olabilirsiniz. Motor bloğunu gırtlağına kadar doldursanız , aksusarları'da üstüne yığsanız tutacağı en fazla 4 bin lira felan'dır ki onuda kimse yapmıyor.
Cg bloglu motorlar şu anda Türkiyenin her yerinde sayıca fazla. Bunun sebebi parçalarının kalitesiz olması ve zamanının doğanı , şahini gibi parçasının her yerde bulunması. Parça seçenekleri fazla olunca ortalık salı pazarına dönüyor bir de o tarafı var bu işin tabi.
Adana , GaziAntep , Mersin binevi cg lerin başkenti diyebiliriz. Şu an ki benim ustam'da yarış motorları yapıyor. İstersen senin makinayı'da 150'ye çekelim demişti geçenlerde ( kendisinin 250 lik gırtlak dolu cg sinin sürdükten sonra kararım değişmedi değil ) usta dedim; " bunu 150cc yapacağız'da fren hortumları , lastikleri , jantları , çitası bu gücü kaldıracak mı?" diye sordum. Bu soruyu sorduktan sonra çok net bir şekilde açıkladı "
Allaha Emanetsin ". Ben daha önceleri mz ustasıydım aynı modifiyeleri onlara'da yapıyorduk ve haftada bir otoban köşelerinden ceset topluyorduk felan diye yakında biraz ama bu yarış işlerinin içinde ciddi paralar döndüğünü'de söylüyor 1km yarışlar'da bazen 3 bin 5 bin gibi rakamların ortaya atıldığı konuşuluyor. Ne kadar doğru ne kadar yanlış tam net bir bilgim'de yok benim.
Diğer o görsel olarak modifiye işlerimde "Türkiyede teq zımBa MaqiNe" diye facebook'ta fotoğraf paylaşan gençler ayrı bir ironi zaten. Ehliyet bile alacak yaşta değiller fakat altlarında 200 lük 250 lik cg lerle pro. makinelerle markacılık oynuyorlar.
Bende o apaçi grubunda sayılım motorum 100cc olduğu halde trafikten sıyrılmak için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Evet İstanbul gibi çok karmaşık değil trafiğimiz ve ya diğer büyük şehirler gibi ama yinede boş bir yolda olmak 3 tane öküzle yolda olmaktan daha iyidir deyip makas ata ata uzayıp gidiyoruz.
Ha söylemeyi'de unuttum ayna kullanmıyorum. Hatta cg lere dikkat edin bir çoğu ayna kullanmıyor. Orginal aynaları kolumdan başka bir şey göstermiyor. Diğer aynalar'da "emanet bu biraz sonra çıkartacağım" der gibi oldu. Bende hiç kullanmam kararı aldım.
Zaten bir noktadan sonra'da zevk meselesidir diye geçiştiriyorum, zira bazıları siyah motoru sarı kırmızı bantlarla kaplıyorlar felan, hoş olmuyor
Kendimen bir kaç fotoğraf atmadan duramayacağım.