merhabalar , hayirli pazarlar motora yeni basladim ve kendimi yanlis bir aliskanliga alistirmak istemiorum bu yuzden siz ustadlara birkac sorum olacak bu sorular durma sekli ile alakali ve debriaj kullanimiyla alakali
1-trafikte vites 5 te 100 ile giderken ilerde kirmizi isik yandi,benim uyguladigim durus sekli gazdan elimizi cekip on fren ve arka freni kullanip bu sirada hala vites 5 te cunki debriaja basmadim daha isiklara mesafe var isiklara yaklasinca debriaja basip bir sonraki kalkis icin uygun vitese takip devam ediorum veya yesilin yanmasini bekliorum bu benim uyguladigim ne derece dogru yanlis bilemiorum
2-bir sonraki durus sekli vites 5 te 100 le gidioruz kirmizi isigin yandigini gorduk ve elimizi gazdan cekip debriaja basili bi sekilde on fren ve arka freni kullanmak ayaklada debriaja bas cek yapmadan 5 ten 4.3.2.1 e kadar indirip ve duruyoruz bunu ben uygulamiyorum fakat ne derece dogru bilemiorum cunki gereksiz yere gazdan ceker cekmez debriaja basip ve debriaj basili bi sekilde uzun sure gidioruz diye cok tercih etmiorum
3-son olarakta 5 te 100 ile giderken ileride isiklar var gazdan elimizi cekip on fren ve arka freni kullanip debriaja ise bas ve çek yaparak 4.3.2.vitesleremi atmaliyiz fakat burda surekli debriaja bas cek yapioruz bir sorhn olurmu sevgilu abilerim bu durus sekillerinden hangisi dogrudur hangisini sureklj uygulayip kendimizi alistirmamaiz gerekir yanlis bir ozellik kazanmak istemiorum saygilar sevgiler...