Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motorum Yağ Akıtıyor (Ss Eklendi)

REKLAM ALANI
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki 1000 gt
    ilk bajaj çıktığında discover 125 aldım arada hızlı gaz açınca tekleme ,motor ve silindir bloğu birleşme yerinde terleme ve debriyajı bıraktığımda gaz vermeyince debriyajdan ses geliyordu ,debriyaj değişti ,terleme için keçe değişti, sonrasında kardeşime verdim şuan 60 bin km nin üstünde ve ist da kurye işinde hırpalanıyor, bence kendisini ispatladı,fiyatına göre ,geçen senede gittim 2016 sıfır pusar aldım arka fren basma pedalı nı pim atarak aşağı çektim iyi basılmıyordu ,denge sensörü sesi hiç olmadı, gösterge kısmından soğuk havalarda zırıltı sesi geliyordu ,sünger band yerleştirdim ses yok, gösterge gitmesi kışın başladı marşa bastığımda ,yeniden kontak açılmış gibi ekran gidip geldi, başkada yolda giderken stop etme motor terlemesi v.s hiçbirşey yaşamadım arkadaş sen önce servise git ,vites sapındanmı,yağ boşaltma tıpasından mı baktır, birde zincirini normal motor yağı ile yağlıyorsan yada aşırı ondanda sıçrama olur ön tarafa ,kısaca basit bir konu için neden burada bajaj ve diğer kullanıcıları zan altında bırakıyorsun, gerçekten ciddi bir sorun varsa ve firma ilgilenmediyse yorum yazsana, ben şimdi bu sitedeki yorumunu kopyalayıp senden davacı olabilirim yada aynı şekilde firma sana dava açabilir ,kısaca bir ürünün ne kötü reklamı yapılsın, ne gereksiz iyi yönde reklamı yapılsın ,bana göre reklam kokan hareketler bunlar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı xterkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk bajaj çıktığında discover 125 aldım arada hızlı gaz açınca tekleme ,motor ve silindir bloğu birleşme yerinde terleme ve debriyajı bıraktığımda gaz vermeyince debriyajdan ses geliyordu ,debriyaj değişti ,terleme için keçe değişti, sonrasında kardeşime verdim şuan 60 bin km nin üstünde ve ist da kurye işinde hırpalanıyor, bence kendisini ispatladı,fiyatına göre ,geçen senede gittim 2016 sıfır pusar aldım arka fren basma pedalı nı pim atarak aşağı çektim iyi basılmıyordu ,denge sensörü sesi hiç olmadı, gösterge kısmından soğuk havalarda zırıltı sesi geliyordu ,sünger band yerleştirdim ses yok, gösterge gitmesi kışın başladı marşa bastığımda ,yeniden kontak açılmış gibi ekran gidip geldi, başkada yolda giderken stop etme motor terlemesi v.s hiçbirşey yaşamadım arkadaş sen önce servise git ,vites sapındanmı,yağ boşaltma tıpasından mı baktır, birde zincirini normal motor yağı ile yağlıyorsan yada aşırı ondanda sıçrama olur ön tarafa ,kısaca basit bir konu için neden burada bajaj ve diğer kullanıcıları zan altında bırakıyorsun, gerçekten ciddi bir sorun varsa ve firma ilgilenmediyse yorum yazsana, ben şimdi bu sitedeki yorumunu kopyalayıp senden davacı olabilirim yada aynı şekilde firma sana dava açabilir ,kısaca bir ürünün ne kötü reklamı yapılsın, ne gereksiz iyi yönde reklamı yapılsın ,bana göre reklam kokan hareketler bunlar
    Benim motorumda da tek bir yerden terleme yapıyordu, diğer kronik sıkıntıların hiçbiri yoktu. Ama sende ve bende olmaması bunların olmadığı anlamına gelmez. Basit bir örnek vereyim, muhakkak okumuşsundur R25'lerdeki yağ pompası sorununu. Aslında bütün R25'ler sorunlu değil, bir seride belli üretim koduna sahip olanlar sorunlu, ama Yamaha riske girmeyip hepsini geri çağırdı. Benim arkadaşım R25'inin yağ pompasını 10 bin km'de değiştirdiğinde, yağ pompasında herhangi bir sorun yoktu, usta izah etti sökülen pompa üzerinde. Ama benim arkadaşımın motorunda olmaması, bu motorda yağ pompası sorununun olduğu gerçeğini değiştirmez.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Yağ akıtma önemli bir sorun değil. Fakat bu ufak sorunu halletmek için motoru teslim edeceğin servis yoksa o zaman iş yaş.

nTolga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar 400 UG

Bajaj kullanıcılarını Polat'ın şu haline benzetiyorum
    efendy06 bunu beğendi.

xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki 1000 gt
    usta mesele sorun çıkmaması değil, mesele sorun çıktıda servis mi yok, mesele servise gittinde bakmadılarmı ,bunları yapmadan konu açılmış ,tamam onuda geçtim ama konu içinde bu motor şöyle böyle diyede almayın anlamında yazmak, hem firmaya, hem bizim gibi kullanıcılara haksızlık değilmi ? r25 i takip ettim evet onda daha ciddi sıkıntılar çıktı, hemde baya önemli sorun ama insanlar kalkıpta bu kadar kötülemedi sanırsam ,gören zannederki sadece bu marka kötü, bu marka ilgisiz, hayır üretimini yapmadığımız hemen hemen her üründe bu böyle, ülke sorunu zaten, kaldıki bende 2 motorumda ,sadece debriyaj ,terleme discover için garantiden halledildi, pulsar da ise rolanti sorunu harici servise bakımlar için gittim, kısaca bu paraya bu motorlar dan başka alınacak motor yok, çok parası olan zaten gider 200.300 cc bir motor için 15.20 bin verir ama orta halli insanlar için bu motorlar olmazsa olmazdır, arada denemek için çin scooter aldım, hem çok yakması ,hemde performansı az olması sebebi ile sattım 150 cc almıştım ,serviste adamların konuşma üslubu bile bir daha o marka almamam için yeterliydi ama kalkıp buralarda yazıp çizmedik,

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı xterkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    usta mesele sorun çıkmaması değil, mesele sorun çıktıda servis mi yok, mesele servise gittinde bakmadılarmı ,bunları yapmadan konu açılmış ,tamam onuda geçtim ama konu içinde bu motor şöyle böyle diyede almayın anlamında yazmak, hem firmaya, hem bizim gibi kullanıcılara haksızlık değilmi ? r25 i takip ettim evet onda daha ciddi sıkıntılar çıktı, hemde baya önemli sorun ama insanlar kalkıpta bu kadar kötülemedi sanırsam ,gören zannederki sadece bu marka kötü, bu marka ilgisiz, hayır üretimini yapmadığımız hemen hemen her üründe bu böyle, ülke sorunu zaten, kaldıki bende 2 motorumda ,sadece debriyaj ,terleme discover için garantiden halledildi, pulsar da ise rolanti sorunu harici servise bakımlar için gittim, kısaca bu paraya bu motorlar dan başka alınacak motor yok, çok parası olan zaten gider 200.300 cc bir motor için 15.20 bin verir ama orta halli insanlar için bu motorlar olmazsa olmazdır, arada denemek için çin scooter aldım, hem çok yakması ,hemde performansı az olması sebebi ile sattım 150 cc almıştım ,serviste adamların konuşma üslubu bile bir daha o marka almamam için yeterliydi ama kalkıp buralarda yazıp çizmedik,
    Ben gittim servise, ilgilenmediler. Muhattap bulamadılar. Bunu gittim dominar başlığına yazdım, Ekrem ATA'da inkar etmedi yaşadığım sıkıntının firmadan kaynaklandığını. Adam bana bozuk motoru satacak, servis daha da bozacak, muhattap bulamayacağım, bunları yazınca sana ayıp etmiş olacağım öyle mi?
    Hırsızın hiç suçu yok mu?
    motorcu48 bunu beğendi.

Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üç sayfadan şu sonucu çıkardım,

Doğru bilinen yanlışlar;

1. Hintli,Çinli den iyidir.
    2. 2 sene veya 20.000 kadar bir şekilde dayanan motor kendini ispatlamıştır.
    efendy06, dyavol-77 ve Pistonlar bunu beğendiler.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı Metehan07-70 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Doğru bilinen yanlışlar;

1- Aynen çinli daha iyi. En azından ben tasarlayacağım diye uğraşıp tasarım hatası yapmıyor. Denenmiş, başarılı olmuş modeli kopyalıyor.
    2- Sorunsuz 2 sene 20 bin km giden bir sürü ıvır zıvır motor var, mesele oradan sonra da sağlam kalmak.

Motosikleti
    Kawasaki Z300 satıldı/2014 X max 250 ABS
    konuyu kuralkanla görüştünüz mü hiç? Ekrem Ata forumada üye ona ulaşmaya çalıştınmı?Kesinlikle ekrem ata'ya ulaş senin işini büyük ölçüde o çözecektir.Ben kimseyi boş gönderdiğini duymadım.Servis anladığım kadarıyla 5 para etmez,yaptığı işçilikten kaynaklı yaşanıyor gibi olay.En mantıklısı Kuralkan ile bağlantıya geçmen olacak.Çok geçmiş olsun.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı Zz300 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konuyu kuralkanla görüştünüz mü hiç? Ekrem Ata forumada üye ona ulaşmaya çalıştınmı?Kesinlikle ekrem ata'ya ulaş senin işini büyük ölçüde o çözecektir.Ben kimseyi boş gönderdiğini duymadım.Servis anladığım kadarıyla 5 para etmez,yaptığı işçilikten kaynaklı yaşanıyor gibi olay.En mantıklısı Kuralkan ile bağlantıya geçmen olacak.Çok geçmiş olsun.
    Kuralkan ile iletişime geçmek faydasız. motosikletin kaç tekeri olduğunu bilmeyen kızlar ile görüşüyorsunuz

Evet, Ekrem ATA bey yardımcı olacaktır.

