Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Hyosung GV250 mi , Daelim Daystar 250 mi?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    gv 250
    Bir senedir motor alacağım diye söyleniyorum. 8 aydır işsizdik yeni tekrar başladık. Halen gv mi daystar mı? ikinci el mi sıfır mı? mevzularına çözüm bulamadım. GV nin parça işleri 5 sene sonra ne olacak diye daelim e döndü ibrem, onda da ikinci eller ateş pahası, sıfıra bütçeyi çok zorlamam lazım. Kafamda deli sorular.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Artık Yok...
    gv de daelimde 20 sene sonra bile değer kaybetmez.. hysoung türkiye piyasasından çekilmez.. çok distiribütör değiştirdi ama çekilmedi.. zaten boşa düşse hemen havada bir firma distiribütörlük haklarını almak için sıraya girer..

daelimde aynısı..

bunlar dandik dundik markalar değil gayet kaliteli üretim yapan argeleri teknolojileri olan ve teknoloji üreten markalar..

OgulcanMC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL 200 (Eski) Hyosung GV250 (Şimdi)
    GV250 tecrübesi olmayan biri için alınabilecek bir motor değil. Ben yeni SL200'den buna geçtim. Kesinlikle başlangıç motoru olamayacak kadar atak bir motor. Chopper isteyip yeni başlayacaksan tecrübe kazanana kadar SL200 ile başlaman en mantıklısı. Sonra bu motora geçersin. Tipik Türk algısına girip, ben iyisini alayım da sonra bir daha al sat ile uğraşmayayım deme! Elbet ki düşeceksin, kalkacaksın. Sonra ne olacak? Cebine giricek o çizilen kırılan parçaların fiyatları. İyi düşün.

MelihSah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Rks Blackster 250
    Sl200 başlangıç için çok uygun fıtı fıtı sakin sakin gidiyor biraz daha bütçe varsa blackster 250 bakılabilir bende var çok memnunum

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Alıntı highlore adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir senedir motor alacağım diye söyleniyorum. 8 aydır işsizdik yeni tekrar başladık. Halen gv mi daystar mı? ikinci el mi sıfır mı? mevzularına çözüm bulamadım. GV nin parça işleri 5 sene sonra ne olacak diye daelim e döndü ibrem, onda da ikinci eller ateş pahası, sıfıra bütçeyi çok zorlamam lazım. Kafamda deli sorular.
    yahu siz nereye bakıp da daelim'e dünüyorsunuz, sahibinden.com'a baktığım zaman 0 km 1 adet 2014 ve 1 adet 2015 daelim daystar 250 görünüyor, toplamda 9 adet daystar 250 satışta, 2 adedi 2015 model, bu durum size gelecek için umut veriyor mu? 2017 yılındayız ...

ne yazık ki parça-distribütör sorunu olmasın diyorsanız bizim rks cruiser 250 ya da blackster 250'den ya da regal raptor'dan devam etmek gerekiyor, hyosung elbette iyi de şimdiden parça bulunmama muhabbetleri dönüyor, paypal ülkemizden çıkmamış olaydı hyosungsource ile 1 haftada evine ürün koreden geliyordu, şimdi banka havalesi vs ile astarı yüzünden pahalıya gelebilir, ayrıca chopper whats up grubumuz var, dönen sohbetlere göre aralarında bu motorların dağlar kadar fark yok, çoğunda vites geçmeme, belli süratten sonra az da olsa titreme olabiliyor, ivmelenmeleri arasında illa ki fark var ama son süratler neredeyse aynı, mesela blackster ile 140 yapanlar var ki cruiser için bence 120 yeterli, sl200 olayını zaten konusundan okursun, kullanıcısı çok, gücü ivmelenmesi teknolojisi bunlara göre bir tık geride ...
    Seko ve ilker_41 bunu beğendiler.

ayetlervaray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight 200
    o paraya yerinde olsam regal raptor spyder alırdım kardeşim. yinede hangi motorun görünüşü hoşuna gidiyosa onu al hertürlü mutlu olursun. çok düşünmemek lazım.

natila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 + HD sporster xl 1200 custom cb
    hocam fuarda hyosung standına gittim st7 neden getirmiyorsunuz dedim, adam '' o nedir ben bilmiyorum'' dedi, yani o derece servis... şimdi hatırlamıyorum da yine bi arkadaş gv250 sini servise götürmüş servisteki eleman alıp kullanmış makinayı kaç cc bu ya diye sormuş arkadaşa..., forumunu okursan sis farı,usb vb taktıranlar yolda kalıyor yani elektirik aksamı sıkıntılı... yedek parça sıkıntılı, yok... artık gv300 üretiliyor onu da vergi diliminden getirmiyorlar, sıfırlarına bakarsan hepsi 2016...

