Biliyorum çok farazi oldu dostlar ancak ortalama kalite algısı olarak siralarsaniz rutin bakim dışında sakin kullanimda en sorunsuz japon markası sizce hangisi ve siralama yapsanız nasıl olurdu?
Biliyorum çok farazi oldu dostlar ancak ortalama kalite algısı olarak siralarsaniz rutin bakim dışında sakin kullanimda en sorunsuz japon markası sizce hangisi ve siralama yapsanız nasıl olurdu?
17 tane servisi var suzukinin Türkiyede. Suzuki güzel motordur, hatta V-storm 650'sine bayılıyorum, 2005 yılındaki kasaya özellikle, ama bu servis işi de aklımı kurcalıyor.
Kawasaki de baya sağlam makinadır, hani bozulmaz bozulmaz, bozuldu mu incir ağacını diker
Cogunlukla duyum, en iyi ihtimalle sinirli sahsi deneyime dayali faydasiz cevaplar alacaksiniz. Amaciniz ne?
Eger motosiklet tercihi yapacaksaniz modellerin kendi forumlarina girip bakin. Orada cikar o modele air kronik bir sorun var mi yok mu.
Herhangi bir markaya butun olarak "daha iyi" demek mumkun degil, Honda'ya bile. Model model bakmak lazim.
Bence en önde bayrağı suzukiyle honda alır götürür.
Şaka gibi.
Kısa özet adamlar motorların ne kadar dayanıklı olduğunu test edebilmek için yaklaşık 32 bin km de 1998 model kawasaki zx 6r ı 30 dakika boyunca 8000 devir üstünde olduğu yerde çalıştırıyorlar.
2. dakikada fanlar açılıyor,
3. dakikada egzoz parlamaya başlıyor,
5. dakikada egzoz kızarmış, ve soğutma sıvısı kaynamaya başlamış.
15. dakikada bütün soğutma sıvısı buharlaşmış, fanlar sıvı kalmadığı için durmuş.
30. dakikada oldukça sıcak bir şekilde çalışıyor fakat görünen bir sorun yok.
Sonra 3,5 litre yağ kapasitesini olan motora sadece 1 litre yağ koyalım demişler. Sorun hali hazırda motorda olan yağı boşaltırken olmuş çünkü motor bloğu neredeyse kırmızı renkte ve yağ kaynarken değiştirmeyi denemişler. Keza anladığım kadarıyla plastik kabı eritmiş etrafı dağıtmış. 1 litre yağı koyduktan sonra yağın kaynadığını duymak mümkünmüş.
Son aşamada 1 litre yağ ile çalıştırmışlar
Motor sorunsuz çalışmış gazı dibe getirip bantlamışlar. Limit kesici devreye girdiği için yanmamış benzin egzoza gelmeye başlamış .
20. saniyede egzozdan ufak alevler
50. saniyede baya baya alev püskürüyormuş egzoz
1 dk. 10 sn de egzozda delik açılmış
1dk 20. sn de susturucunun yanında büyük bir delik açılmış
1 dk 35 sn yangın tüpü
1 dk 40 sn motoru kapamışlar
2. dk saygı duruşu
3. dk cumhurbaşkanı kürsüde.
ertesi gün yağı tamamlayıp çalıştırmışlar.
Algı eğilimini merak ettim üstat.( Haşmet hocama)
http://www.kawiforums.com/two-wheele...th-fact-4.html
whitehendrix isimli arkadaş baya birşey yazmış. En sorunsuzu 600rr herhalde.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)