başlıkta yazıdıgım gıbı herkeze merhaba dıyerek soze gırıyorum;
eskı bır scoter (moldıal znu125)kullanıcısı olarak ( yaklasık 5 sene olmustur motor surmeyelı) sımdı bır scoter ıhtıyacı duyuyorum..nedesı toplu tasıma araclarına zor bınmem ve ulaşımım gercekten cok uzun surmesı..
ilk olarak motoru sadece işe gitgelde kullanmak için istiyorum çünkü mesafem hem kısa hemde bana ekonomık gelıcek dıye bır dusuncem var..yaklasık ev iş arası 9 km ..bakırköyde oturuyorum beyazıtta iş yerım sabah ları problem deil ama akşam donusum otobusle 1,5-2 saat tranvayla 1saat 20 dk oda hanı şansa bınebılırsem kısmet yanı nıyet edıyorum cıkıyorum ısten ole boş bır ara bulursam gırıyorum araya..
bu yuzden ıse gıtgel yazın cok sıkıntı ve cok moral bozucu ..bır taraftanda malum akbıl fıyatları her gecen gun artarken en azından 7-9 ay arası motorla gıder gelırım kar kıs kıyamet napalım otobuse talım olacak o kadar..
ılk etapta x-max 250cc baktım ama gorunus kalıp guzelde zaten sureklı bınmıcem az yakan aradan dereden gıden durusu guzel benı uzmıcek servıs ve yedek parça ve vs. bır motor bakıyorum.
yamaha x-max baktım gercektende gorunus ve kullanıcı yorumları cok guzel ama cok buyuk daha ergonomık bır secım yapmam lazım dıye dusundum..butcem 7000-9000 arsıdır sizlerin bana ne onerısı olabılır sıfır ıkıncı el cok onemlı değil ama yenı model olması ve sık guzel gorunmesı herkezın ıstedıgı gıbı benımde ılk tercıhımdır..
mesela ben nelere baktım;
yamaha n-max 125
aprılla scoter 200i
x-max 250 abs ama cok pahalıya kaçıyor ve buyuk
yamaha trımax 125( 3 teker olan)
sızlerın kullandıgı ve onerdıgı veya onerıcegı yada sunada bır bak dedıgı modeller nelerdır...