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yahu siz nereye bakıp da daelim'e dünüyorsunuz, sahibinden.com'a baktığım zaman 0 km 1 adet 2014 ve 1 adet 2015 daelim daystar 250 görünüyor, toplamda 9 adet daystar 250 satışta, 2 adedi 2015 model, bu durum size gelecek için umut veriyor mu? 2017 yılındayız ...

ne yazık ki parça-distribütör sorunu olmasın diyorsanız bizim rks cruiser 250 ya da blackster 250'den ya da regal raptor'dan devam etmek gerekiyor, hyosung elbette iyi de şimdiden parça bulunmama muhabbetleri dönüyor, paypal ülkemizden çıkmamış olaydı hyosungsource ile 1 haftada evine ürün koreden geliyordu, şimdi banka havalesi vs ile astarı yüzünden pahalıya gelebilir, ayrıca chopper whats up grubumuz var, dönen sohbetlere göre aralarında bu motorların dağlar kadar fark yok, çoğunda vites geçmeme, belli süratten sonra az da olsa titreme olabiliyor, ivmelenmeleri arasında illa ki fark var ama son süratler neredeyse aynı, mesela blackster ile 140 yapanlar var ki cruiser için bence 120 yeterli, sl200 olayını zaten konusundan okursun, kullanıcısı çok, gücü ivmelenmesi teknolojisi bunlara göre bir tık geride ...
    Bu aralar favori motorum bu. Param olsa hemen alırdım :

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...48970051/detay

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu aralar favori motorum bu. Param olsa hemen alırdım :

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...48970051/detay
    inazuma konusundaki bugünkü sohbet aklıma geldi hemen inazumanın bakım ücretlerinden bıkmış bir kullanıcı hero hunk almış rahatlamış detaylar o konuda var, bir an için eski 650lik Japonlardan yazdın sanmıştım
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Yok ya, ben prensip olarak eski motor almıyorum. Ayrıca enjeksiyonlu olmayan motor da almak istemiyorum açıkçası ama mecbur kalırsam alacağım tabi.

Daystar 250'nin durumunu firmaya telefon açıp sormak lazım. Bu adamlar modeli piyasadan kaldıracaklar mı yoksa Euro 4 geçişi için mi yenisini getirmiyorlar öğrenmek gerek. Tüm markaların fiyatları geldi 15 bin TL'ye dayandı. 8000 TL'ye çokgüzel Lifan'lar var. Onlara mı bakmak lazım anlamadım ? Regal DD250-9B modelleri de 12000 TL fiyatıyla çok mantıklı duruyor.

Motosikleti
    Artık Yok...
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

hyo da parçada sıkıntı olmaz.. bu iş arz talepdir çünkü.. gt ler cometleri gv leri çok sattı.. elbetki bunu fırsat görüp birileri parça alıcakdır belki daha fazlaya satıcakdır ama parça bulunurmu bulunur..

Hyoda adamlar fabrikadan satış mağazası açmışlar internet üstünden somonundan vidasına kadar her şeyini satıyor.. paypal şart değil.. havale ona buna gerek yok o iş biteli asırlar oldu..

çıkartırsın sanal kart bitti gitti.. sanal kartıda kendin çıkartırsın internet bankacılığından .. limitide sen belirlersin misal 50 tl lik parça alıcaksan 60 tl limit koyarsın bitti gitti .. alışverişini yapdıkdan sonrada istersen sanal kartı silebilirsin yeni bir sanal kart oluşturabilirsin çok basit bir şey ben çok sık yapıyorum. ne paypal ne başka bir şey ihtiyacım yok.. en dandirik sitelerden bile alış veriş yapıyorum.. sanal kartı siliyorum yeniden bir sanal kart oluşturuyorum.

ben jinlun rks eski kewway alayını sürdüm.. zaten bir ara regalimde vardı.. piyasadaki en stabil kaliteli chopperlar düşük hacimde japonları es geçersek birincisi kesinlikle koreliler tartışılmaz.. çinliler içinde v motorlu olan lifanlar.. ve sonrasında rks yani kewway falan filan gidiyor..

süratlenme olayı göreceli bütün japonlar dahil hepsinin kadranında sapma var.. gps ölçümlerinde bu çıkıyor. korelilerdede var %8 kadar.. ama en büyük sapma çinlilerde ..