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    benim merak ettiğim bir şey daha var
    bu kadar şikayet edenin yanında sorunsuz kullanan bir çok kullanıcı da bulunmakta hatta kuryeci vs tanıdıklarımda var

acaba bu hikaye hyosung gt250r'larda olduğu gibi motosikleti gereğinden fazla sürekli sıkıştırarak kullanmaktan kaynaklanıyor olabilir mi ?
    bakıldığında cbf ybr gibi makinalara göre çok iyi bir hızlanmaya sahip sonuçta insan biraz daha fazlasını neden istemiyor olabilir ki ?

Motosikleti
    Pulsar 150NS>CBR125R>PULSAR RS200>CBF150>CB125F
    Alıntı < iLk@yy > adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim merak ettiğim bir şey daha var
    bu kadar şikayet edenin yanında sorunsuz kullanan bir çok kullanıcı da bulunmakta hatta kuryeci vs tanıdıklarımda var

acaba bu hikaye hyosung gt250r'larda olduğu gibi motosikleti gereğinden fazla sürekli sıkıştırarak kullanmaktan kaynaklanıyor olabilir mi ?
    bakıldığında cbf ybr gibi makinalara göre çok iyi bir hızlanmaya sahip sonuçta insan biraz daha fazlasını neden istemiyor olabilir ki ?
    lafı ağzımdan aldın. acaba arkadaş nasıl kullandı motoru.???

bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    Alıntı Süleymantnz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lafı ağzımdan aldın. acaba arkadaş nasıl kullandı motoru.???
    kullanıcıdır kullanıcının düşmanı başka kimse değil.
    körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı mustafa_325 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu saptırmayın. Konu yağ akıntısı olarak açılmış bende ona cevap verdim. Diğer sorunlardan haberim var reddetmiyorum zaten.

Benim söylediğim şey yağ akıtmasının sebebi hatalı üretim değildir. Yetkili servis de bakım yaparken yanlış yapabilir. Bajajın servisler kaliteli değil malum. Yağı fazla koymuşlarsa basınç yapar en zayıf yerden patlar. Her markada olabilir bu. Fazla sıkılınca yağ tapası yalama olmayan bir tane marka yok dünyada.

Diğer saydığın şeylerde bajajın kronik sorunlarıdır. Sebebi bajajın rekabet için ucuz motosiklet üretme çabasıdır. Japon motosikletinin yarı fiyatına gelen hint malı motosikletten bir zahmet japon kalitesi beklemeyin.

Tekrar söylüyorum yağ tapasının yağ akıtması kronik sorun değildir. Motor bloğu üretimi aşağı yukarı bütün markalarda aynıdır. Hiçbir üretici yağ tapasını sorunlu üretmez.
    kendini yorma bırak onlar istediğini düşünsün. cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur, onlar hiç bir zaman yanılmazlar zaten.

bajaj markasının kendine has avantajları var ki insanlar alıyor, herkes honda yamaha alacak diye bir kural yok! saygılı olun biraz saygılı, piyasada çeşitlilik olmak zorunda yoksa rekabet olmaz.

bende de benzer sorun oldu, aslında ben yalama yaptım yağ tapasını ve benim tvs apache güzel motor olduğunu kanıtladı. mühendisler boş durmamış maaşallah çalışmışlar ki motorda aşılmayacak sorun yok.

yağ tapası yalama oldu ama yağ tapasının takıldığı yerde sökülüyor benim motorda ve söküp oraya alüminyum dolgu yaptı usta ve 13 numara ufak yeni diş açtı ve yeni somunuyla bir kullanmaya devam ediyorum şimdi sorun yok.

vites milinin oradanda aşırı yağ kaçırıyormuş ve orada bir tane keçe değiştirdi ve motorda şu an yağ eksilme yok. bu iki işlem için 30 lira civarı para aldı.

webingo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Çevremde kullanan var ns 200 boyle soruna denk gelmedım gercı cınlılerdede görmedım hıc bendede rs200 var denk gelmedım sanırım bı problem var en kısa cozulsun ama bu sekılde kullanmamanızı tavsiye ederim.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bence çinli cub var 5 yıldır ne bi yerinden yağ atıyor neden soğuk hava da zor çalıştırıyor
    bajaj kullanıcıları olarak para toplayın arınızda bi ns alıp verin ateşi
    reklam yapın

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Alıntı Metehan07-70 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Doğru bilinen yanlışlar;

Doğru demişsin

Yan Yan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-25
    Bir bacac polsar vakası.Yetkililer konuya
    Pistonlar bunu beğendi.

Motosikleti
    ......
    Mayista Apache 200 gelecekmiş.

Tüm dertlere derman olacak..

Karburatör basit sistem,stop etmez
    Yağ soğutucu,tatmin eder.
    Sensor mensor yok,sadece Abs sensoru var.
    Ne kadar az elektronik sistem,o kadar az kronik sorun.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mayista Apache 200 gelecekmiş.

Tüm dertlere derman olacak..

Karburatör basit sistem,stop etmez
    Yağ soğutucu,tatmin eder.
    Sensor mensor yok,sadece Abs sensoru var.
    Ne kadar az elektronik sistem,o kadar az kronik sorun.
    taktın sen. Alacaksın bu motoru gelir gelmez
    levend84 bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)