bende regal varken 130 yapmışdım ama çok çok eminimki motor en fazla 100 bilemedin 110 falanla gidiyordu 30 yıldır bu mereti sürüyorum her hacimden motorumda oldu 1100 c.c den 900 c.c ye en son motorum zaten tdm850 idi .. anlarım az çok gittiğim hızı..

vel hasıl koreli bir motorun son hızı ile çinli bir motorun son hızı kadranda aynı olabilir ama gerçek süratleri gps ölçümlerinde çok farklı çıkıcakdır..

bu arada ömrüm boyu ne hysoung motorum oldu ne kore malı .. tam aksine zamanında regal ve jinlun almışlığım var..

deadqool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xt 125 r
    gv daha iyi diyorlar hep ama şu selesi çok çirkin görünüyor

Motosikleti
    MT-25, Versys650, GV250 (Satıldı) Çinlilere muhtaç
    Konuyu yıllar sonra hortlattim kusura bakmayın. Aylardır üzerinde düşündüğüm bir nokta bu. Antalya'da 2016 sifir gv buldum uygun taksitle. Ancak yeni absli daelim de uygun taksitle veriyor. Forumumuzda ve diğer yerlerde 100 kez araştırdım ancak kim yorum yaptıysa muhalif yorum da vardı. Benim bu ikisi arasındaki fark yönünden sadece iki sorum var; Hangisi daha uzun ömürlü olur? Tek silindir motor ömrünü kısaltır mi? Şimdiden teşekkürler

Motosikleti
    Kuba Superlight200
    Alıntı Bashwarp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @188likAdam hocam benimde ikilimde kaldığım bir konu. Şu ana kadar edindiğim bilgileri şöyle bir aktarayım kabaca, siz karar verin.

*Daystar

+Parça temin etme sorunu yok
    +Kronik sorun şu ana kadar yaşayan görmedim
    +Facebook grubuna bakarsanız kullanıcıları çok mutlu, bir şikayeti olan yok
    +Performansı kendi klasmanında tatmin edici
    +Parça kalitesi daha iyi
    +Fren performansı çok çok daha iyi
    +Daha az yakar.

-Tek silindir (ses tatmin etmeyebilir)
    -Çok kalıplı, iri biriyseniz oturup bir denemeniz gerekiyor. Ufak kalabilir.
    -2. EL piyasası gv 250 ye göre daha yavaş.
    -Orijinal lastikleri değiştirmenizi tavsiye ederim.

*GV 250

+Çift silindir (daha iyi bir ses)
    +Daha kalıplı, daha iri bir motosiklet.
    +2. Eli daystara göre çok daha hızlı.
    +Ustalarca daha çok tanınan bilinen bir motosiklet
    +Top speed daha fazla (ancak cruiser motosikletlerde ne kadar önemli size kalmış.)

-Kronik sorunları var.
    -Elektrik aksamının sıkıntılı olduğu söyleyen çok kullanıcı yorumu var.
    -Fren kalitesi kötü.
    -Yedek parça sıkıntısı var.
    -Orijinal lastikleri değiştirmenizi tavsiye ederim.

Eksik bir şey gören ekleme yapabilir.
    daystar 250 facebook grubuna üyeyim kronik olarak 20 binde marş motoruydu sanırım arıza veriyor.

Motosikleti
    MT-25, Versys650, GV250 (Satıldı) Çinlilere muhtaç
    Alıntı Kutluay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    daystar 250 facebook grubuna üyeyim kronik olarak 20 binde marş motoruydu sanırım arıza veriyor.
    Ben nedense bulamadım face grubunu. Tekrar deneyeyim bari. Logaritma gibi yorumları beklemekteyim 👍

Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Benim gittiğim usta Daystar için " hiç sorun yaşatmayan bir motosiklet " demişti, Daelim de bi Roadwin galiba yer yer kronik sorun yaratan bir makine olarak, onun dışında Daelim markası genelde sorunsuz motosikletlere sahip diye biliyorum, yer yer subap sorunu yaşayanları duymuştum sadece.

Parça konusuna gelince de Hyosung da Daelim de https://www.koreanbikeparts.com/ vasıtası ile parça sorunu yaşatmaz, ben ön arka fren balatası, ön arka fren diski ve hava filtresine kadar Kore'den getirttim mesela.

AEA da incelemişti hatta kullanmıştı Daystar'ı. Bence tek sorun 2. el olabilir, bu tabii sen alırken bir avantaj, " binici " isen f / p anlamında gayet yeterli duruyor.
    Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]

Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)